reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

Celinko ja zatrudnię męża do tego hi hi chcę spróbować choć jak dziecko będzie duże to nawet masowanie mi tu nie pomoże ale może warto. Do tego już gadałam z położną że tym razem chcę rodzić właśnie w pozycji wertykalnej w kucki o ile mała ułoży się główką w dół i czy mi ten sposób będzie odpowiadał bo przy Oliwii nie zabardzo mi to podeszło.

reklama
Hej kobietki, trochę mnie nie było, prawie cały tydzień :( duuuuużżżooo do czytania miałam!!!!
U mnie w miarę ok, glukoza bardzo dobra wyszła, toxo ujemna, jedynie anemia się przyplątała, ale o tym już pisałam ( biorę dużo żelaza - hemofer).
Byłam również na usg i cieszę sie bardzo bo z dzidzią wszystko ok! Duża jest chyba bo przybliżona masa ciała 1100 g. Serduszko bije 132/min, trochę się przeraziłam jak lekarka powiedziała: " może być", (norma 120 -160 więc ok).
I najważniejsze łożysko mi się podniosło i na dzień dzisiejszy nie mam wskań do cesarki:tak:

Dzwoniłam do mojego lekarza i pytałam o te wyniki moczu...mówi że faktycznie mogę sobie zażywać urosept ale żebym się nic nie denerwowała bo teraz przy upławach i ogólnie w ciąży te wyniki mogą być po prostu troszkę gorsze...uspokoiłam się :)

marylion74 świetnie że Dzidziuś rośnie zdrowo i że wszystko z łożyskiem już w porządku :))

Marylion74
icon_brawo.gif

Klaudia - to fajnie, że się uspokoiłaś - ja mam nadzieję, że jutro mój lekarz też mnie uspokoi :tak:
Marylion - super, że z małą wszystko w porządku i świetnie, że cesarka także i Ciebie omija ;-)

Dziewczyny, rzeczywiście te ćwiczenia krocza są ciekawe :happy2:

Ja dziś wybieram się do lekarza ginekologa na przegląd, a jutro w długą podróż do okulisty do Warszawy (mam 400 km). Będę miała laserowy zabieg związany z degeneracją siatkówki oka i decyzja w zakresie cesarki.
Strasznie się denerwuję, drogą, ilość stacji benzynowych z toaletami, zabiegiem i ogólnie wizytą :-:)-:)-(
Poza tym jest już mi ciężko, a brzuch naprawdę w ciągu ostatnich 2 tygodni nabrał wielkich rozmiarów. Ogólnie jestem zdenerowana i przerażona - pewnie w nocy nie będę spać :-(

reklama
Do góry