reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

dziewczyny znalazłam oś fajnego na tej stronce którą podała mi Justyś, tylko jest problem, trzeba zaplacic przelewem a ja nie mam nic na koncie w tej chwili.. czy na poczcie mozna wplacic pieniadze na konto swoje? i jesli tak to po jakim czasie one tam bedą?

reklama
Witajcie, właśnie wróciłam z MOPS'u i wiecie co?? Okazuje, się że już nie jestem ubezpieczona (byłam tylko do grudnia) z racji tego, że jestem opiekunem mojej mamy. I dziś wyszło to, że skoro mój P. pracuje musi mnie u siebie ubezpieczyć.. co najlepsze jak zgłaszałam to że wyszłam za mąż nikt mi nic nie mówił..a teraz miesiąc przed porodem takie numery! Mam nadzieje, że szef P. szybko to załatwi i do końca roku będę miała już ubezpieczenie.. bo teraz to nawet do zwykłego lekarza iść bym nie mogła..
Na dodatek ciągle nie dostałam paczki z allegro z koszulami i stanikami do karmienia. Mam nadzieje, że przyjdzie do końca grudnia!

A maluszek wczoraj już tak dokazywał wieczorem i pchał się jakoś na dole aż krocze mnie bolało, myślałam że nie zasnę! A dziś za to pobolewa mnie brzuch..

edit: właśnie odebrałam paczkę z allegro.. o ile koszula jest świetna, to staniki za małe - numeracja całkowicie zaniżona, właśnie napisałam do sprzedającego czy istnieje możliwość wymiany na większe.. bo to nawet na kolano nie pasuje.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!
Alka, ja w pierwszej ciąży też dzielnie pracowałam bardzo długo, bo poszłam na zwolnienie od 37 tygodnia ciąży dopiero. Przy drugiej ciąży zmieniłam zdanie...
Gabryś, Melisa, mi też się jakoś ciężko przekręcać w nocy. Sikać nie latam aż tak strasznie dużo, no ale może to przez to że moje dziecię pośladkowo leży:-(. Za to spać nad ranem nie mogę, chyba już myślę o zbliżającym się porodzie.

Gabrys- tak- jak wplacisz we wplatomacie to masz kase na koncie odrazu. Ja czesto tak robie :-) Wejdz na strone swoje banku i tam znajdz, gdzie w Krakowie sa ich wplatomaty :-)

z tym ze ja jestem w myslenicach teraz i tutaj są jedynie bankomaty .. a w bankomacie mbanku pewnie nie da sie wpłacić pieniedzy, tak?

EDIT: dobra, mam juz :p kolega A. przesle mi kaske na konto :D przepraszam za zawracanie glowy, i dziekuje :):*

Ostatnia edycja:
Gabryś - ja mam konto w mbanku i wpłacam kase we wpłatomacie EuroBanku albo MultiBanku - nie pamiętam który, bo tam gdzie chodzę wpłacać są one obok siebie i nie patrzę na szyld, tylko z automatu. Chyba MultiBank.
Skoro już masz kase na koncie to tak na przyszłość mówię :) Kasna na koncie jest w zasadzie chyba do 30 min po wpłaceniu.

reklama
Gosia ty pisałaś chyba o tych pieluchach tetrowych z Tesco, nie wiem jak u Was w sklepie ale ja kupiłam i po wypraniu stały się takie dziwne w wyglądzie i dotyku.. w sumie za taką cenę nie powinnam oczekiwać wiele, w każdym razie chyba wolałabym już we flanelowe zainwestować.

Do góry