reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

ja wogóle nie biorę pod uwage cesarki . chyba ze bedzie to konieczne.. Ze znieczuleniem róznie to w szpitalach bywa.. zazayczaj sa płatne i trzeba to wczesniej ustalać...
Ale najważniejsze jest pozytywne nastawienie - urodze szybko ibezbolesnie a potem bede karmic przez 3 lata:-)

jak chcecie poczytac o przezyciach porodowych to podaje stronkę:)
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-listopadzie-2005-f67/nasze-porody-2611/

reklama
No nie przesadzajmy AŻ tak bardzo :-D Będzie co ma być - miliardy kobiet przed nami to przeżyły, wiele nie jeden raz i jakoś to było. (nie porównując warunków dzisiejszych i tych sto lat temu chociażby:no:)
mamjakty - nie wyobrażasz sobie, że ktoś ci coś "wkłada"? A wyobrażasz sobie, że KOGOŚ ci wyjmują? Czasem ta lewatywa dla niektórych jest lepszą perspektywą niż wizja kupy na fotelu porodowym. A niestety tego się nie da opanować przy napięciu jakie wywołuje dziecko na układ wydalniczy. Zależy co kto lubi :-p

A ja się pochwalę - w poniedziałek z okazji Dnia Nauczyciela dostanę Nagrodę Dyrektora :sorry: Takie wcześniejsze becikowe czy cuś? :laugh2:

A ja się pochwalę - w poniedziałek z okazji Dnia Nauczyciela dostanę Nagrodę Dyrektora :sorry: Takie wcześniejsze becikowe czy cuś? :laugh2:
Gratulacje! :-) Oby była duuuża :-D
Ja za 99 dni po raz kolejny będę mamą , szal powoli mnie ogarnia macie już coś kupionego na wyprawkę ?:-)
Moniczka, są na ten temat dwa ogromne wątki: https://www.babyboom.pl/forum/styczen-2009-f240/zakupy-styczniowek-2009-a-17596/ i https://www.babyboom.pl/forum/styczen-2009-f240/watek-wyprawkowy-18386/. Niektóre z nas to już mają mnóstwo rzeczy :-)

Ostatnia edycja:
najważniejsze jest pozytywne nastawienie i tyle. Ja nie zapomnę widoki mojej córeczki do końca życia i słów jakie mąż do mnie mówił jak mała się rodziła:
"kochanie przyj ja już widzę główkę, rany jakie ona ma czarne włoski" a jak Olcia już wyskoczyła to moje słowa "a czemu ona nie płacze" a za chwilkę dała koncert i siup na brzuch do mnie i Oliwia w tym momencie otworzyła oczka i odchyliła główkę i spotkałyśmy się wzrokiem i jej wyraz buzi "dziękuję Ci mamo" (no i się wzruszyłam) a wtedy już nic dla mnie się nie liczyło. Ból jaki ból już go nie było. Liczył się tylko mąż zapłakany i Oliwia.

no i po dzisiejszej wizycie :-D
poszłam z moimi wynikami glukozy po śniadanku. wyszło mi 83 z przecinkiem.
zapytałam dottore skąd u niego taka metoda.
wytłumaczył mi to tak:
nie robiłam teraz glukozy na czczo, bo wszystkie poprzednie miałam super.
podobno jest taka metoda, że obciąża się 50 gramami po śniadanku i jak to wyszłoby powyżej 140 to idę na ponowne badanie.
wtedy byłoby na czczo i 75 gram glukozy i pomiar po godzinie i potem po dwóch.

skoro mam to z głowy i wszystko jest dobrze to jestem zadowolona :-D

=================

kolejna wizyta za miesiąc i na niej mam zaplanowaną immunoglobulinę domięśniowo.
mam receptę na Partobulin SDF. lekarz mi powiedział, że najlepiej jak się wybiorę do Niemczech do apteki, bo będzie to około 200 złotych takiej :szok:

Celinko - pomóż mi jako farmacetka - macie to w aptece może ?
możesz mi powiedzieć jaki to koszt ?

Ta sie zastanawiam,czy Elka2808 sie odzywala. Pamietam,ze miala isc do lekarza z tymi biegunkami i puchnieciem i nie pamietam,zeby od tamtej pory cos pisala. Cos mi umknelo?

reklama
nic Ci Celinka nie umknęło, ja tez czekam na wieści od Eli i od Kuleczki - bo tez miała długa podróż do okulisty i się tym stresowała - ale chyba żadna z Nich jeszcze się nie odzywała....

Do góry