reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

ja mam jeszcze pytanko dziewczyny - bo zadzwoniłam do gabinetu gdzie chcę zrobić sobie to badanie no i okazało się, że sama muszę sobie kupić glukozę i najlepiej jak w domu już sobie to przygotuję - tak żeby przyjść z tym na czczo - i moje pytanie brzmi - kupuję 50 gram glukozy w aptece i rozpuszczam to w 50 ml wody? aha i odnośnie tego badania -nie zrozumiałam tej lekarki za bardzo, bo ona coś o 2 godz gadała, ale to standardowo robi sie tak, że przychodzę na czczo, pobiera mi krew piję glukozę, siedzę godzinę, pobiera mi krew i zmykam do domku? czyli wszystko trwa ok godzinki, prawda? kurna, to ja muszę ja uświadamiać :/
a co do utworzenia wątku technicznego - to byłoby fajne, żeby tam pytać się czy warto utworzyć taki i taki wątek - bo jakoś dużo tego mamy i taki faktycznie bałagan sie porobił - np warto byłoby stworzyć ten wątek z prawa pracy, żeby wszystko w jednym miejscu było, a te pytania o łożysko albo o leki w jakimś innym jednym też - żeby nie za dużo tego tworzyć. no nie wiem - to moje zdanie ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dokładnie o to chodzi, o pytanie o utworzenie watku, propozycje, żeby jakieś połaczyc itp. Poza tym może i sa techniczne dla forum, a i tak co jakiś czas ktoś ma problem i nie może znaleźc tam odpowiedzi. No i pyta na tym watku w swoim podforum, który ma "pod reką". Robi sie galimatias wtedy :-(.

Dobra, utworzę ten watek, żeby już tutaj nie zawalac miejsca, najwyzej poprosi się admina o usuniecie go.

Nie byłam na badaniech, mdłości od rana, a do tego moi faceci coś smarkający :baffled:.

a odnośnie tej glukozy to to wszystko, różnie wygląda i zależy do kogo trafisz i u jakiego lekarza masz wizyty , bo moja dr. kazała mi stać o 6.00 zjeść sniadanie godz. po rozpuścić sobie 50 glukozy w wodzie i cytrynke i po godzinie zjawić się w ambulatorium

a w ambulatorium babki z wielkimi oczami , że glukoza to naczczo i 2 godzinki po wypiciu na badanie no i jak człowiek nie ma zgupieć

a ja niestety dostałam prykas leżenia , macica za mięka , dziecko coraz cięższa , powoli , ostrożnie , odpoczywać .
A one myślą ze się da dwóch chłopów w domu i jeden poszedł właśnie do pierszej klasy , więc co rano trzeba wstać wyprawić zaprowadzić do szkoły , przyprowadzić po lekcjach i cóż z mojego chorobowego niestety nici a jeszcze jak się prowadzi własną działalność to zapomnij że mozna posiedzieć w domu a poleżeć marzenie .

kwdziewa mała rada - istnieje opcja edytuj pod twoimi postami. Jeśli chcesz coś dopisać, to wystarczy to kliknąć a nie odpowiadać na swoje posty. Wtedy zamiast trzech masz jeden.

Jestem za watkiem technicznym :-)
Mamjakty kupujesz w aptece 50g glukozy. Idziesz na pobranie krwi ( na czczo!!!!), w ciagu 10 minut od pobrania krwi na czczo wypijasz te 50g glukozy rozpuszczone w 300ml wody i po godzinie lub dwoch od wypicia( zalezy jak Ci lekarz zalecil) pobieraja Ci drugi raz krew.Przez ten czas od wypicia glukozy do drugiego pobrania nie chodzisz, nie biegasz, nie wymiotujesz, nie pijesz, nie jesz itd. Siedzisz, a glukoza robi swoje ;-) Tylko tak wykonana krzywa cukrowa daje miarodajny wynik.

Ostatnia edycja:
a ja mialam dzis badania,bylo tez napisane badania w 6 miesiacu ciazy,mocz,krew i badanie cukru...i nic oni tu zadnej glukozy do picia nie daja tylko krew pobieraja

reklama
laski ale szok przezyłam załapałm się dzis na koniec Uwagi w TVN a tam moja uczennica z klasy(została bidulka) opowiadała jak jej ojczym zabił jej mamę Chyba nie zasnę z wrazenia.. Biedne dziewczynki ciekawe co sie z nimi teraz stanie..

Do góry