reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witam,
widzę, że tu w większości jesteście już z doświadczeniem, więc tym chętniej się tu zapisuję.
Dzisiaj rano na drugim z rzędu teście wyszło mi II :-)
Prawdę mówiąc czuję się zupełnie nieprzygotowana, zielona i skołowana, ale jestem dobrej myśli i prawdę mówiąc już się nie mogę doczekać aż mi się brzuchol pojawi :-)

reklama
My już zwiedziliśmy park i place zabaw przyokzji małe zakupy zrobine:-) co dziś na obiad macie... mnie wzieło na ryż z sosem slodko-kwaśnym:)

mamuśka23

ty zostaw dywn w spokoju... jak troche poczeka z wypraniem nic mu sie nie stanie;) a wiadomo z mezami jest tak ze najpierw musza przetrawic to ze trzeba cos w domu zrobic;)
livastrid
Ja w swojej pierwszej ciąży tez plamiłam ale jakos lepiej wszystko znosiłam chyba przez to ze bylam nie doswiadczona i nie wiedziałam jakie moga być tego konsekwencje...

ja w na przełomi 2-3 trymestru wyladowalam w szpitalu na podtrzymaniu bo Wojtaszek juz chciał wychodzić na swiat - miałam krążek zakladany i zaraz po zjedęciu na drugi dzien wrocilam na porodówke:) wiec urodzil sie 38 tc :)

Panciona
Witamy cie w gronie Styczniówek:-D. Z nami nie bedziesz zielona... :-) w razie jakiś watpliwości PYTAJ! zawsze doradzimy albo wyslemy go gin:D w koncu po to tu jesteśmy... :-)

eh mogli by nam już założyć normaly temat stycznówek 2012:)

hej
panciona witaj
W pierwszej ciązy nie myslałam o złym, byłam taka szczęsliwa z nie dochodziło to do mnie ze cos moze byc nie tak, a teraz to juz trzęse potrkami :(
jakos mi lepiej jak was czytam. bo juz myslalam ze tylko ja jestem taka wariatka i mam takie mysli. tez trzese portkami. a tym bardziej ze objawow jakis ewidentnych ciazy brak wiec co dnia trzese sie czy wszystko ok.

ja czekam z utesknieniem do tego lipca. wtedy zacznie sie drugi trymestr i jakos moze wtedy chodz troche uda sie odsapnąć, uspokoje.
a brzucholkiem nie koniecznie czekam. pewnie zaraz wyskoczy a do terminu porodu to bede chodzi juz jak wieloryb ale ja musze byc sprawna i mobilna by dogonic mego zboja. a dzis znow jak oszalaly latal po podworku i wszedzie go bylo pelno. i bunt dwulatka ma wiec nawet na 1 min nie da mi wytchnienia. boje sie poprostu go nawet przez chwile z oczu spuścić.

a mi sie nic a nic nie chce jesc cieplego. na samych kanapkach bym zyla.

Ostatnia edycja:
Maryś16
U nas to samo mały robi rozpierdziuche tam gdzie sie pokaże:-D ale przy tym jest taki kochany:-)

Ja Wojtaszka zapisałam do przedszkola zeby mieć chwile... 17 maja maja być wyniki rekrutacji gdzie został przyjety ( chore zeby dziecko musiało przechodzić rekrutacje do przedszkola) tak wiec czekamy :-) może w przedszkolu sie bedzie mógł wyszaleć:-) i mieszkanie zostawi już w spokoju:-) a przy okazji może zacznie wreszcie gadać po ludzku:-):p

rekrutacja do przedszkola :szok: dobre:-D pewnie sie dostanie a Ty chwile odpoczniesz, Asteria

marys tez czekam na lipiec jakby nie wiem co mialo by sie w nim wydarzyc;-)ja na kopniaki czekam:-D tego mi brakuje poza ciaza a wielki brzuch, no coz tego akurat najmniej chce, ten problem z zakladaniem butow i w ogole brak miejsca bo wszystko brzuchol blokuje:-D

Panciona
, witaj, witaj szczesliwa styczniowko:-D

eh mogli by nam już założyć normaly temat stycznówek 2012:)
bylo by latwiej klikac na glownej;-)

Cześć Styczniowe Mamy!

