reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Mnie piersi zaraz po zaplodnieniu bolaly jak na okres-delikatnie. Teraz mam masakre-sa duze, obolale, nie moge ich dotykac. Tez ciagle chce mi sie pic i przez dt do lazienki biegam jak glupia. Jedyny objaw ciazy z jakim nie moge sie pogodzic, to zgaga. Nienawidze jej i mam nadzieje,ze szybko sie skonczy . Zaczela sie jeszcze zanim dowiedzialam sie,ze jestem w ciazy, a najgorsze,ze nic na nia nie dziala:-D
Skore mam niestety okropna, a to nie ze wzgledu na ciaze, a moja znienawidzona chorobe, czyli atopowe zapalenie skory-nie biore lekow i jestem cala czerwona, mam wysuszona skore tak,ze mi peka i krwawi. Nikomu tego nie zycze:dry:

reklama
Daga nie muszą- u mnie to też się radykalnie zmieniło po ciąży.. przed ciążą bolały strasznie przed okresem a i na początku ciąży bolały mnie OKROPNIE!!! jak pomyślałam tylko, że ktoś mialby mnie dotknąć to normalnie lewy sierpowy :) a teraz bolą mnie tylko trochę i nawet mogę jeszcze spać na brzuchu... ciekawe jak długo...hihi

Mnie piersi zaraz po zaplodnieniu bolaly jak na okres-delikatnie. Teraz mam masakre-sa duze, obolale, nie moge ich dotykac. Tez ciagle chce mi sie pic i przez dt do lazienki biegam jak glupia. Jedyny objaw ciazy z jakim nie moge sie pogodzic, to zgaga. Nienawidze jej i mam nadzieje,ze szybko sie skonczy . Zaczela sie jeszcze zanim dowiedzialam sie,ze jestem w ciazy, a najgorsze,ze nic na nia nie dziala:-D
Skore mam niestety okropna, a to nie ze wzgledu na ciaze, a moja znienawidzona chorobe, czyli atopowe zapalenie skory-nie biore lekow i jestem cala czerwona, mam wysuszona skore tak,ze mi peka i krwawi. Nikomu tego nie zycze:dry:

Bardzo Ci współczuję :-(. Jak leżałam na patologi to była tam też dziewczyna z AZS, od któregos mometu stosowała juz masci sterydowe pod kontrolą lekarza, a wcześniej to z tego co pamietam nawilżała skórę czym mogła.

cammi troszke mnie uspokoilas :-)

mnie przy oliwce strasznie na buzi wysypalo. Zbrzydlam ogolnie masakra. A teraz jak na razie z cera ok.

celinka83 wspolczuje ci. Ja na serducho biore tableteczke i gin kazal mi ich nie odstawiac bo powiedzial ze nawet kobietom w ciazy przepisuja te tabletki.

Celinko83, ja też mam atopowe zapalenie skóry i bardzo cierpię, bo nie mogę używać moich maści i kremów. A czy można używać krem Lipobase? Na pewno wiesz, jako farmaceutka i towarzyszka niedoli alergicznej... Ja niestety wyrzuciam ulotke i obecnie nie mam jak sprawdzić! Dzieki!

Mandy Lipobase trzeba nawet uzywac. Ja natluszczam cialo czym sie da. Stosuje Lipobase,Nanobase, Cutibase, Elobase,Alantan krem, Neutrogene i pewnie cos jeszcze,ale mi z glowy wylecialo. :-) Te kremy na pewno sa bezpieczne i troche zlagodza AZS, przynajmniej suchosc skory. Moja dermatolog mi powiedziala, zebym kąpała sie w krochmalu.

Dzieki Celinko!
Ostatnio tylko Lipobase jakoś mnie utrzymywało w formie, ale bałam się dalej używać... Mi też normalnie pęka skóra do krwi, tak więc naprawdę wiem z czym się męczysz. normalnie Lipobase mi tak za dobrze nie pomaga i muszę stosować ostrzejsze leki, ale w ciąży lepiej te moje ręce wyglądają.

Hejo!
Jestem już po USG! Zobaczylam piękne, bijące serduszko i jestem przeszczęśliwa!
Według USG to dopiero 6 tydzień i 2 dzień, czyli termin mi wypada na 13 stycznia. Dzidzia ma 7,2 mm.

reklama
Do góry