reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

dziewczynki a mi się nasunęło takie pytanie...
do łóżeczka kładziecie materac, prześcieradło i kołderkę a kładziecie coś pomiędzy materac a prześcieradło ???
kurcze nie będzie dzieciaczkowi za twardo tak na samym materacu i prześcieradełku ???
Materac mam pianka-gryka-kokos.

reklama
dziewczynki a mi się nasunęło takie pytanie...
do łóżeczka kładziecie materac, prześcieradło i kołderkę a kładziecie coś pomiędzy materac a prześcieradło ???
kurcze nie będzie dzieciaczkowi za twardo tak na samym materacu i prześcieradełku ???
Materac mam pianka-gryka-kokos.
Ja między materacyk a prześcieradło kładę taki podkład żeby jak dzidzia będzie mieć niespodzianki, nie ubrudziła materaca:-D. A poza tym to nic więcej.Ja materacyka jeszcze nie mam, ale też zamierzamy kupić taki jak Ty,
Kupowałaś na allegro czy normalnie w sklepie?
Może masz sprawdzonego sprzedawcę?

Niki222 - w sklepie kupowałam, wiesz musiałam obmacać ;-) płaciłam coś ok.80 zł jak dobrze pamiętam.

kurcze Niki dobrze że mi przypomniałaś z tym podkładem (kompletnie wyleciało mi to z głowy) a ten podkład to z ceratką po jednej stronie ??? bo nie wiem jaki położyć.

Witajcie mamusie !;-) Ja dzisiaj ranny ptaszek.
Od wczoraj wieczorem pobolewa mnie brzuch i mam non stop twardy ( acard od lekarza nie pomógł) za 3 h mam wizytę u lekarza, a od 3 rano coraz częściej boli w dole brzucha. Zobaczymy co zauważy lekarz. Mam dziwne przeczucie, a mój spokój wręcz mnie przeraża.
Jestem dziwnie spokojna i zorganizowana, wystawiłam torbę ( nie wiem co tknęło mnie) do przedpokoju, wzięłam kąpiel i spisałam co mój D. ma zrobić. Jak lekarz powie, że czas na mnie, to mama już w gotowości, żeby po mnie przyjechać i do szpitala.

Justyś witaj:-)

trzymaj się mocno i daj znać co tam u Ciebie!

a na twardy brzuch nospa i magnez pomaga... w szpitalu na podtrzymaniu dają magnez w kroplówce...

Justyś - dawaj później znać co i jak :)

Ja też szykuję się na wizytę - od dwóch dni objawy jak u Justyś, Pni Doktor na usg wyczuła mój twardy brzuch, ale pozwoliła uciec do domu, bo wiedziała, że dziś rano i tak muszę przyjść i dać się dokładniej zbadać ;)

wczoraj się z P. śmieliśmy - on, że mnie z przychodni odeślą do szpitala, ja, że z mniejszym rozwarciem niż 5 cm nigdzie nie idę, bo mi góra prasowania została :)

Do odczytania później :)

Widze ze dzisiaj wizytowy dzien ja rowniez:-)
bo mi sie dni pomylily imyslalam ze 14 jest w czwartek hihi
ale sie boje ciekawe co lekarz powie grrrr
ide sie zaraz szykowac bo wizyta na 10.20 :/
z jednej strony fajnie a z drugiej nie bo mnie brzuch boli dzisiaj mocno i mam skurcze takie ze az sie budzilam i nie moglam zasnac ;/;/;/

za wszystkie wizytujace trzymam kciuki :-)
pozniej was doczytam i napisze kilka slow od siebie:-)
buziak imilych dzionkow paniom i panu:-)

Niki222 - w sklepie kupowałam, wiesz musiałam obmacać ;-) płaciłam coś ok.80 zł jak dobrze pamiętam.

kurcze Niki dobrze że mi przypomniałaś z tym podkładem (kompletnie wyleciało mi to z głowy) a ten podkład to z ceratką po jednej stronie ??? bo nie wiem jaki położyć.
Kasiu-dokładnie z taką ceratką po jednej stronie,a po drugiej chyba frotte-ale pewności nie mam, ja mam akurat taki rozmiar jak materacyk z gumkami na rogach żeby się nic nie ściągało:)
Zapomniałam się przywitać:-D-dzień dobry.
Dla wszystkich mam,które mają dziś wizyty-trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.Dajcie znać co i jak:-).

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam za tydzień wizytę. Muszę iść jeszcze z siuśkami i krwią przed.

Kurde dziewczyny, nie straszcie tymi torbami i szpitalami. Co ta Asteria z nami zrobiła. Teraz każda w strachu :)

Bakalia i Gabryś. Dokończyłam pierwszą serię tego durnego serialu i jestem POIRYTOWANA!! Kurde no. A najlepsze jest to, że te laski łażą jak idiotki, zamiast iść z tymi smsami i mailami na policje.
Ja, jako scenarzysta, serial bym zakończyła chyba na drugim odcinku :)

Co do podkładu na materac - jaki dajecie? przyłączam się do pytania, bo ja mam ceratkę, ale nie wiem, czy nie będzie się pocić Niuńka jak taką foliową ceratę jej podłożę. Tzn ta cerata z jednej strony jest z jakiegoś czegoś (na pewno nie bawełna) a z drugiej mam folię. Ale nie wiem, czy takie coś dawać dziecku.

Do góry