reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Ja chustę mam, bardzo nam się przydała jak Ola nie chciała w wózku spacerować - w maju była często używana, a potem jakoś przywykła do wózka i chusta grzecznie leży sobie w szafie ;-) Ola nie protestuje w wózku, ledwo ją włożę do niego już zasypia ;-)

reklama
Lucy - żyję ;-) nie miałam za dużo czasu na pisanie, bo mój mąż był na wyjeździe od niedzieli, a Karolka nie da mi posiedzieć przy kompie :sorry2:
jak tak piszecie o wyjeździe w góry, to przypomnialo mi się jak z dwuletnią Paulą pojechaliśmy pierwszy raz :-D oczywiście durni wzięliśmy wózek i wybraliśmy się na niesprawdzony szlak :sorry2: myśalam, że ten wózek zostawie po drodze :-p smiesznie było :cool2: na szczęście po roku Paula już dreptala z nami, oczywiście na niezbyt długie trasy, a jako 6 letnie dziecko weszła ze mną na Śnieżke ;-)w tym roku pewnie pojedziemy do Karpacza, bo blisko i spokojnie z wózkiem można pochodzić :tak: ojjj...a ja kocham góry :tak:

Na noc albo bambusowa nocna z dodatkową wkladką bambusową, albo bumGenius z dodatkową wkładką konopną. Zależy ile u kogo ta noc trwa ;) od kąpieli do 7 rano taka pielucha nie wytrzyma raczej. Zwykle koło północy, jak mala budzi się na cyca, to ją szybciutko jeszcze przewijam.

hej dziewczyny - w końcu mam chwilkę wolnego bo postanowiłam wziąć troszkę wolnego i nie biegać do pracy przez tydzień. Karolkę odstawiłam do żłobka - jutro organizują dzień babci i dziadka - mam nadziejję że mnie wpuszczą :-) i będę mogła nagrać pokaz hihi ciekawe co sobie wymyślą te maluszki :-D już nie mogę się doczekać.

dziewczyny szczególnie te co mają dzieciacki rok po roku - mam pytanie o te wózki podwójne bo kurcze w marcu spodziewamy się synka a będe musiała Karolcię odprowadzać i przyprowadzać ze żłobka. Sama raczej mi nie dojdzie na nóżkach i tak się zastanawiam czy kupować ten wózek czy nie? Mam też chustę i małą nosiłam w chuście tylko ze mam kółkową i nie wiem czy jest tam możliwość montażu dziecka do miesiąca :confused::confused::confused: już nie pamiętam. No i Black jak czytam jak wyglądasz na spacerach to jakbym siebie widziała hihi jeszcze z psem - idento :-):-):-)

dziewczyny czy na ospę nasze maluchy były szczepione?
czy to jakaś dodatkowa szczepionka?
U karolki jest kwarantanna ospy i tak się zastanawiam czy planować wyjazd w góry czy nie
Bo chetnie bym się wyrwała na jakiś tydzień póki jeszcze mogę hie hie hie

My mamy 2 zappy na zakupy lub wypady z koniecznym szybszym poruszaniem się po mieście, a dodatkowo emmaljungę z dodatkowym fotelikiem (dokupiłam). Tusiek ma mało miejsca niestety, ale jakoś nie marudzi, fotelik mam złożony i oparcie stawiam tylko jak mi się Janek mega zmęczy na spacerze i trzeba go wsadzic. Mi się przydaje taka mozliwośc wsadzenia 2 dziecka do wózka, a w mojej sytuacji (różnica 20 miesiecy) podwójny wózek nie zdałby egzaminu. Nie mówiąc o tym, że na drogi w mojej miejscowości potrzeba czołgu a nie delikatnego wózkam z małymi kołami.

anik - tak jak pisała Lucy ta szczepionka 3 w 1 to odra +świnka + różyczka a ospa dodatkowo płatna. Na którego marca masz termin ? Fajnie, będziesz miała komplecik ( córcie i synka ) :-)

ooo kurcze no to czekam na wypryski małej :-:)-:)-(pewnie niebawem się doczekam :no::no::no:

a termin mam na koniec marca. Lekarz sam nie wie dokładnie kiedy, bo wiecie ja nie wiem kiedy owulaja była :zawstydzona/y::-) bo okresu też nie było hihi

reklama
anik ospa to ok 2 tygodnie po kontakcie sie wykluwa
Lucy ja to raczej o Bieszczadach w tym roku myślałam może Ustrzyki Spokojniej jest i od nas trochę bliżej i z małym łatwiej się wybrać:tak:

Do góry