reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

reklama
mkami77 gratulacje!!!

Miaa6 jesli wytrzymasz to mozesz isc w 8 tyg bo sa naprawdę prześliczne widoczki. W pierwszej ciazy bylam w 6 tc i byla sliczna fasolka z serduszkiem. Teraz ide znacznie wczesniej i mam nadzieje ze bedzie chociaz malusienki punkcik.

marylion74 hej co tam u Ciebie??

Znowu jestem glodna. Ratunku :baffled:

Miaa6: Popieram opuszczenie zakładu pracy! Ja robie tak samo. tylko czekam aż lekarz potwierdzi mi ciąże USG. Poza tym mi nie zależy na pracy. Szkoda zdrowia żeby się męczyć jeszcze w pracy.
Mi lekarz kazał przyjść w 7 tygodniu. Jeju jeszcze dwa tygodnie jak ja to wytrzymam!
Mam takie dziwne te bóle brzucha tak jakby coś mnie kuło. Pojawiają się co jakiś czas i znikają...

Kasiu J82
u mnie było podobnie, mąż chodził zadowolony a ja nie mogłam uwierzyć co pokazywał test i zaskoczenie nie schodziło z mojej twarzy, wszystko dlatego że ja lubię wszystko mieć zaplanowane i niby pierwsze zamierzenia to były w 2 lata po ślubie a tu masz 4 miesiące przed a poza tym byłam pewna że mogę mieć problemy z bezpłodnością bo miałam kiedyś sporo problemów z okresem i tak mnie ginekolodzy w Polsce nastraszyli a tu masz babo placek raz bez gumki i mamy dzidzie, a jutro 1 skanik:-)
i teraz już tylko siedze na forach i czytam żeby sie dobrze przygotować aczkolwiek smutno mi że żegnam "wolność", tak zawsze myślałam nie ma dzieci nie ma problemów ale na pewno nie będzie tak żle;-)
i oczywiście rodzice dodają mi odwagi i tak niesamowicie się cieszą -bardziej chyba niż ja, ale to na pewno jeszcze przyjdzie:rofl2:

ja też mam takie bóle co przychodzą i zaraz ich nie ma ale najgorzej to z poranną biegunką najperw ją mam a potem czuję jakieś zmiany w brzuchu i robię się tak głodna że ani spać ani siedzieć i resztkami sił biegnę do kuchni przygotować śniadanie.marze by mieć poranne mdłośći jak inne bo to pewnie przyjemniejsze:-(

Heh ja też tak miałam :) Przy biegunce strasznie bolał mnie brzuch że wytrzymać nie mogłam! A teraz jest dokładnie przeciwieństwo od kilku dni! A najgorzej jest chyba jak jade samochodem. Mdli mnie strasznie! co chwila przystanek!
A jakie mam zmiany nastrojów! Mój facet to już zaczął sie powoli przyzwyczajać ale jeszcze fochy strzela czasami.
Biedak robi wszystko co mu karze i nawet jeszcze więcej! W końcu sam się deklarował niech teraz nie narzeka hehe!

Hej, daga 23, u mnie bez zmian, zwolnienie, brzuszek pobolewa, bardziej jak się gdzieś wybieram, chyba do pracy nie dam rady chodzic, nie wiem zobaczymy co lekarz w poniedziałek powie. poza tym mdłości brak, co mnie cieszy bardzo, bo i tak mdłości dokuczały mi cześto nawet bez ciąży, bo mam bardzo wrażliwy układ pokarmowy.
Poza tym super, fasolka rosnie, mąż zachwycony.... jest pięknie!!!!

Jestem z siebie dumna, 2 posiłki dzisiaj nie skończyły w wc :laugh2:. Za to wczoraj do 5 mnie męczyło :-(.

A zmienne nastroje przesypiam, jak czuje, że zbiera mi sie na płacz (bo zdjęcie nie wyszło, Opis zabrał zabawkę Łatkowi itp.) to siup do łóżka.

Co do USG to byłam w 7 tygodniu.

Jak wczoraj powiedzialam lekarzowi o bolach brzucha jak przy okresie, to kazal mi wziac magnez. Czy ktoras z Was tez bieze magnez z tego powodu?

A jesli chodzi o utrate wolnosci, to trzeba z niej jeszcze kozystac, poki jest i chodzic do teatru, kina i w ogole sie jeszcze w miare mozliwosci wyszalec. Potem juz naprawde nie ma na to czasu, a nawet jak by sie znalazl to i tak sie nigdzie nie da wyjsc, bo przeciez karmienie itp. Przynajmniej tak bylo w moim przypadku.

Nastepne USG mam dopiero za 6 tygodni, bardzo sie ciesze, bo nie jestem zbytnia zwolenniczka sprawdzania bez przerwy, czy wszystko jest ok. Na pierwsza wizyte tez bym poszla pozniej, gdyby nie to, ze czeka mnie wyjazd.
To w koncu naturalny stan, ta ciaza :)

reklama
hej

U nas ok. Nocka przespana ale co chwile latam do kibelka. A wam tez jest zimno?? A tak to rewelka czuje sie super. Tylko wiecznie glodna jestem.

Milego dnia

Do góry