reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
witam :)
ja juz na nogach, budze zaraz A, do pracy i czekam na wujka - dzis remontu dzień 1 :)
odsunelam jeden stół w salone, i jestem w szoku bo pod nim mam brudna podloge! JAK TO SIE MOGLO STAC?! :wściekła/y::-)

P.S czy ktoras z was sie orientuje, jak jest z badaniami ekg? ;> czy trzeba sie umowic wczesniej, czy nie? i gdzie?

ja też już nie śpię :) a to dlatego że obudził mnie zapach naleśników :-D mojego kuzyna dziewczyna wstała i zaczęła robić na śniadanko :-D mniaaam

jej ja to czasami się zastanawiam czy ze mną jest wszystko w porządku.. bo mi nic nie dolega.. :sorry: dziewuszki dbajcie o siebie.. nie przemęczajcie się!!

ja też już nie śpię :) a to dlatego że obudził mnie zapach naleśników :-D mojego kuzyna dziewczyna wstała i zaczęła robić na śniadanko :-D mniaaam

jej ja to czasami się zastanawiam czy ze mną jest wszystko w porządku.. bo mi nic nie dolega.. :sorry: dziewuszki dbajcie o siebie.. nie przemęczajcie się!!
ahh, to jakas dobra kobieta z niej, ze tak sie jej chcialo wstac i robic :-D
a co do dolegliwosci, to lepiej nic nie mow - ja mowilam na prawo i lewo jak to sie cudownie czuje, ze nie wiem o to dolegliwosi ciązowe, i zaraz po tym sie dowiedzialam :wściekła/y:

W ciąży najbardziej lubiłam spanie do 11 a tu pobudka o 1 - skurcz łydki , 2 - siku, 4- łydka, 5- siku, 6- poddalam sie zrobiłam pranie, posprzatałam po wczorajszej wizycie gosci ale.....oddajcie mi mój sen ja potrzebuje snu ;(((((((w życiu mi tak nóg nie wykręcało jak dzisiaj masakra!

Oceanica, bierz magnez. Ja o dziwo w tej ciąży nie mam takich problemów ale przy pierwszej skurcze łapały mnie w takich miejscach których nie posądziłabym o mięśnie hehe.

Mia, ja też jeszcze nie mam komódki ale powoli piorę i prasuję ubranka po-prostu chowam je do czystego worka i szczelnie zawiązuję.

Bakalia fajnie że zakupy się udały a Wam się nic nie stało, tylko macie co wspominać :-)

Chapicha dobrze że wróciłaś w dwupaku

Strzyga, juz kiedyś o tym pisałam że mam koleżankę której dzieciątko obróciło się dopiero podczas samej akcji porodowej. Myslałam że takie rzeczy się nie zdarzają :-) Tak więc Twoje maleństwo może jeszcze fikołka obrócić. Podobno siadanie okrakiem na krześle (przodem do oparcia) sprzyja przyjmowaniu przez dziecko właściwej pozycji - ale czy to prawda to nie wiem, ale może nie zaszkodzi spróbować :-)

fazerkamm ale Ci zazdroszczę tych naleśników...

Ostatnia edycja:
ja tez miewam skurcze łydek i jak dla mnie to jest przeokropne uczucie..:no:
mam tez przykurcze stawów, palców .. a najlepsze drzemki w dzien a nie w nocy.

Citronka - na pewno nie zaszkodzi :)

Babcia się mnie spytała, czy ja przypadkiem ze schodów nie skakałam, że mały dupką w dół obrócony o_O

P. poszedł d pracy (jak to dziwnie brzmi po pół roku bezrobocia) i wstałam, żeby podzielić jego ból. Ale chyba muszę sobie zrobić jakąś herbatę, albo kawę, bo mój przyzwyczajony do długiego spania (pierwsza, półminutowa pobudka na leki o szóstej, druga w południe, wstajemy koło pierwszej) organizm wszedł w fazę buntu i mam dreszcze z niewyspania... :p

reklama
mi tez sie coś usypia, ale czekam na wujka, nie moge zasnac, wiec ogladam ' Odwróconych' na necie :p

dziwnie sie czuje.. nie mam sily nawet rąk podnosic.

Do góry