reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Co do porodów w domu - kobiety dopiero od kilkudziesięciu lat rodzą w szpitalach i dopiero od tych kilkudziesięciu lat wmawia im się, że poród w domu jest niebezpieczny i nieodpowiedzialny. A g...o prawda. Dużo niebezpieczniejsze są zarazki szpitalne.

Też jestem tego zdania i najchętniej to bym urodziła w szpitalu i szybko do domu wróciła, np na następny dzień. Jak to powiedziałam mojej koleżance, która jest wielce przewrażliwiona na temat wszystkiego to zaczęła mnie przekonywać o sterylności wszystkiego w szpitalu i że dla neij najlepszą opcją było to, że siedziała w szpitalu i nawet jeden dzień dłużej na własne życzenie... Ja to tam bym chciała być blisko mojego S. z Weroniką, mojego łóżka, moich kurde zarazków domowych.
Poza tym - mam kolegę, lekarza, katóry jak byliśmy na wakacjach sprzedał nam jakieś zarazki szpitalne i tak w 6 osób siedzieliśmy na plaży w Chorwacji chorzy :) Więc nikt mi nie wciśnie, że szpital jest zupełnie ok. Zwłaszcza, że kręcą się tam nei tylko lekarze i pielegniarki ale multum osób odwiedzających.

To raz. O pieluchach jak jej powiedziałam, że kupiłam biedronkowe Dady na próbę to od razu spanikowała, że na 100000% Werka będzie mieć odparzony tyłek. No sory, ale ja nie mam kasy na pampersy i jeśli dada się przyjmie to będzie super. Jak nie to trudno, przecierpimy to jakoś. Ale przynajmniej spróbuję.
Właśnie - a propos Pampersów - w Rossamnie Newborny 2-5 kg za 39 zł. Kupiłam dziś paczkę, bo więcej na półce nie było, ale jeszcze tam zaglądnę.

Duśka - matko przenajświętsza, mnie to zawsze przeraża, że ktoś ginie bez echa. Mam nadzieję i trzymam kciuki z całego serca, żeby się odnalazł mąż. Wiem, że popularne jest robienie wydarzenia na Facebooku, żeby rozpowszechnić informację - czy takie coś zrobiliście też? Jeśli tak - może zapros nas wszystkie do tego - może ktoś coś widział.

reklama
a ja nadal w domku rodzinnym u A.. czekam do 18stej na niego, i zmykamy do siebie.
Znow zaczely mnie strasznie plecy boleć .. ;/ poczytalam na necie, i nie wiem.. chyba dzis podjade sobie do sklepu i spróbuje kupic duzy termofor, i podloze pdo plecy na noc, co myslicie?

Też miałam pomysł co do termoforu. teraz są takie ładne wszędzie, świąteczne... Ale narazie nie mam kasy na takie zachciewajki :)

Kupiłam 0,5 kg kiszonej kapusty do obiadu i mam dylemat, czy czekać z nią na S. (on nie przepada za kapustą więc tak czy siak jest dla mnie cała), czy zjeść teraz a potem ziemniaki i kurczaka? Bo ślinka cieknie, oj cieknie....

ale przeciez termofory nie sa wcale drogie.. widzialam wczoraj sliczne w empiku i chyba za 30, 40zł?

wypatrzylam mamie pod choinkę torebkę na etorebka.pl swietne sa i niedrogie ;)

Gabryś ja mam z Flo termofor za jeszcze mniejsze pieniadze i jest git. Gdyby nie piłka i termofor to chyba bym zdechła tak plecy mnie bolą. Mi pomaga mam nadzieję, że i Tobie pomoże ;)

Wiem, że nie są drogie. Ale jestem przed wypłatą i mam jakieś niecałe 100 zł na koncie :) A wypłata 10tego :) WIęc jak stoję przed półką z termoforami to widzę też oczyma wyobraźni jakiś pyszny makaron na obiad i wybieram makaron :)

Gosia co do pieluch ja kupiłam na początek pampersy i hugies ale po miesiącu jak Mały "zaklimatyzuje się" z kosmetykami i innymi pierdółkami które mają kontakt z jego skórą spróbuje biedronkowe i rossmanowe-też usłyszałam komentarz, że będa odparzenia- będa odstawiam je szybko nie będę przecież zakładać dziecku ale na pewno wypróbuje

Ewelina - druga koleżanka mówiła natomiast, że jak się karmi piersią to dziecko szybciej robi kupki, więc nie będzie czasu na odparzenie :) Trochę mnie pocieszyła, bo ja tylko teorią się na razie faszeruję i łykam wszystko co mi powiedzą :) Ta koleżanka karmi mlekiem modyfikowanym, używa pieluch Dada i nic nie jest pupie dziecka :)

Anastazja - żeby nie było - pamiętam o zrobieniu zdjęć pieluch - zrobię to tylko jak mi się to przypomni jak będę w pokoju z pieluchami :)

reklama
Witajcie dziewczynki wieczornie. Bardzo proszę, jeżeli możecie o wypowiedzenie sie na forum Związki rodzinne --> Relacje rodzinne --> Małżeństwo czy konkubinat Załóżyłam wątek bo zbieram opinię na temat postrzegania wolnego związku, dlaczego wybieramy konkubinat a dlaczego decydujemy się na małżeństwo. Im więcej będzie opinii tym lepiej.. A potrzebne są mi takie właśnie lużne wypowiedzi i myśli do pracy licencjackiej.. Zapewne jeszcze dołączę ankiete ale jak narazie prosze o wasze posty.. dziękuję;)

Do góry