reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

dzien dobry wam :-) ja dopiro co wstalam i jestem tak wyspana ze az papa sie cieszy:-) wczoraj wieczorem myslalam ze z goscmi nie wysiedze maly tak sie wyginal i wypychal ze nie umialam oddychac i az caly brzuch bolal. ja dzis prasuje reszte ubranek i juz bedzie gotowe :) zycze wam milej niedzieli :-)
Ps. co dzis gotujecie??

reklama
Witam się i ja.
Trochę niewyspana jestem, ale już się kłaść nie będę bo nie lubię w ciągu dnia spać.

Anastazja - postaram się dziś uczynić zdjęcia pieluch.

Dziewczyny, dzięki za głosy. Ponieważ można je oddawać codziennie - będę wklejać i zaśmiecać wątek, żebyście czasem w przypływie sympatii do mnie i Weroniki kliknęły :)
Czekoladowe smutne oczy

Obiad - ja dziś po staropolsku ;) kotlety z piersi kurczaka, ziemniak i nie wiem co do tego bo nic innego w lodówce nie ma. Ewentualnie frytki zrobimy do tej kury i nie bede zawracać sobie glowy surówką (bo jakoś tak u nas jest, że jak robimy frytki to nei ma surówki bo i tak dużo jedzenia jest).

O rany wizja, że któraś z nas może pęknąć do świąt przyprawia mnie o dreszcze:) Sama w sumie powtarzam mojemu bobasowi, żeby wytrzymał przynajmniej jeszcze 4 tygodnie.
Już będę gotowa psychicznie po świętach, bo obecnie ze swoich zmartwień, doszukiwania się czy jest ok dostaje paranoi:eek:
U mnie dzisiaj na stole "smażony ryż":-)

Ja też się już witam:), niedawno wstałam, ale tradycyjnie budziłam się średnio co 2h na siusiu:-).Wczoraj wybraliśmy się na spacer po centrum handlowym, nic nie kupiłam, bo mi jakoś nic nie wpadło w oko.A może dlatego, że dla dzidzi chyba już wszystko mam:). Maleństwo tak mnie uwierało pod żebra i chyba uciskało na przeponę, że miałam problemy ze złapaniem oddechu. Aż się A. wystraszył. Ale dziś już oki.I wiecie co, szybciej się już męczę i mam już problemy z utrzymaniem równowagi pod prysznicem, wczoraj się poślizgnęłam i na szczęście tylko troszkę łokieć stłukłam.Ciamajda ze mnie jak nic.
A na obiad mam kapuśniak i pierogi ruskie:-D, jak to cudownie, że A. ma w pracy bufet i przynosi jedzonko do domku:)
Gosia- głos oddany

Ostatnia edycja:
witam się i ja :)
nocka przespana fajnie :) poszliśmy spać późno kolo 3 (oglądaliśmy u Szwagra KSW).. obudziliśmy się o 8 ale jakoś wstawać się nie chciało.. (co jest bardzo dziwne u mojego M.) i ... obudziliśmy się o 11:30 :szok: mój mężulek nie dowierza bo on z tych rannych ptaszków jest.. i teraz mówi że pół dnia stracił.. a ja mu dzielnie tłumaczę że widocznie organizm potrzebował tyle godzin snu :-)

na obiadek dzisiaj nie mam pojęcia co będzie.. jak zwykle jedziemy do teściów :) a tym razem nie wiem co zaserwują.. lubię na niedzielne obiadki do nich jeździć bo najzwyczajniej w świecie zawsze w niedziele nie chce mi się gotować :-D

czekam aż mi wyschną ciuszki Maksymilianka i będę prasować :-D a w tym czasie mężulek posprząta chałupkę ;-)

Justyś smażony ryż? a z czym? jak robisz?? przepis poproszę!! :-)
Niki uważaj na Was!! dobrze że nic się nie stało..!! a pierogi ruskie to poproszę szybko w paczuszkę spakować i mi przesłać :D uwielbiam!!
miłego dnia życzę :-)

ps. wow :szok: tylko 40 dni zostało! a straszą mnie że może przyjść wcześniej :szok: w tym tyg. muszę na 100% spakować torbę!

Ostatnia edycja:
Venus:) spokojnie:) u mnie też jest 3 tygodnie różnicy:) ale gin mówił, żeby trzymać się wersji z usg, bo ona jest najbardziej prawdopodobna:)

Tiramisu...przez Twój nick zaraz zejdę do cukierni po tiramisu:) a Ty nogi zaciskaj:):)

Justys:) smażony ryż:) mniam:):)

ja niedawno się obudziłam;) tzn jakąś godzinę temu, patrzę sobie właśnie na kącik Hani i to wszystko wydaje mi się takie nieprawdopodobne:):) aż łezka się w oku kręci:D:D

dobra:) czas zejść do sklepu po jedzonko na śniadanie, bo jak zobaczyłam mój suwaczek to od razu zachciało mi się maślanki, kanapek z żółtym serem i ogórkiem kiszonym:D:D ciekawe tylko czy razowca już dowieźli....

Ewelina...narobiłaś mi smaka na makaron z truskawkami....coś czuję, że P. będzie dziś szukał po sklepach dla mnie mrożonych truskaweczek:D:D:D:D:D

Gośka;) spoko loko:D damy radę z pieluchami:) ja czytałam o nich dużo pozytywnych opinii:) ale zobaczymy jak się będą sprawdzać u naszych maluszków;):)

a ja mam dziś uczelniany dzień....brrr....robię jeden projekt, zaraz przychodzi kolega i robimy drugi, a jak pójdzie to ja muszę wrócić i skończyć ten pierwszy, bo we wtorek muszę go oddać...ehhh....a jeszcze kiedy mam napisać magisterkę i licencjat:(

reklama
oglądam The Voice of Poland i jest tu laska w ciąży, widać, że zaawansowana już i ciekawa jestem czy do finału dotrwa :) ale jestem pod wrażeniem, że daje tak ładnie radę. Ślicznie wygląda w ogóle. I była na koncercie Illusion w tejże ciąży. Co prawda nie lubię Illusion i tego typu muzyki, ale pech chciał, że wygraliśmy bilety w radiu roxy na koncert w Hydrozagadce dziś w Warszawie, zespół o dźwięcznej nazwie Masturbator. Muzyka jest okropna, ale pójdziemy. Lubię czasem takie dziwne sytuacje. Może być ciekawie hehe.

Do góry