reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

no ja też już po wizycie. miałam ją wczoraj ale w sumie miałam tak mało czasu że tylko na chwilkę weszłam na forum. dzidzia nadal jest główką do dołu, waży dokładnie 1477 więc już nie jest taki maluśki. wczesny poród mi nie grozi bo mam baaaardzo długą szyjkę i oczywiście zamkniętą. zaznaczyłam że bardzo długą bo lekarz powiedział że dawno takiej nie widział :)

reklama
Kasia, moze konca nie widzial?

Ja tez po wizycie, mały ok, ok 39cm i 1480g wagi. Lezy glowa w dol stad pewnie ta dyskoteka w brzuchu. Ale wszystko z nim w porzadku. Podczas upadku nic sie nie stalo. Lekarz pozwolil mi na podroz wiec wyjezdzamy na dlugi weekend do rodzicow. Niby dluga podroz ale to poki co ostatnia bo Boze Narodzenie nie wchodzi w rachube wiec pewnie dopiero na Wielkanoc.
Ale duphaston jeszcze 4 tygodnie.
A cwiczyc raczej kazal se darowac wiec szkola rodzenia mi odpada bo same wyklady mnie nie interesuja...
No i dzis mi powiedzial ze chlopak a ja udalam durnia ze nie wiedzialam bo przeciez od niego nie wiedzialam...
Oskara dla tej pani!!!

No to ja też :happy: Mały okazuje się bardzo niegrzeczny - siedzi głową do góry, a nóżkami w moim kroczu :wściekła/y: Muszę z nim porozmawiać poważnie. Waży 1800g, a ja niestety :zawstydzona/y: przekroczyłam magiczne 90 (dokładnie 91,2). Zatem 17,5 do przodu :sorry: Najbardziej rozwalił mnie lekarz - stwierdził, że jestem świetnym materiałem na bliźniaki - organizm "nie wykrywa" ciąży i mam fenomenalne wyniki hemoglobiny no i baaardzo dużo miejsca w brzuchu (dlatego Pawcio tak szaleje). Echhh no to czekam na odwrócenie...

Rondzia a poplakalas sie z radosci, czy oszczedzilas lekarza? :-D
Spooky podobno 20kg gubi sie w pierwszych dwoch tygodniach, wiec masz jeszcze zapas ;-)
Ja wlasnie skonczylam prasowanie upranych ubranek dla malego. Juz chyba wiecej, niz polowa za mna :-)

Ostatnia edycja:
ja własnie byłam dzisiaj na wizycie, moje dziecko jest mniejsze troszkę od reszty chyba...1339g...położenie i szyjka są jak najbardziej w porządku, lekarka śmiała się że widocznie praca mi służy, ale mówi że po 32 powinnam pójśc na zwolnienie... miałam też badanie przepływów i wszystko jest dobrze,...a na usg płeć nie była widoczna...rośnie mi chyba mały psotnik, bo tylko raz była taka "szansa" poznania płci jak dotąd-to wtedy nie chciałam:tak:...

Bez placzu sie obylo ale bylo w stylu "co ja teraz synowi powiem jak on chcial siostrzyczke?", "panie doktorze niech pan sobie nie zartuje, dalej bede w opozycji?"

Rondzia taka opozycja to nie opozycja! Teściowa myślałam, że będzie mnie całować po rękach, bo przez 20 lat była sama przeciw mężowi i pięciu synom!! :-D

Celinka - dzięki za pocieszenie :zawstydzona/y:

reklama
Jejku ja się dzisiaj musze zarejestrowac do gina :-)do czternastego mam zwolnienie więc podejrzewam ,że siedemnastego pójdę na wizyte i równiez mi zrobi usg - już doczekać sie nie moge!!!

Do góry