reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

to o tym, że masz kupić glukozę dowiedziałaś się w dniu badania czy wcześniej skądś wiedziałaś? bo nie wiem, mam iść wcześniej się zapytać czy mam coś kupić? kurde, nie chce mi się dwa razy chodzić :-p a w aptece to jak, prosisz o 50 ml glukozy? :confused:

reklama
Anik oj to faktycznie nie zbyt przyjemnie zaczął Ci się dzień..na szczęście masz już to za sobą!
mamjakty tak w aptece o 50g glukozy prosisz..na pewno będą wiedzieć o co Ci chodzi :-) ja że mam kupic glukozę dowiedziałam się jak mi lekarz dawał skierowanie...mówił ile kupić itd. ale tam gdzie bedziesz robiła badanie na pewno Cie poinformują. U nas nawet prywatnie trzeba sobie samemu kupić..
Ja też idę w poniedziałek albo we wtorek an glukozę...mam nadzieję że u mnie będzie bez większych przygód...lekarz mnie tylko uprzedzał żebym się na wieczór słodkościami nie objadała :tak:

mamjakty tak w aptece o 50g glukozy prosisz..na pewno będą wiedzieć o co Ci chodzi :-) ja że mam kupic glukozę dowiedziałam się jak mi lekarz dawał skierowanie...mówił ile kupić itd. ale tam gdzie bedziesz robiła badanie na pewno Cie poinformują. U nas nawet prywatnie trzeba sobie samemu kupić..
Ja też idę w poniedziałek albo we wtorek an glukozę...mam nadzieję że u mnie będzie bez większych przygód...lekarz mnie tylko uprzedzał żebym się na wieczór słodkościami nie objadała :tak:

Mamjakty - w aptece kupujesz glukozę tak jak napisała Klaudia :tak: chyba kubeczek i wode juz ci dadzą :-p
Ja też robiłam to badanie niby w prywatnej klinice, ale glukozę musiałam kupić acha i moze to i dobry pomysł, żeby nie najadac się slodkościami dzień wcześniej wieczorem :sorry2: bo ja niestety o tym nie wiedziałam i pozarłam czekolade i drożdżówkę późnym wieczorem :happy2::happy2::happy2: a dziś ....same wiecie jak się skończyło :shocked2:

Witam wszystkich! Mam na imie Maja i mam termin na 14 stycznia :-). Mam 28 lat i bedzie to nasz drugi dzidzius, pierwszy ma teraz 2,5 roku.

ANIK o kurczę... mnie teraz też glukoza czeka i słyszałam ze feee...MAYAQ witaj wśród nas!! napisz coś więcej o sobie... wiesz jaka płeć dzidziusia??

mayaq witaj. O to mamy dzieciaczki w tym samym wieku :)

anik a tą glukozę zwymiotowałaś zaraz po wypiciu nie doczekując pomiaru po godzinie?? bo jeśli tak to wynik może być niemiarodajny. I czeka się powtórka z rozrywki.

Mi babka powiedziała że jak zwymiotuje to mam nie przyjeżdżać na drugie pobranie krwi.

Hej dziewczynki. Ja właśnie wróciłam z USG. Dzidziuś zdrowy i waży nie całe 800 gram. No i Pani doktor powiedziała że najprawdopodobniej dziewczynka ale nie na 100%:sorry2::sorry2::sorry2:

MAMJAKTY glukoza nie taka straszna jak ją malują. Kup sobie ją w aptece - wody i kubeczka domagaj się w przychodni - u mnie to przesadzili, bo prawie by chcieli, żebym poszła do domu i sobie sama rozpuściła :szok:

WERONICZKA to fajnie, że wszystko OK. Ja za 1,5 godzinki też idę na wizytę. Już się nie mogę doczekać :tak:

hej dziewczyny ale jaja

popsuła nam się lodówka a cały zamrażalnik jedzenia :-)
ja już nie mogę (a dopiero co ją kupiliśmy:wściekła/y:)
pal licho z lodówką ale odebrałam wyniki i może pomożecie mi w odczytach zanim pójdę do lekarza bo wizytę planowaną mam dopiero za 2,5 tygodnia :-(

to co poza normą to:
glukoza na czczo 50 (70-105 norma)
glukoza 50g - 122 mg/dl (70-105 norma) (tę wytrzymałam)
glukoza 75 ?? - nie zbadały
Krew:
RBC 3,4 (3,8-5,8)
HCT 29,1 (35-50)

martwić się czy nie? pomóżcie plissss

reklama
Witam ponownie.
Ja po badanku - wszystko w porządku. Faktycznie znów 4 więcej niż ostatnio. Ale ciśnienie w normie - dlatego lekarz kazał sie nie przejmować. Synuś waży 860g pokazał piątkę rączką, ma śliczny profil. W ogóle słodko :tak:
ANIK glukoza na czczo norma u ciężarnej to mniej niż 95, więc wszystko OK. Glukoza po godzinie - mniej niż 140, więc również wszystko gra :tak:
Co do krwi to nie znam dokładnych zakresów, ale moim zdaniem wszystko w najlepszym porządku - "normy" podawane przy wynikach dotyczą nieciężarnych. A wyniki ciężarnych oscylują nieco poniżej i nieco powyżej.
Pozdrawiam ciepło...

Do góry