reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Dajcie juz spokój Alce, ona jest uzależniona od pracy ( a może jakieś fajne chłopaki z nią pracują), jak juz nawet lekarz jej nie pyta o L4 to znaczy że wszyscy już wiedza jaki z niej dziwny przypadek. Ja to się dziwię bo wolałabym sobie poleżeć w łóżeczko albo coś porobić sobie w domku no ale cóż, takie typy widać też chodzą po ziemi hehe.

Alka, mówisz że ten fix na pizzerinki taki dobry? Chyba muszę spróbować.

Ja dziś muszę upiec dwa ciasta i chciałabym jeszcze sałatkę jarzynowa zrobić ale nie wiem czy uda mi się to wszystko. Póki co muszę się wybrać do sklepu żeby było z czego piec, muszę się zmobilizować.

Kurier przywiózł mi łóżeczko :-) ciekawe kiedy przyjedzie reszta...

Alka, ja mam 9 sztuk pieluch. W tesco jest teraz promocja 2 w cenie 1 ale jak poszłam to już nie było. Muszę się przejśc raz jeszcze. Miałam 10 sztuk, ta dziesiąta była właśnie dla Ciebie przeznaczona ;P ale jak wyjęłam z pralki to cos tam się z nią porobiło. Nie wiem właśnie o co chocdzi - czasem jak wyciągam pościel hostelową to są takie małe dziury w pościeli. jakby pralka albo płyn do prania "przypalił" mateliał. Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale tak się stało właśnie z pieluchą dla Ciebie :)

Tak czy inaczej ja mam wszystko poprane i poprasowane już. Z małymi wyjątkami jak np polarek, który Werka dostała w sobotę od jednej z cioć, czy ręcznik który kupiłam wczoraj.

W ogóle to jechaliśmy wczoraj do Ikei, wsiadamy do samochodu a tu cisza.... nie odpalił. Ale akurat sąsiad wyjeżdżał więc podpięliśmy się do niego na chwile. Ale kurde teraz to samochód powinien na zawołanie odpalać a nie takie jaja sobie robi.

hehe Gośka spoko - ja mam 20 sztuk tetrowyh, tyle tylko, że nie ma ich kto wyprać i wyprasować ... chyba właśnie pracą się migam od prasowania, bo strasznie tego nie lubię :-p
Citronka no też się zdziwiłam, ale naprawdę dobre :)

ja mam tylko jakies 5 sztuk tetrowych, mysle, ze wiecej mi nie bedzie trzeba ;)

hm, leze, ogladam film i zajadam sie chipsami - niezzdrowo, zatem postanawiam sie zmobilizować i wstaje zaraz, wykapie sie, posprzatam troche, a pozniej musze isc na poczte, wsyłać rezygnację z cyfry, poszukać fajnego prezentu dla mamy A, bo ma jutro urodziny, kupic mandarynki :-) i chyba tyle :)

wczoraj jadlam takie PYSZNE pierogi z miesem, ze nawet sobie nie wyobrazaccie :rofl2:

Ja już prasowanie pieluch tetrowych mam za sobą. Jeszcze mi chyba zostało 6 które dokupiłam ale jeszcze są nie uprane. Mam też ciągoty na mandarynki. Dziś mam zły humor ale mała chyba chce śniadanie bo kopie, muszę więc ruszyć tyłek i coś zjeść. ;-)Pozdrowionka dla wszystkich, fajnie że wszystkie dalej w dwupakach. :-)

Gabryś - to by się zgadzało :) jak umyję głowę to mogę później pół dnia z turbanem z ręcznika chodzić :p Dodatkowo jestem gaduła, a leków t łykam tyle w tej ciąży, że już się nie mogę doliczyć ile tego na dzień wychodzi ;) trafiłaś z moją charakterystyką w tym śnie :p

Mi się od dwóch dni śni to samo - że rodze i urodzić nie mogę. I łażę jak taki kot z pęcherzem, że już niby się akcja zaczyna, ale jakby jednak nie i wszyscy na mnie warczą, że "miałaś rodzić przed terminem, a tu już luty, a Ty dalej w ciąży chodzisz". Traumatyczne sny. :p Podejrzewam, że to ze zmęczenia (ciążą) i z bólu (nie wiem czemu ale w nocy bóle brzucha mi się nasilają). Pewnie mój organizm chce się już pozbyć tego słodkiego balastu ;)

jakos mnie dziwnie pobolewa podbrzusze cholercia.. :-(
poscieralam kurze, odswiezylam nieco łazienke, i teraz jeszcze odkurze i ide pod prysznic.
pogoda robi sie piekna :)

Właśnie widok z okna skutecznie poprawił mi humor!
Nasz sąsiedni żłobek wyszedł na spacer:-D 10 krasnali na sznurku:-) CUDNE! Niestety nie dobiegłam po aparat

reklama
Witam poniedzialkowo :-)

Od godziny Was czytalam- musialam nadrobic 2 dni :-)

Mami- jak dobrze, ze sie odezwalas. bardzo sie o Ciebie martwilysmy! Ciesze sie, ze u Ciebie lepiej. Wiec trzymaj sie cieplutko i duzo odpoczywaj i pisz co u Ciebie :-)

P- witaj, milo jest poczytac cos z meskiego punktu widzenia :-)

Pola- pierniczki wygladaja wysmienicie! Masz talent :-)

Anastazja- fajnie, ze o siebie dbasz w ciazy :-) I tak dalej! Mezowie sie ciesza i my mamy lepszy humor. Ja tez sie staram jakos wygladac- choc przyznaje- coraz czesciej mi sie nie chce z lenistwa :-)

Gabrys- lozeczko super- a poscielka przecudowna :-)

Ewelina- bardzo dobrze, ze porozmawialas z Mezem. Lepiej wszystko sobie wyjasnic niz byc w niepewnosci. Super, ze wszystko sie wyjasnilo! :-)

Adak- Odpoczywaj duzo i sie nie przemeczaj :-)

Dorotka- jestem jak najbardziej za! :-)

Strzyga- mi osobiscie sie ta lampa nie podoba, nie kupilabym takiej Dzieciaczkowi :-) Wole takie tradycyjne i wesole :-)

Bakalia- piesek swietny!

Kasia- super, ze zabawa taka udana :-)

A ja zaraz robie kawke :-) Potem jakies male sprzatanko, a po poludniu korepetycje. Wieczor jedziemy do Castoramy- chce wlasnie kupic ladna lampke nad lozeczko i naklejki. Milenka wprawdzie bedzie miala maly kacik u nas w pokoiku (mala sypialnia), ale musi byc ladnie :-)

Pozdrowionka i milego dnia :-)

Do góry