reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2009

reklama
jeju jaka tu cisza ostatnio....ładnie sie zrobiło i wszystko na dworze czy jak??

Laski jak wygląda wasza antykoncepcja...Albo jak wyglądała...Albo może koleżanki/przyjaciółki??

Ja brałam tabletki yaz ktore mi nie służyły....straaaaaaaaaaaaszne wahania nastrojów...Ale zaczełam je brać 5 miesiecy po porodzie wiec sama juz nie wiem czyja to wina...teraz dostałam plastry antykoncepcyjne Evra...boli mnie każdy mięsien....Czuje jakbym na silownie chodziła :-) Masakra.....

Nie ma w tym naszym cholernym kraju żadnych tabletek porządnych??? Jakieś opinie?? Wyraźcie proszę swoje zdanie bo badam rynek :-)

adiva ja biorę od paru lat Yasmin i jestem bardzo zadowolona. Nie mam wahania nastroju, nie mam dużego apetytu - a przy Harmonecie - ciągle byłam głodna. A plastry w ogóle się nie sprawdziły odleciały przy pierwszej kąpieli pod prysznicem:no:

adiva ja akurat jeszcze nie biorę żadnych tabletek bo karmię, ale jak przestanę to lecę po yasmin, brałam je przed ciążą z Blanką i było wszystko ok. Apetyt normalny, nie tyłam, ochota na sex też była.
Plastrów nigdy nie stosowałam.

u nas wiosennie, choć słoneczko zachodzi za chmurki, może potem wyjdziemy na krótki spacerek bo Oliwia wczoraj mi gorączkowała, ale w nocy i dzisiaj już ok.

Adiva - dokładnie tak, pogoda jest to i więcej na polku się siedzi :-D My właśnie wróciłyśmy z trzygodzinnego spaceru, jest bardzo przyjemnie, słonko ślicznie świeci, wiaterek od czasu zawieje ale przyjemny :tak: Chyba muszę Oli typową wiatróweczkę kupić bo ta kurtka co ma jest lekko ocieplana i chyba jej za gorąco jest...
Co do tabletek to nie pomogę bo nigdy nie brałam.... ;-)

Witajcie mamusie!!!! Jestem też mamą ze stycznia 2009 (dokładniej z 9):-D, a w sierpniu będę znowu mamą :-D. Pozwoliłam sobie zajrzeć do Was, ponieważ mam pytanko: jak przekonać dziecko do picia???? Moja córcia bardzo rzadko pije, jak jej się chce to cały soczek na raz, a jak nie to nawet kropli nie wypije:baffled::baffled:. Daję jej 3x dziennie rzadką kaszę, żeby się nie odwodniła, ale jak na moje oko to trochę mało:dry:. Z góry przepraszam jak zadaję pytanie w nieodpowiednim wątku:sorry2:

mf22 - moja córcia tez bardzo mało pije ale lekarz mi powiedział ze jeśli wypija dziennie 600 ml to jest ok
Więc 210 ml mleka 2x dziennie, ponadto zupka (która te sie liczy w połowie jako napój :-)) czasem łyżeczką podaję jej jakiś soczek, teraz uczę ją pić z kubka (dopija moją herbatkę ;-) i bardzo się z tego cieszy) więc w rezultacie jakoś do tych 600 ml (nie zawsze) ale dobijamy :tak::tak:
Może postaraj się zmienić jej kubeczek, u mnie rurka wchodziła w grę przez chwilkę ale teraz znacznie bardziej upodobała sobie picie "z gwinta" np wodę mineralną albo z dziubka sportowego pozostałe kubki niekapki są w szafce :baffled:

adiva - nic Ci nie doradzę bo nie stosuję pigułek i jestem ich wrogiem :-p
mf22- to pewnie jak policzysz jak Anik to też Ci wyjdzie norma. :-) Moja takich czystych płynów w sensie wody np to też mało pije

Dziękuję Wam dziewczynki za odpowiedzi:-). Trochę mnie to uspokoiło.:cool2: Myślałam,że tylko moja córcia tak ma. Moja Skarba pije tylko przez słomkę,niekapek średnio jej podchodził a słomka jej odpowiada. Myślę,że jak zrobi się cieplej to będzie więcej piła ;-)

reklama
Blanka też mało pije od samego początku może ostatnio coś się ruszyło w tej kwestii bo jej niekapek przypasował i z nim wszędzie łazi ale raczej udaje że pije niż porządnie ciągnie- tak tylko po łyku ale w ciągu dnia troszkę wydoi!!

Do góry