reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Ja mam taki podkład pod prześcieradło z IKEA, wygląda jakby mogło przechodzić przez niego powietrze, ale pewnie tylko wygląda... Zwykły bez gumek.

Hmm, zastanawiałyśmy się nad materacykami, jaki najlepszy, jaki, przewiewny. A teraz zawijamy go w worek:-p Śmiać się czy płakać?

P.S. Sprawdziłam, nie przepuszcza powietrza, piszą, żeby nie kłaść pod głowę dziecka. Ło taki

Ostatnia edycja:
reklama
Mam pytanie dochodzące od kulinarnych potyczek, w czym idzie się do porodu? Wiem to głupie pytanie, ale tak się zastanawiam, czy leży sie nago czy w koszuli zwykłej a potem się idzie umyć i ubiera tą do karmienia maluszka ?

u nas w szpitalu dają koszulę do porodu, a raczej szmatkę, ale dają ... przebiera się później w swoje, jak już jest po wszystkim :) ... może zadzwoń do swojego szpitala i zapytaj czy u Ciebie coś dają czy nie.... a jeśli nie to tak, jak pisała Dorotka, weź 2 duże koszulki męża :)
a co do funduszu, 2 miesiące temu najlepiej stało ING choć ja jestem w PZU ... zresztą cokowlwiek wybierzesz to i tak jesteś optymistką, że my dostaniemy jakąkolwiek emeryturę :-D

.....

A tak poza tym to dzień dobry dziewczęta - miłego dnia

GośkaRW ja myslę o czymś takim tylko mniejszym chyba:

Wielorazowy CHŁONNY podkład 90x140 MOTHERHOOD (1993354994) - Aukcje internetowe Allegro

Ja tez należę to tych szczęśliwych, które maja dzisiaj wizytę. Dowiem się czy cesarka nadal aktualna, a jeżeli tak to kiedy:-). Bardzo chciałabym do stycznia poczekac, ale wątpie by się to udało.

A co to stroju porodowego to jak to wygląda przy cesarce???? Do operacji jest się całkiem gołym czy jak???? Bo nie mam zielonego pojęcia:szok:
Tak dokładnie to chodzi mi o taki podkład, bo nie wiem czy to pokazałam z allegro to to samo:):
http://motherhood.pl/produkt/bawelniany-podklad-pod-przescieradlo.html

Ostatnia edycja:
Ja przy Mateuszu miałam jako podkład taką ceratkę z jednej strony a na odwrocie frotka i już od samego początku miał on ciągle krostki na pleckach zdiagnozowane jako potówki. Po jakimś miesiącu kapnęłam się, że to może od tej ceratki. Jak ją wyjęłam, to krosteczki znikły migusiem. Więc teraz nie polecam ale zamierzam pod prześcieradło podłożyć taki podkład jednorazowy, do kupienia w aptekach, czy na allegro. Też ma folijkę z jednej strony ale sprawia wrażenie przepuszczającej powietrze, bo to wcześniej, to taka standardowa cerata była.
Pozdrawiam

Witam,
Niestety mimo ładnej pogody jestem bez humoru, dziś w nocy co prawda skurczy nie miałam ale znów pojawił się śluz w dużej ilości podbarwiony krwią. :no:Boję się ruszać, bo nie chcę rodzić - jeszcze potrzebuje przetrwać przynajmniej tydzień aby mała podrosła. Jutro wizyta u ginki - zobaczymy co powie. :angry:Mała z rana zrobiła trzęsienie w brzuchu ale nadal główką w górze, trudno już się nie obróci. :rofl2:
Proszę nie komentujcie w wątku sos SMS bo się robi bałagan i niepotrzebnie się stresujemy.
Co do podkładu ja na razie nic nie daje bo mała będzie i tak spała chyba w rożku i w razie czego wsiąknie w rożek. Czytałam, że maluch musi mieć w miarę twardo i równo na początku tak jest bezpiecznie i lepiej dla kręgosłupa.
Co sądzicie o takim fotelu dla małej http://www.weltbild.pl/pub/mm/img/220/10903839.jpg
Pozdrowionka dla wszystkich. :-)

Ostatnia edycja:
Witam :-)

Niki-
jesli chodzi o materac gryka-pianka-kokos, to ja kupilam Materac gryka kokos pianka LUX 120x60x8,5 DANPOL (1953600588) - Aukcje internetowe Allegro i jestem bardzo zadowolona :-)

Wydaje mi sie, ze to ze materacyk jest twardy to dobrze. Taki ma byc dla dziecka i po to ma te warstwy gryka, kokos, ze one sa zdrowe :-) Ja kupilam takie ceratki na materac, ale ich nie bede uzywala (stwierdzilam, ze po to kupilam dobry materac, zeby byl dobry, a nie zebyl dawala na to folie jakas :-))
Justys- czekamy na wiadomosci :-) Trzymaj sie cieplutko :-)
A ja wlasnie wcinam sniadanko, zaraz kawka. Zastanawiam sie, czy nie jechac do IKEI. Chcialam kupic lampke na sciane, kosz na zabawki i jakies tam drobiazgi :-) Tylko jestem tak leniwa, ze nie wiem czy mi sie chce :-)

Milego dnia :-)

Ostatnia edycja:
hej
ale u nas brzydka pogoda
deszczowo i pochmurno od świtu. my z Marcelkiem sie wybieramy dziś do sklepu na polowanie ozdób świątecznych, a tata w tym czasie pojedzie kupować prezenty dla chłopców :))
dziś w nocy co prawda skurczy nie miałam ale znów pojawił się śluz w dużej ilości podbarwiony krwią. :no:
mi w pierwszej ciąży odszedł czop śluzowy. urodziłam 2 tygodnie dopiero później. to oznaka ze szyjka sie otwiera, ale nie znaczy ze teraz natychmiast zacznie sie poród.
teraz od tygodnia wiem ze szyjka juz sie otwiera i tez jeszcze nie urodziłam.
wiec sie za mocno nie martw. zresztą na tym etapie ciąży nie masz już wielkiego wpływu na to co sie wydarzy, bo lekarze pewnie porodu juz zatrzymywać nie będą.
a dziecko jest juz całkiem spore i na pewno sobie da w razie co rade :tak:

Ja mam nadzieję że mała poczeka jeszcze trochę ale stres mnie zżera, lecę po ranną dawkę magnezu i no-spy, brry ale ona gorzka fuj.

reklama
Adak- fotelik pierwsza klasa. Bardzo mi sie podoba! A gdzie go wyszukalas? :-)
Jej, nie wiem co to moze byc, ja bym leciala od razu do lekarza, bo sie nie znam i wolalabym nie ryzykowac. Ale moze bardziej doswiadczone Dziewczyny Ci cos doradza. Trzymaj sie cieplutko i nie denerwuj :-)

Do góry