reklama
Anastazja ja studiuję zaocznie i zjazdy mam co dwa,albo co tydz. A teraz będę miała przerwę świąteczną i zjazd wypada mi na ten weeked a potem następny aż 21-22.01.2012, więc akurat na termin porodu.hehe i nie było opcji inaczej tej sesji zorganizować
Anastazzja
Fanka BB :)
Jostyna ja mam termin na 2 lutego, ale coś wiem, że poniedziałkowe usg pokaże końcówkę stycznia ale w zasadzie od 12 stycznia będę mieć donoszoną ciążę, a 16 zaczynam sesję ale liczę, że Hanka grzeczna będzie i posiedzi tyle,żebym mogła napisać spokojnie wszystko a jak nie to podanie do prodziekan o wydłużenie sesji i koniec
Gabryś...ja szlafrok kupuję na allegro za 25 zł koszule po 15 zł, bo później i tak do śmieci trafią, bo nie chcę zabierać flory szpitalnej do domu a poza tym nie wiadomo jak będę krwawić i szlak by mnie trafił, gdybym zniszczyła taki za 130 zł tzn na święta dostanę nowy, śliczniutki, puchaty szlafroczek, bo mój domowy jest po przejściach więc radziłabym Ci kupić taki na allegro najtańszy do szpitala, a ten ładny bym sobie zostawiła na później
Gabryś...ja szlafrok kupuję na allegro za 25 zł koszule po 15 zł, bo później i tak do śmieci trafią, bo nie chcę zabierać flory szpitalnej do domu a poza tym nie wiadomo jak będę krwawić i szlak by mnie trafił, gdybym zniszczyła taki za 130 zł tzn na święta dostanę nowy, śliczniutki, puchaty szlafroczek, bo mój domowy jest po przejściach więc radziłabym Ci kupić taki na allegro najtańszy do szpitala, a ten ładny bym sobie zostawiła na później
Ostatnia edycja:
wlasnie sprawdzilam liste rzeczy na stronie szpitala do ktorego sie wybieram,
i kurcze .. nie mam wszystkich badan ktore wymagaja chyba .. niektore nazwy to widze po raz pierwszy
dokumenty:
i kurcze .. nie mam wszystkich badan ktore wymagaja chyba .. niektore nazwy to widze po raz pierwszy
dokumenty:
- dowód osobisty + akt małżeństwa
- książeczkę ubezpieczeniową (ważna 2 m-ce )
- oryginalna grupa krwi
- owa
- hbs
- karta przebiegu ciąży
- układ krzepnięcia
- elektrolity
- aktualne badania (mocz, morfologia, cukier) ważne 2 tygodnie
- wymaz z pochwy w 34-36 tygodniu ciąży
ja mam listę z mojego szpitala i lekarza prowadzącego z tego samego szpitala. Mam więc nadzieję, że żadnych badań nie pominie.
Byłam w Ikei i kupiłam lampkę kwiatka. Będzie się komponować z beżem na ścianie.
Buraki ugotowane, sałatka zrobiona - pyyyycha
Byłam w Ikei i kupiłam lampkę kwiatka. Będzie się komponować z beżem na ścianie.
Buraki ugotowane, sałatka zrobiona - pyyyycha
Mój M. przywiózł 2 zestawy z mcdonaldaostatnie takie kalorie przed porodem
Teraz mi coś brzusio twardnieje chyba wezmę nospe.
Gabryś ja już mam przygotowane wszystkie wyniki badań jakie miałam, ale szczerze mówiąć niewiem co oznacza owa, układ krzepnięcia i elektrolity, a morfologia i mocz napewno nie będą z ost 2 tygodni tylko z 4 conajmniej
Ja ost. kupiłam też lampkę z ikei, ale księżyc:-)
Teraz mi coś brzusio twardnieje chyba wezmę nospe.
Gabryś ja już mam przygotowane wszystkie wyniki badań jakie miałam, ale szczerze mówiąć niewiem co oznacza owa, układ krzepnięcia i elektrolity, a morfologia i mocz napewno nie będą z ost 2 tygodni tylko z 4 conajmniej
Ja ost. kupiłam też lampkę z ikei, ale księżyc:-)
wlasnie sprawdzilam liste rzeczy na stronie szpitala do ktorego sie wybieram,
dokumenty:
- dowód osobisty + akt małżeństwa
- książeczkę ubezpieczeniową (ważna 2 m-ce )
- oryginalna grupa krwi
- owa
- hbs
- karta przebiegu ciąży
- układ krzepnięcia
- elektrolity
- aktualne badania (mocz, morfologia, cukier) ważne 2 tygodnie
- wymaz z pochwy w 34-36 tygodniu ciąży
Bez jaj! W końcu to szpital państwowy i niech robią badania na miejscu sami. No jeszcze najlepiej żeby urodzić im w domu i przynieść "gotowego noworodka"
Służba zdrowia...ech.
-----------------
coby się dalej powściekać, to rozmawiałam z panią z hurtowni art. dzieciecych w sprawie VATu na ciuchy i niestety czarno to wygląda. te 15 % rzevzywiście będzie drożej, bo nie dadzą rady sprzedawcy aż tyle zejść z marży żeby zostały ceny jakie są dziś. Pi............. Jeśli dzis coś kosztuje 30 zł to będzie kosztowało min 35 zł- masakra!!!!! a jaki ciuszek dziś kosztuje 30 zł???? chyba skarpetki-tfu, jak nie mogę.....
Asiuk u mnie takie same wymogi jak u Gabryś co do badań które trzeba mieć przy sobie..
własnie zjadłam 2 bułeczki, jeszcze ciepłe z masełkiem które P. kupił ;-) mniaaaaaaam!
a teraz mój gra w grę, więc mam chwilę by pooglądać serial ;D
własnie zjadłam 2 bułeczki, jeszcze ciepłe z masełkiem które P. kupił ;-) mniaaaaaaam!
a teraz mój gra w grę, więc mam chwilę by pooglądać serial ;D
reklama