reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Jak wczoraj powiedzialam lekarzowi o bolach brzucha jak przy okresie, to kazal mi wziac magnez. Czy ktoras z Was tez bieze magnez z tego powodu?

Ja. Biorę magnez co 6 h, a więc 4 razy dziennie. Nie wiem, czy pomaga, bo bóle nadal mam, ale może słabsze...? W każdym razie, na szczęście, plamienia ustały.

hej

A wam tez jest zimno??

Noo... Już nie grzeją, za oknem ledwo 10 stopni i ciągle mi stopy i ręce marzną :dry:

reklama
Hej
Daga23, Leika mi też cały czas strasznie zimno, a ktos mi powiedział, że w ciąży jest cały czas gorąco. Najpierw się zmartwiłam bo ja cały czas marznę, ale skoro nie tylko ja cierpię na tę "przypadłość" wszystko jest ok.
Jak mamuńki się dziś czujecie?

Ja też mam takie bole brzucha jak na @ niestety..
Jak leze to jest wszystko oki ale najgorzej jak siedze.
Moze jednak dzisiaj uda mi sie dostac do mojej gin i juz umowilabym sie na to usg.
Noi zaradzilaby co brac jak mnie boli brzuch.
Ja tylko biore folik bo tak mi mowila ze jak zajde w ciaze to folik brac zreszta juz przed brałam.
daga23 Leika mnie tez jest tak zimno! Mężus musi palić w piecu bo my w domku mieszkamy:-)
Mandy pewnie trzeba korzystać teraz lato przed nami:-)Wydaje mi sie ze to odbry czas na ciaze..w lato pojemy dobrych rzeczy pochodzimy z brzucholkami a w jesien zaszyjemy sie w cieplutich domkach:tak:

Ja narazie bede chodzic do pracy... ale i tak pewnie mnie zwolnia..niestety maja takie prawo! Mam umowe na zastepstwo za pania ktora wraca w listopadzie 2009. I teraz musze wybrac sie do prawnika jak to ze mna bedzie?pracuje w urzędzie.
Ale najwazniejsza jest dla mnie dzidzia:tak::tak:czekaliśmy 7 miesięcy - 6 cykli staran:-)

ja w pierwszej ciazy bralam magnez na skurcze łydek (cos okropnego) a potem pod koniec ciazy tez bralam bo grozil mi przedwczesny porod.

Jeszcze bedzie nam goraco. Z Oliwia tez na poczatku marzlam a potem jak nigdy goraco wiecznie mi bylo a ciaze przechodzilam zima.

Ja jak cos wiecej porobie albo sie naschylam to brzuszek zaboli ale usiade czy poleze i jest ok. Ja tez tylko biore folik.

Leika super ze plamienia ustaly. Teraz wszystko bedzie dobrze.

KasiaJ82 jak będziesz wiedzieć coś o tych bólach brzucha to napisz bo ja teraz nie mam możliwości iść do swojego lekarza.
Laseczki mam problem mały: kiedy powiedzieć rodzicom że jestem w ciąży?! Bo ja jeszcze mieszkam z nimi i moja mamuśka chyba sie czegoś domyśla...
Ona bardzo chce wnuka tylko że nie potrafi się do tego przyznać hehe

ja biorę foli i feminatal.. zreszta nieustannie od od 3 lat::-)( miesiaśc przerwy z witaminami miałam jak odstawiłam Julke od piersi). Cop do zimna to faktycznie jescze gorąco nam bedzie i to bardzo...
W koncu i mnie dopadły objawy inne i skurzcze- ciagle ssie mnie w żołądku
Najgorsze jest jednak to moje przeziębienie. Kaszel chce mnie udusić. poza tym pewnie zaraziłam Julkę i młoda ledwo żywa z goraczką..
Jeśli chodzi o prace to napewno do 6 czerwca bede chodzić bo musze oceny wystawić . reszte papierów moge w domu robic- wypuszczam 3 klase wiec bedzie co pisać..Potem od 20 są wakacje A od wrzesnia zobaczę co dalej- zalezy od zdrowia. Jesli wszystko bedzie ok to zamierzam pracować(mam mało godzin w przyszłym roku) bo kazdy miesiac przerwy to miesiac do odpracowania stażu a rok przerwy to zaczynanie od nowa a nato nie moge sobie pozwolić. Wole zostawic wolne jak bedzie dzidzius zeby chociaz 10 miesiecy z nim być.

klaudusia ja tez jeszcze rodzicom nie powiedziałam ale my nie miaeszkamy razem wiec sie nie domyslaja .. Poczekaj na Dzień Matki bedzie super niespodzianka!!!

Ja nie wytrzymalam i zadzwonilam do rodzicow od razu po tym, jak sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy.
Ja ma problem ze stazem. Teraz bronie prace mgr i normalnie od pazdziernika do konca marca powinnam robic 6miesieczny staz w aptece( dodam jeszcze,ze 6miesiecy bede pracowac ZA DARMO 8 godzin dziennie w czyjejs aptece, nie przysluguje mi urlop, a jak zachoruje, to trzeba to odrpbic!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:). Jesli nie zrobi tego stazu, to nie dostane dyplomu, bo ktos bardzo inteligentny u gory podpiąl ten staz pod studia. Wynik jest taki, ze teraz sie bronie, a bede magistrem dopiero jak u kogos pol roku za darmo przepracuje!!! I najlepsze jest to,ze to jest zgodne z prawem w naszym pieknym kraju.
W kazdym razie chce ublagac kogos w dziekanacie,zebym mogla robic staz od lipca(od razu po tym,jak sie obronie) do grudnia, ale zdaje mi sie,ze to bedzie raczej niewykonalne. Jeszcze nie slyszalam,zeby moja piekna uczelnia poszla kiedys komus na reke. W związku z tym bede musiala przerwac staz, odchowac dziecko i jeszcze troche popracowac u kogos za darmo( majac dziecko na utrzymaniu), zeby byc tym piep... magistrem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja powiedziałam mamie 2 dni po zrobieniu testu, a tacie po wynikach bety. Tomka obudziłam o 4 rano i kazałam mu zobaczyć czy tez widzi delikatną kreseczkę. Gdybym podsuneła mu wtedy pod nos kartkę w romby i kazała powiedzieć czy tez widzi kółeczka to by potwierdził :-p.

reklama
Też myślałam nad Dniem Matki ale to nie za wcześnie żeby im mówić? Może po USG dopiero...
Mi na pracy nie zależy więc po potwierdzeniu ciąży spadam na chorobowe później na macierzyński, wychowawczy...
Akurat skończe szkołe i zaczne robić to co lubie :)

Do góry