Przyłączam się i ja. Przymierzałam się już do wrześniówek 2010 i wrześniówek 2011, niestety, w 9tc i 6tc musiałam się wypisać :(

Może teraz się uda... Pocieszenie jest takie, że przynajmniej z samym zajściem nie mamy problemu - u nas co strzał to ciąża :)

Test zrobiłam dzień przed spodziewaną @ - wyszedł pozytywnie. Co prawda bHCG niziutkie (ale przyrasta ładnie), a na USG (4t1d) widać tylko poszerzone endometrium, to wierzę, że tym razem maleństwo nie zmieni zdania i wszystko skończy się szczęśliwie :)

W czwartek kolejne USG. Mam nadzieję, że będzie już coś widać - bardzo by mnie to uspokoiło!

Będę Was czytać :)

Witajce dziewczyny u mnie niezbyt wesoło niestety:-(
Wczoraj w południe zaczęłam plamić i strasznie boli mnie brzuch...oczywiście poszłam do lekarza( w jednym szpitalu mnie nie przyjęli, za co podziękowałam głośno ii serdecznie), w kolejnym o dziwo tak. lekarz stwierdził że niby nie dzieje się nic niepokojącego, pęcherzyk ciążowy widoczny, tętna jeszcze niema.
za[isał mi duphaston i kazał nie przemęczać się...na koniec stwierdził że jakby co i tak nic więcej nie można zrobić tylko czekać., i wogó

Jestem dodatkowo przestraszona bo w pierwszej ciąży nie miałam tego typu problemów i wogóle nie rozumiem dlaczego plamie skoro jego zdaniem nic się nie dzeje...może odrobine histeryzuje ale strasznie się boje:(

livastrid i marys ja tez czekam na lipiec jak na zbawienie jakies ;) tez mam nadzieje, ze odetchne i juz wszystko bedzie z gorki.....
livastrid mam nadzieje, ze lepiej sie dzisiaj czujesz i uporalas sie z pakowaniem juz, pamietaj, ze u nas ciepluchno ale na weekend zapowiadaja deszcze!!!!!
marys ja mam wszystkie mozliwe czarne mysli i jak na zlosc co wlacze tv to mowia o jakis nieprawidlowosciach w ciazy i oczywiscie sie zastanawiam czy to nie o mnie bleeeeeee :( ale precz czarne mysli od nas wszystkich!!!!!!
mamuska zostaw ten dywan, zwariowalas, trudno bedzie jaki jest, lepiej sie poloz :)
pola negri witaj i wierz gleboko, ze bedzie dobrze, jak widzisz przesylamy sobie nawzajem dobra energie i musi wszystko sie udac!!!!!
panciona ty nie zielen juz bardziej tylko ciesz sie z fasolki i opowiadaj!!!!!
alinka glowa do gory, moze tonic powaznego, jak pecherzyk jest wysoko to krwawienia moga sie przydarzyc w pierwszym trymestrze, odpoczywaj duzo, lez ile sie da!!!!!! trzymam kciuki!!!!
Ja dzisiaj mialam zabiegany dzien, ledwo wrocilam do domu, gdzie moj syn przyprowadzil sobie dwoch kolegow i kolezanke, wiec musialam wymyslec obiad dla osmiu osob, ale juz podalam, posprzatalam i odpoczywam sobie :) mam tak wydety dzisiaj brzuch, ze normalnie powinni przepuszczac mnie w kolejce ;)
4mm dzieciatko a ja ledwo chodze :-D

alinka nie denerwuj sie niepotrzebnie, albo chociaz postaraj. Ja plamilam przez pierwsze 3 miesiace, nie dano mi lekow na podtrzymanie i w ogole a coreczka jest obok mnie! U Ciebie tez tak bedzie, wszystkie to wiemy!

4mm dzieciatko a ja ledwo chodze :-D

:-D:-D:-D co to bedzie jak bedzie 40 cm:-p

co Ty, z pakowaniem na meza czekam:-D

witaj PolaNegri!

reklama
alinka, spróbuj wyluzować. Jak ja zaczynałam plamić w poprzednich ciążach też od razu byłam u mojej gin - i wierz mi: było widać, że coś jest nie tak. A skoro lekarz mówi Ci, że jest dobrze, to na pewno tak jest. Nie stresuj maleństwa, sio od internetowych forów, włącz sobie jakiś ogłupiający film, albo weź fajną książka w łapkę i relaksik!

Do góry