ja też nie mam za dużo odwagi do takich zmian, ale czasami mi przychodzi chęć na zmiany zobaczymy czy się nic nie zmieni w przyszłym roku;-)tym bardziej że słyszałam o słabszych włosach i paznokciach po porodzie, póki co włosy i paznokcie są mocne
reklama
aninaaa ja widzę że my podobnie jedziemy ramię w ramię- też jestem mamą październikową 2006 (choc termin był na wrzesień, a i teraz mam na mikołajki usg:-) No jak mi powiesz że jesteś w 31/32 tygodniu to zapytam M czy przypadkiem nie jesteś jego druga zoną
Wystarczy zwykłe zaświadczenie od lekarza albo położnej że zgłosiłaś się na badanie do 10 tyg ciąży- nawet na zwykłej kartce, nie musi to być druk specjalny-no tak mi mówili, ale...wiadomo urzędy bywają boskie.
skoro prosisz to masz wsjo na ten temat:
http://www.becikowe.com/
[URL]http://www.becikowe.com/?sr=wzorypism.html[/URL]
20 % to dużo ;-). A mi gin mówił że spokojnie dzidzia moze sie odwrócić nawet na ostatnią chwilę. No znam też porody pośladkowe niekoniecznie przez cc-choć chyba lepiej aby jednak cesarką ale nie znam się, a skoro są sn to widać lekarze wiedzą co robią. mam nadzieję że będzie u ciebie tak jak być powinno.Moja mała ułożona jest niestety główką do góry, grozi mi więc cesarka bo na 80% już nie będzie chciała się obrócić.
Dalybyscie linka do tego zaswiadczenia, co jest potrzebne do becikowego od lekarza? Bo ide dzis, to bym sie zapytala, a nie moge tego znalesc :-)
Wystarczy zwykłe zaświadczenie od lekarza albo położnej że zgłosiłaś się na badanie do 10 tyg ciąży- nawet na zwykłej kartce, nie musi to być druk specjalny-no tak mi mówili, ale...wiadomo urzędy bywają boskie.
skoro prosisz to masz wsjo na ten temat:
http://www.becikowe.com/
[URL]http://www.becikowe.com/?sr=wzorypism.html[/URL]
Ostatnia edycja:
Strzyga- dzięki za info że szyjka jeszcze może znów urosnąć- nie ruszam się , biorę luteinę i magnez i czekam może się jeszcze uda przetrwać parę tygodni. Ginka mówi, że dobre są i dwa tygodnie tak więc warto się poświęcić. :-)
Anastazzja
Fanka BB :)
Adak...ehhh...może się jednak obróci dzięciątko, ale to raczej już wątpliwe...;/;/
Strzyga...a jak Ty chcesz rodzić sn jak Twój maluch jest główką u góry? o ile dobrze pamiętam to chciałaś, żeby Twój luby odbierał poród?? a co do ciuchów to masz 2 lata gwarancji, więc trzeba było oddać spodnie
Alka ja NIGDY nie czułam czkawki tzn może czułam, ale nie wyłapałam, że to czkawka Hanka też już rzadko kopie częściej się wierci i wypycha...normalnie czuć pod skórą coś "kanciantego"
Malutkans ponoć szyjka może znów się rozciągnąć
a ja wróciłam z zajęć i ledwo żyję...umyłam podłogę, naczynia i sprzątnęłam ogólnie...jeszcze muszę odkurzyć i posegregować czyste pranie...i rozwiesić to z pralki i puścić jeszcze jedną pralę...bleeeeee.....
Strzyga...a jak Ty chcesz rodzić sn jak Twój maluch jest główką u góry? o ile dobrze pamiętam to chciałaś, żeby Twój luby odbierał poród?? a co do ciuchów to masz 2 lata gwarancji, więc trzeba było oddać spodnie
Alka ja NIGDY nie czułam czkawki tzn może czułam, ale nie wyłapałam, że to czkawka Hanka też już rzadko kopie częściej się wierci i wypycha...normalnie czuć pod skórą coś "kanciantego"
Malutkans ponoć szyjka może znów się rozciągnąć
a ja wróciłam z zajęć i ledwo żyję...umyłam podłogę, naczynia i sprzątnęłam ogólnie...jeszcze muszę odkurzyć i posegregować czyste pranie...i rozwiesić to z pralki i puścić jeszcze jedną pralę...bleeeeee.....
Anastazja - no właśnie stąd ten stres - bo jak się nie odwróci to może i pozwolą mi rodzić sn (teraz się zdarza, że pierwiastki rodzą pośladkowo, chociaż raczej lekarze upierają się przy cc), ale na pewno nie pozwolą odebrać porodu P.
A gwarancja jest, pewnie. Chyba, ze zlikwidują sklep, a nie jest to sieciówka, tylko jakiś dziwaczny butik CHU Batory. Bo wtedy to szukaj wiatru w polu
A gwarancja jest, pewnie. Chyba, ze zlikwidują sklep, a nie jest to sieciówka, tylko jakiś dziwaczny butik CHU Batory. Bo wtedy to szukaj wiatru w polu
reklama
faceci na zakupach to jest jednak jakies szaleństwo
A. wraca z pracy i dzwoni do mnie o ma kupic, a ze troche tego bylo to mowi, wyslij mi na maila - ja na to dobrze.
Wysyłąm, za 15 min dzwoni - powiedz co mam kupic, bo telefon mi sie wyladował - no wiec wybralam z listy 4 najpotrrzebniejsze mi teraz rzeczy i mowie mu : woda gazowana, mandarynki, wkładki higieniczne i pieczywo chrupkie zielone.
Za 2 min tel - co to sa te wkladki, bo on stoi przed tym i nie wie ktore to sa, bo nie pisze, i czy to sa jakies bez skrzydelek. haha, wyjasnilam mu i niby okej. za 3 min znow telefon - woda miala byc gazowana czy nie, bo on zapomnial.. gazowana mowie. :-) za 2 min znow. - nie wiesz moze gdzie w tym sklepie jest ten chlebek bo on nie wie.. i jaki to ma byc kolor opakowania ;> ii o jeszcze ma kupic bo pamieta ze 4 rzeczy ale jaka to miala byc boze, co za facet
A. wraca z pracy i dzwoni do mnie o ma kupic, a ze troche tego bylo to mowi, wyslij mi na maila - ja na to dobrze.
Wysyłąm, za 15 min dzwoni - powiedz co mam kupic, bo telefon mi sie wyladował - no wiec wybralam z listy 4 najpotrrzebniejsze mi teraz rzeczy i mowie mu : woda gazowana, mandarynki, wkładki higieniczne i pieczywo chrupkie zielone.
Za 2 min tel - co to sa te wkladki, bo on stoi przed tym i nie wie ktore to sa, bo nie pisze, i czy to sa jakies bez skrzydelek. haha, wyjasnilam mu i niby okej. za 3 min znow telefon - woda miala byc gazowana czy nie, bo on zapomnial.. gazowana mowie. :-) za 2 min znow. - nie wiesz moze gdzie w tym sklepie jest ten chlebek bo on nie wie.. i jaki to ma byc kolor opakowania ;> ii o jeszcze ma kupic bo pamieta ze 4 rzeczy ale jaka to miala byc boze, co za facet