reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witam :)
wyobraźcie sobie że dzisiaj całą noc wstawałam co 1,5h siusiu :szok: i do tego straszne głupoty mi się śniły..
pieluchy tetrowe prosto z Polski dotarły do mnie wczoraj :cool2: także muszę je szybciutko wyprać i wyprasować ;-)
co do fixu na pizzerinki to ja też zrobiłam raz jedną dużą pizze, dałam swoje składniki itp.. i naprawdę dobra wyszła :-D także i ja polecam ;-)
miłego dnia życzę :)

reklama
Pizza fuj.
Mój S nie lubi pizzy w ogóle i w życiu zjadł może ze 3 razy z czego ten ostatni raz był w zeszłym tygodniu jak zrobiliśmy pizze na cieście, które kupiliśmy w kerfurze (takie surowe ciasto tam mają, na wagę). Ale była niedobra.
Ja też nie przepadam i baaardzo rzadko jadam. Może ze 2 razy w roku.

Doszliśmy wczoraj do wniosku, że lepsza jajecznica z kiełbasą :)

Hejka!
O proszę, u mnie też wczoraj pizza była. A to z okazji prezentu gwiazdkowego. W tym roku umówiliśmy się z M., że powiemy sobie na wzajem co chcemy pod choinkę i kupimy to trochę wcześniej, z racji tego że nie wiadomo jak długo jeszcze będę na chodzie :) M. od razu zażyczył sobie bluzę NIKEa do biegania, a ja się zastanawiałam i zastanawiałam... Pomysł wpadł mi do głowy przy okazji robienia pierniczków, a właściwie M. wymyślił. Ponieważ wrobiłam go w zagniatanie ciasta, stwierdził że koniecznie przydałby nam się jakiś fajny robot kuchenny (jak przez 10 lat ja się babrałam po łokcie w mące -jakoś mu to nie przyszło do głowy :) No i tym sposobem dostałam wczoraj super wypasionego robota kuchennego. Jest tak ładny że zajął centralne miejsce na blacie kuchennym :)

No i postanowiłam od razu wypróbować go na pizzy :)

Może fajniej było by poczekać te 2 tygodnie i dostać te prezenty w wigilię, ale tyle jeszcze pichcenia świątecznego i nie tylko mam w planach...a M. przytaknął, że on też już marznie strasznie rano biegając... :D

Pod choinkę damy sobie jeszcze jakieś drobiażdżki empikowe :)

Fazerkamm, ja też się co chwila w nocy przebudzam na siku... Czy Wy też wstając w nocy czujecie się jakby Was ciężarówka przejechała? Ja ledwie wstaję z łóżka - wszystko mnie boli, jakbym przeszła przez sen z 20 km :/

Ostatnia edycja:
Ja tez nie lubie pizzy :tak:

Pola - ja w nocy czuje sie strasznie ociężała, jak mam sie przewrócić z boku na bok to jest masakra jakaś.. jakby +40kg :eek: i rowniez często chodzę siku, ale to napewno dlatego, ze nasze maluchy sie obnizaja powoli ;-)

Ja tez w nocy czuje sie 2 razy bardziej ociezala :-) I mam problem z obracaniem. I na siku tez wstaje, ale najwiecej jak zasypiam, wtedy mi sie chce co 15 min. :-)

Witam się i ja ! ;-)
Mnie po nocach też bardziej boli podbrzusze, do tego kręgosłup nad ranem zaczyna. Czuję się jakbym dźwigała coś ciężkiego ( w sumie dźwigam- bobasa:-))
Wczoraj jak zwykle coś mnie chwyciło. Nie mogłam się załatwić, po imprezie czułam się od jedzenia jak bomba, więc wstałam zaparzyć rumianek. Dostałam jakiś dreszczy:sorry: Ale po wypiciu ziółek i pójściu nareszcie do toalety przeszło.
Uświadomiłam sobie, że jakbym nie była w ciąży, to takie dolegliwości bym zwalczyła sama, ale teraz odpowiadam i za siebie i tą fasolkę w brzuchu. Co mnie denerwuje, że ograniczona jestem do no-spy i apapu.
A mój luby w domu został, zatruł się alkoholem, ehh. Tak to jest, jak się pić nie umie,mimo moich ostrzeżeń:-)

Justys - ja to nienawidze kiedy moj A. pije :confused2:

no wiec poodkurzane, posprzatane, list do Cyfry+ napisany,
teraz szukam na necie jakiegos pomyslu na prezent dla mamy A. bo chcemy kupic, jutro ma urodziny.
dziewczyny, nie orientujecie sie gdzie znajde jakiś tani pobyt w spa, albo kilka zabiegów, cos fajnego, by sie odprezyla i wogole . wszedzie gdzie patrze to drogo strasznie..

Gabryś mój D. ma rzadko okazję pić, ale jak już jego urodziny, to mu odpuściłam, tylko on ma problemy żołądkowe i dobrze wie, że jak zmiesza drinki to będzie źle. Ale wcale go nie żałuje:-)
Polecam ci stronę Okazje, promocje, zakupy grupowe, Zielona Góra, Gorzów Wlkp. Kielce, Warszawa chyba na twoje miasto też jest. Kiedyś tam załapałam się na fajne promocje w SPA w Zg.

Gabryś, my z S jego mampie wykupiliśmy Day Spa jako prezent ślubny (tzn nasz ślub, prezent dla niej w ramach podziękowań). Tylko, że to było w Krośnie, a mniemam, że szukasz w Krakowie. WPisz w google day spa kraków, powinnaś coś znaleźć ciekawego.
Jak byliśmy np w Szczecinie kiedyś to wybraliśmy się też do spa. Cena chyba 50 zł za parę i siedzieliśmy tam ze znajomymi 2 godziny.
Szukaj jakiś pakietów. W krośnie było tak, że były 3 zabiegi i można było je rozłożyć na kilka dni w przeciągu 3 miesięcy od zakupu.

reklama
hej w nowym tygodniu\

mami witaj z powrotem u nas, w domku, z bobasem w srodku:-D

ktora to pokazywala lampe z sowa? przepraszam, nie pamietam, ale szczerze to chyba nienajlepszy pomysl.

pizza? maz mi wczoraj zrobil, to tez byl nienajlepszy pomysl bo mi cisnienie podniosl:-p na nastepna skusze sie po porodzie

anielkaa u nas po porodzie w wannie klada od razu na brzuchu, jak jeszcze w wannie lezysz i chcesz, wiec moze u Ciebie podobnie

3 razy do lazienki biegam w nocy, a wlasciwie przemieszczam sie chodem ciagnacym nogi za soba. Kregoslup mnie tak boli, ze chyba zaraz sie zlamie na 2 polowki;-)

a widzialam, ze P od Strzygi ma swoje konto, wiec witam pod ta postacia

a widzisz ewelina, zart to byl, wiec tym bardziej wiesz, ze nie trzeba bylo od razu z awantura:tak:
dluzej spac nie moglam chyba, gdyby nie dziecko obok mnie, ktore zawsze obrzuca mnie wszystkim ze swojego lozeczka to bym chyba sie w ogole nie ruszyla

usciski styczniowki

Do góry