A ja na pewno będę miała cesarkę! Już mam zaświadczenie że poród SN nie wskazany ze względu na moją wadę wzroku - astygmatyzm, nadzwroczność i problemy z rogówką i siatkówką oka( niestety to wada wrodzona a nikt w rodzinie nie nosi okularów i nigdy nie nosił tylko ja!! Powód - cytomegalia ..Ale już przyzwyczaiła sie do tej myśli więc sie nie boje! Juz rozmawialam z moją gin i wyznaczy mi wczesniejszy termin zgloszenia sie do szpitala wiec moze nawet w moje urodzinki) bo termin porodu mam na 21.01 a moje ur. 14.01 wiec całkiem realne)
reklama
wstretnamalpa
Zadomowiona(y)
Kasiu właśnie dzisiaj moja znajoma a twoja imienniczka również ma cesarkę z tego samego powodu co tyWidziałam się z nią we wtorek i byłam pełna podziwu dla jej spokoju ducha i opanowania.Od rana się zastanawiam czy wszystko u niej ok?? Mam nadzieję, że na dniach da jakiś znak życia i pochwali się swoim maleństwem:-)
daga23
Entuzjast(k)a
hej babolki
My po wczorajszej wizycie. U mnie wszystko ok, szyjka długa i zamknięta. Blania jest Blanią waży 1540 g. Lekarz przewiduje wagę 3800 ale coś czuję że będzie większa.
wagą się załamałam.
KTG też wyszło super, serducho pięknie biło i zero skurczy czy napinań. A mała tak co chwilę uciekała że tętno zanikało szalona.
I co mnie najbardziej cieszy jest główką do wyjścia. Teraz żeby już tak została. Dostałam kartę do zapisywania ruchów płodu. Wyniki mam jak koń. Kolejna wizyta za 4 tygodnie.
Kluliczku ja też piłkę wspominam super, a worek sako to myślałam że go wyrzucę przez okno.
My po wczorajszej wizycie. U mnie wszystko ok, szyjka długa i zamknięta. Blania jest Blanią waży 1540 g. Lekarz przewiduje wagę 3800 ale coś czuję że będzie większa.
wagą się załamałam.
KTG też wyszło super, serducho pięknie biło i zero skurczy czy napinań. A mała tak co chwilę uciekała że tętno zanikało szalona.
I co mnie najbardziej cieszy jest główką do wyjścia. Teraz żeby już tak została. Dostałam kartę do zapisywania ruchów płodu. Wyniki mam jak koń. Kolejna wizyta za 4 tygodnie.
Kluliczku ja też piłkę wspominam super, a worek sako to myślałam że go wyrzucę przez okno.
mamjakty
styczniówka 2009
daga - super, że po wizycie wszystko w porządku myślisz, że Mała aż taką wagę osiągnie? bo ja to się nie znam - serio w dwa miesiące nasze dzieciaki dadzą radę tyle ciałka przybrać??
Mamjakty, skoro mi się udało w trzy miesiące dwanaście kilo nadrobić... ;-)serio w dwa miesiące nasze dzieciaki dadzą radę tyle ciałka przybrać??
daga23
Entuzjast(k)a
Mamjakty spokojnie że nadrobią teraz właśnie najszybciej będą tyć i nabierać tłuszczyku a my razem z nimi hi hi.
Oliwia na tym etapie co teraz jestem też z usg wychodziła 1500 g wiadomo usg myli się ale do 4 kilo na pewno dobije jak nic.
Oliwia na tym etapie co teraz jestem też z usg wychodziła 1500 g wiadomo usg myli się ale do 4 kilo na pewno dobije jak nic.
M
miloku
Gość
kluliczku ja biore swoja pilke ze soba do szpitala
ostatnio tez mialam i nie musialam sie z nikim dzielic
aj nie mialam ani usg ,ani ktg, ani badania szyjki macicy nic ,tylko krew wielkosc macicy centymetrem sprawdzana i cisnienie
i tak juz pewnie do konca bedzie
chyba ze cos nie tak bede sie czula to zglosze sie do szpitala
troszke wam zazdroszcze tego sprawdzania dzieciatka
w ciazy z Tristanem mialam non stop jakies problemy wiec co chwile w szpitalu bylam i niuniek byl pod kontrola a teraz nic sie nie dzieje wiec nie mam podstaw zeby do nich jezdzic
ostatnio tez mialam i nie musialam sie z nikim dzielic
aj nie mialam ani usg ,ani ktg, ani badania szyjki macicy nic ,tylko krew wielkosc macicy centymetrem sprawdzana i cisnienie
i tak juz pewnie do konca bedzie
chyba ze cos nie tak bede sie czula to zglosze sie do szpitala
troszke wam zazdroszcze tego sprawdzania dzieciatka
w ciazy z Tristanem mialam non stop jakies problemy wiec co chwile w szpitalu bylam i niuniek byl pod kontrola a teraz nic sie nie dzieje wiec nie mam podstaw zeby do nich jezdzic
Ja bede miala jeszcze USG w 33 tyg. Jesli bedzie wszystko ok, to juz mi nie beda robic. My jednak chcemy jeszcze z 2tyg. przed porodem isc prywatnie na USG i wszystko na wszelki wypadek posprawdzac. To prawda, ze tylko na usg 3d mozna sprawdzic, czy dziecko jest owiniete pepowina?
Kaisa jesli moj maly sie nie przepreci glowka do dolu i tez bede miala planowaną cesarkie, to chce tak samo jak ty wymusic termin na moje urodziny( 8 dni przed oficjalnym terminem ) :-)
Z serii dziwnych snow: snilo mi sie dzisiaj, ze lece w kosmos. Moja uczelnia organizowala wylot 2dniowy, zeby obejrzec jakis dziwny uklad gwiazd. Trzeba sie bylo cieplo ubrac, bo w kosmosie mialo byc -119 st. W dniu wylotu zorientowalam sie,ze nie wiem, gdzie jest zbiorka i dzwonilam do kobiety z naszej uczelni, a ona mi mowila,ze sama nie wie, ale zebym jechala za tym dziwnym ukladem gwiazd i jak bede pod nim, to na pewno to bedzie miejsce zbiorki....no jakas masakra
Kaisa jesli moj maly sie nie przepreci glowka do dolu i tez bede miala planowaną cesarkie, to chce tak samo jak ty wymusic termin na moje urodziny( 8 dni przed oficjalnym terminem ) :-)
Z serii dziwnych snow: snilo mi sie dzisiaj, ze lece w kosmos. Moja uczelnia organizowala wylot 2dniowy, zeby obejrzec jakis dziwny uklad gwiazd. Trzeba sie bylo cieplo ubrac, bo w kosmosie mialo byc -119 st. W dniu wylotu zorientowalam sie,ze nie wiem, gdzie jest zbiorka i dzwonilam do kobiety z naszej uczelni, a ona mi mowila,ze sama nie wie, ale zebym jechala za tym dziwnym ukladem gwiazd i jak bede pod nim, to na pewno to bedzie miejsce zbiorki....no jakas masakra
Ostatnia edycja:
reklama