reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Dzięki liv.
Tak się zastanawiam, czy jak już przyjdzie czas na diety, lepiej sobie na lodówce powiesić to zdjęcie sprzed roku, czy takie z teraz? :-D

Kurczę, a ja czuję ruchy tylko od dołu do wysokości pępka, no może tak do 5 cm nad pępkiem :/ Mała pewnie nadal miednicowo ułożona :(

reklama
co do wypychania malucha, to ja nie mogę wyjść z podziwu jak okrąglutkie "coś" mi się pcha taka kulka wtedy powstaje , albo jak piąstki czy stopki (nie wiem) widać ;D

co do okolic ruchów, ja często czuje po bokach i na środku.. chodź zdarza się że jeszcze czuje w dole takie kopnięcia.Ale właśnie częściej wypychanie ;)

ja nie wiem jeszcze jak mały jest ułożony,dowiem się we wtorek,ale od dawna czuję ruchy na samej górze brzucha zaraz pod żebrami i na samym dole. dlatego podejrzewam że jest w pozycji startowej,a czy słusznie to zobaczymy za kilka dni.

Pola-moj maly lezy glowa w dol, dupke i kregoslup ma na linji mojego brzucha a kopniaki czuje po wewnetrznych narzadach, czasem gdzies z boku. ogolnie to jest nisko polozony.Tak, ze ja mam nietypowo;-)

moj synek juz od 29 tyg odwrocony jest glowka do dolu.
a ruchy czuje po bokach i ogolem sie wypina z kazdej mozliwej strony no i jezdzi sobie nozkami pod piersiam co nie powiem boli. no i czasami zasadzi kopa i to takiego ze podskakuje i mi sie wyrwie gloesne alllaaaaaaa:laugh2:

reklama
a ja ruchy od pewnego czasu mniej czuje... tzn nie są to kopniaki tylko po prostu czuję jak się wierci przesuwa wypycha itp... czasem coś mi podskoczy w brzuchu ale nie jest to kopniak, no chyba, że właśnie kopie do wewnątrz :p
a czkawki to moje dziecie juz dawno nie miało

Do góry