reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

ja też po pierwszej wizycie !! wszystko ok serducho bije ze az miło!! wszystko mieciutkie jak powiedział lekarz ze az pozazdrościć. Zły tylko bo ja przeziębiona i kazał jednak antybiotyk wprowadzić... Pozatym zaraziłam Julkę katarem i teraz obie zdechłe na kanapie i na baje patrzymy

Dziewczyny z AZS naprawde polecam krochmał- działa super na każde podrażnienie skóry. Pamiętajcie dzidzusie mozna w nim kapacć bez ograniczeń gdy tylko coś ze skórka nie tak (skaza białkowa albo inne uczulenie)

Co do obiawów to niestety okres dojrzewania był niczym w porównaniu z tym co od 6 tygodni mieszka na moich plecach!!. jesli chodzi o piersi to tym razem ani drgneły niestety (a juz liczyłam na DD) moze dopiero sie obudzą. Zadnych mdłości zadnych smaków, troche głodna ale zadnego apetytu moze przez te [rzeziębienie:( siku juz sie włączyło i bóle podbrzusza jak przy M poza tym ciągle kreciu mnie w brzuchu.
Aha - maz twierdzi ze juz zmierzła jestem jak diabli i do stycznia chyba nie wytrzyma ze mną:-)
Wczoraj w pracy myślałam ze poronie z nerwów - jakis kretyn uczeń podprowadził mi całą torebkę nawet nie wiem kiedy.. Wytrzepał portfel (35 zł tylko- kasa na wycieczke w doomu została) i podprowadził telefon. Reszte porzucił w męskiej toalecie... Pól dnia z policją nie nawojowałam i jeszcze w poniedziałek musze,.

reklama
Madzia_33 : prosze Cie nie denerwuj się gnojkiem! Twój dzidzius najważniejszy jest.

Ja jutro ide do pracy i troche się boje, bo stoje 12 godzin na nogach, a pracuje w centrum handlowym więc klient nasz pan, a biorąc pod uwagę moje humory raz::-) a za chwile : :wściekła/y: i ilość pochłanianego jedzenia nie wiem jak to będzie. Wlaściwie to praca fizyczna.

tez bym sie wkurzyla na gnojka,
Ciesze sie,ze serduszko waszych dzidzi bije sobie ladnie.Ja swojej zobacze dopiero za miesiac i 1dzien. ...taaak dlugo musze czekac. dzis mi wszystko smierdzi,nawet moje kochanie....bidulek, po prysznicu stwierdzilam ,ze smierdzi mu glowa....a teraz nie
moge przestac sie z tego smiac....super jest w tej ciazy!!!!

A mnie mój meżus co chwile pyta: cieszysz sie? cieszysz? a ja taka jakas dziwna jestem... sama siebie nie poznaje...
aaa i mowilam cos o ładnej skorze ehh od dzisiaj mam pelno krostek na twarzy..

Madzia_33 lepiej sie nie denerwowac teraz!:tak:

nie wiem czy juz moge wybrac sie na usg .. we wtorek mam wizyte u mojej gin i pewnie ona mnie skieruje na usg to poczekam:tak:

Witam,
w końcu mogę sie wpisać :) Czekałam na to 4 miesiące.
Mam pytanko: was też tak mocno czasami brzuch boli? Tak jakby na @ ale po chwili przestaje i za jakis czas wraca. Do gin ide dopiero za dwa tygodnie na pierwsze USG bo teraz powiedział że i tak nic nie zobaczy i nie warto robić.
Pozdrawiam

hej

Mandy ale super ze widzialas juz fasolke z bijacym serduszkiem.

Madzia tobier rowniez gratuluje pieknych widokow z usg. A ty sie nie denerwuj. Dzidzia jest teraz najwazniejsza.

Miaa6 a na zwolnienie bedziesz szla??

aniu.falko strasznie dlugo musisz czekac na usg. ja bym nie wytrzymala z nerwow czy wszystko jest ok. Oby czas szybko zlecial

KasiaJ82 niby mowia zeby na usg wybrac sie za 2 tygodnie od zrobienia testu. Ale ja ide teraz we wtorek i bede juz miec usg bo chociaz mala plamke zobacze. Pewnie potem bede schizowac czy jak pojde na kolejna wizyte czy bedzie serduszko. W pierwszej ciazy poszlam po 2 tygodniach od zrobienia testu i byla piekna fasolka z serduszkiem a teraz nie moge wytrzymac sama nie wiem dlaczego moze przez to ze tak dobrze sie czuje i nic mi nie dolega.

klaudusiaNK nam tez sie udalo za 4 razem. Co do bolow brzuszka jak na@ to jesli nie jest to mocny bol to jest ok. Ale jesli naprawde boli mocno to lepiej skonsultowac to z lekarzem. Mnie zabolli ale bardzo slabiutko i zaraz puszcza. A takie bole sa normalne na tym etapie ciazy.

Dzisiaj przelezalam caly dzien w wyrku taki len mnie opetal i co chwile sobie przysypiam. I mam wilczy apetyt szok normalnie. Sutki mam bardzo wrazliwe i mnie bola.

Witam Dziewczyny !!!!!!
Zrobilam test i JESTEM W CIAZY Z tego co wyliczylam to niby porod wypada 26 stycznia.Zobaczymy jak to bedzie.
Ciesze sie ogromnie ,przygotowywalismy sie do tego juz od paru miesiecy,ale jednak troche dziwnie sie czuje.

Pozdrawiam

Do daga23 : tak, myślę o tym. poczekam jeszcze tydzień, jak wszytsko będzie się prawidłowo rozwijać to planuję opuścić mój "ukochany" zakład pracy ;-) . Chciałabym dobrze wykorzystać te 9 miesięcy, to już może drugi raz nie mieć miejsca, więc chciałabym się tym nacieszyć.

A tak odnośnie USG, to kiedy na to pierwsze iść? Lekarz mi powiedział, że dopiero w 8 tygodniu..

reklama
No to witamy... pewnie jeszcze jesteście w szoku :)
A do "dziwnego samopoczucia" trzeba się przyzwyczaić :-)

Do góry