reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

melody - na pewno z małą jest wszystko w porządku i jest tak jak lekarz mówi - ale to jest własnie skutek naoglądania się innych zdjęć - wcześniej nie było takich możliwości, usg w ogóle nie było a my zdrowe jesteśmy, a teraz mamy możliwośc podglądania nasze skarby i wyszukujemy jakichś niestworzonych problemów :sorry2:

faktycznie jeszcze tylko trzy miesiące i nasze skarby będą z nami na tym dziwnym świecie :-D

reklama
Jeden dzień przerwy i pięć stron do nadrabiania, ale jesteście produktywne :-)
Co do moderowania forum jestem jak najbardziej za. I przy okazji, dobrze by było, aby moderatorka dostała uprawnienia do nadawania i zabierania dostępu do wątku zamkniętego - nie trzeba by było za każdym razem zawracać głowy adminkom. Tylko nie wiem, czy na tym forum tak można (zależy od konfiguracji).

wczoraj byliśmy z Zimorodkiem na podglądzie
icon_biggrin.gif
i
zaliczyłam USG z opcją 3D. po tym jak - ze względu na chudość Zimorodka - miesiąc temu mi nie wypaliło USG trójwymiarowe byłam już całkiem zniecierpliwiona
icon_redface.gif

najpierw było oglądanie na płasko, a potem doktor się pobawił obrazem 3D.

Synuś jest już całkiem spory - z wymiarów głowy, brzuszka, tudzież kończyn, wyliczyło mu wagę 990 gram (odchyłka 15%, czyli 144 w obie strony); zmierzone ma wszystko co się dało zmierzyć; ma wszystko co mały człowiek powinien mieć.
widziałam nawet pęcherz moczowy
icon_haha.gif

zdjęcie siusiaka też jest - więc już teraz dość złudzeń i pora się brać za zakupy pajacyków w samochody
icon_glupek.gif

wymiarowo Bartosz-Hubert kwalifikuje się na 1 stycznia 2009
icon+shock2.gif
- oczywiście mam świadomość przekłamania wynikającego ze statystyki, ale trzeba brać pod uwagę wszystko.

wczoraj był ułożony głową w kierunku wyjścia.
dodatkowo był solidnie zagmatwany - do tego stopnia, że wszystko miał na dole - czyli głowę, ręce i nogi - normalnie mini-jogin
icon_eek.gif

serce mu wali 140 - miarowo i spokojnie.
ja kładąc się na wyrku pewnie 140 to miałam ciśnienie z wrażenia.

Hej.Dołanczam sie do terminu na styczen 2009:) nie miałam pojecia ze wogole istnieje takie forum miłe zaskoczenie:) Jeśli chodzi o mnie to termin mam 5stycznia 2009 juz nie moge sie doczekać:) Płeć 2 razy potwierdzona wymarzona córeczka tatusia i mamusi:) Zastanawiam sie czy nie potwierdzić raz jeszcze i nie wybrac sie na usg 3d. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie:)

no to juz duzy chlopak!!!!!

aż mi się wierzyć nie chce:-D
ale biorę pod uwagę niedoskonałość pomiaru i pewnie ma 990 - 144 = 846 ;-)

....moze zrobi Ci prezent pod choinke i pojawi sie wczesniej:-)

ja tam nie mam nic przeciwko, ale pewnie przeczołga mnie do połowy stycznia.
on taki spokojny i leniwy, że nie liczę na grudzień.
ale niech chłopak sam zadecyduje :-)
w każdym razie małża wystraszyłam :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
kasiooo witaj

aga_q gratuluje synka :-D. u mnie z om termin wychodzi na 7, 2 pierwsze usg (7 i 10 tydzień) na2-1 stycznia, apozostałe USg gonią ku swietom ;-). Ja tam nic przeciw nie mam, możeby tym raze m poród zaczął się sam i sam rozwinął, miałabym porównanie jakosci rodzenia z oxy i bez :sorry2:.

U mnie Janek zakatarzony i tęskniacy za tatą,który wczoraj na noc w pracy, potem polulał, pojechał wywalac otwory pod kanalizację na budowie, a potem do kolegi, więc dziecko się go nienaogladało. Ja za to porobiłam zakupy na allegro, bo nie mam siły latac po sklepach i wyszło na to, że jużw tym miesiacu to ja niewiele kupię :dry:. Janek rosnie, potrzeba mu rajstopek, skarpetek, bluzeczek z długim rękawem, spodni, a jeszcze przed nami buty zimowe. Ale pociesza mnie, że sporo z tych rzeczy kupuje na dwa szkraby :-).

Do góry