reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

witam się więc i ja :-)
nie śpię od około godziny 4:00 ... przez ból zatok po prostu nie mogę ... jestem umęczona rozdrazniona i ciagle mi się płakać chce z tego wszystkiego. Napisałam smsa do lekarza ... kazał wziasc pyralgine i kropelki do nosa ... najgorsze ze normalnie oddycham tylko tak boli głowa i zatoki że nie mogę wytrzymać ... jutro koniecznie idę do lekarza ... nie mam ochoty się męczyć bo zwariuję:-( ja miałam dzisiaj ciuszki prasować ale póki co nie jestem w stanie ... ciągle leżę ... zazdroszczę wszystkim które się powysypiały ... :-( życze spokojnej niedzieli

reklama
Edytka- bidulko, mi na zatoki pomaga sól morska w sprayu, zresztą alergolog tylko to mi pozwala brać do nosa. A pyralgin można w ciąży-nie wiedziałam. Już miałam Ci wcześniej napisać, że jak u mnie będzie córcia- to też Maja:)
Marciaa- daj znać co lekarz powiedział.
A my z maleństwem słuchamy Hugh Laurie'go płyty-dzidzia go uwielbia:laugh2: i robimy ciasto Rafaello polecane przez Anisie. Mój tatuś ma jutro imieninki i to będzie ciacho dla Niego.Mam nadzieję, że będzie mu smakować, bo On raczej lubi "tradycyjne", jak sernik, szarlotka,makowiec czy klasyczne babki:-D.

tiramisu, fajnie ze w domu i oby do końca 38:-)

Marciaa, uważaj na siebie

Nam wczoraj szybko dzień zleciał, byłam na chwilę w galerii i mam już 2 prezenty gwiazdkowe: dla męża i taty, dla reszty mam pomysły więc nie jest źle. Druga partia Mikołajkowych rzeczy wyprana, jeszcze trzecia czeka... No i się chyba powoli będę pakować. Za to zmywarka kaput:angry: Jeszcze nam tego wydatku brakowało.

No nic, milego popołudnia. Jak Mati wstanie to jemy obiadek i jedziemy do rodziny.

myszka nam tez sie zmywarka popsula:wściekła/y: T pruboje od rana naprawic ale raczej nic z tego nie bedzie:-(
Marcia trzymaj sie mam nadzieje ze wszytsko jest ok.

niki222 na wszystkich ulotkach piszą że w ciązy nie wolno brać pyralginy. Pamiętam w pierwszej ciąży miałam taki ból w podbrzuszu ze nic nie pomagało ... ani nospa ani magnez w kroplówce, ani dozwolone leki przeciwbólowe w zastrzykach. dopiero moj lekarz zaproponował zebym wziela jedna tabletkę pyralginy - i miałam spokój do konca ciazy:-) tak więc i w tym przypadku myślę że jedna tabletka mi nie zaszkodzi, a jutro tak czy siak pójdę sobie do laryngologa
a wiecie już czy bedzie chłopiec czy dziewczynka? czy nie chcecie znać płci? u nas chłopak miał być Maksymilian :-) i w sumie dopiero po potwierdzeniach lekarza zaczelismy szukac imienia dla dziewczynki ... i tak jakoś imię Maja nam się najbardziej spodobało :-)
Marcia daj szybciutko znać co tam u ciebie ...

niki222 na wszystkich ulotkach piszą że w ciązy nie wolno brać pyralginy. Pamiętam w pierwszej ciąży miałam taki ból w podbrzuszu ze nic nie pomagało ... ani nospa ani magnez w kroplówce, ani dozwolone leki przeciwbólowe w zastrzykach. dopiero moj lekarz zaproponował zebym wziela jedna tabletkę pyralginy - i miałam spokój do konca ciazy:-) tak więc i w tym przypadku myślę że jedna tabletka mi nie zaszkodzi, a jutro tak czy siak pójdę sobie do laryngologa
a wiecie już czy bedzie chłopiec czy dziewczynka? czy nie chcecie znać płci? u nas chłopak miał być Maksymilian :-) i w sumie dopiero po potwierdzeniach lekarza zaczelismy szukac imienia dla dziewczynki ... i tak jakoś imię Maja nam się najbardziej spodobało :-)
My z tych co nie chcą znać płci, czyli w mniejszości:-D. A imię dla dziewczynki wybrałam ja, a mój A. dla chłopca:-).

witajcie ponownie, właśnie wybieramy się do cioci i wujka P. których dawno nie widzieliśmy..
mały dziś daje o sobie znać.. w sklepie nagle zrobił mi się twardy brzuch i zaczął lekko boleć ale przeszło, jedną zmianą jaką zauważyłam w ciągu kilku dni jest straszne ściskanie pęcherza, co wcześniej nie miało miejsca ;-)
na dodatek zauważyłam właśnie na karcie ciąży, że mam wpisaną kontrole na 29, a czemu się ten poniedziałek ubzdurał to nie wiem.. przynajmniej nie będę musiała jutro gnać z rana na pociąg, tylko spokojnie P. po pracy mnie zawiezie do mojej mamy żebym we wtorek mogła iść do lekarza ;)
Marcia uważaj na siebie

reklama
Witam w słoneczny dzień :-)Ja dzisiaj wyspana i pełna energii! Dziewczyny piszecie o prezentach gwiazdkowych, a ja jakoś na razie o tym w ogóle nie myślałam. Skupiłam się na maleństwie, a tu Święta coraz bliżej! Jak ten czas leci :szok: Za chwilę Mikołajki, potem Gwiazdka, Sylwester i już Nowy Rok i nowe wyzwania :-D

Bakaalia ja też mam uczucie ściskania pęcherza jak mi brzuch twardnieje. Po paru sekundach przechodzi i jest normalnie.

Marciaa
trzymaj się i jak tak bardzo Cię boli, że już chodzić nie możesz, to lepiej od razu na IP.

GośkaRW
głos oddany.

Życzę wszystkim udanej niedzieli!

Do góry