reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

Magdzia- mi też marzyła się córcia a jest synuś i również bardzo się cieszę:-):-):-):-)
Teraz najczęściej myślę o tym, żeby mój synuś był zdrowy i tylko to jest teraz najważniejsze dla mnie:tak:

reklama
dziś zjadłam sobie pyszny barszczyk biały - to jest plus mieszkania w Krakowie, mogę gotować, co chcę i jak chcę :-D i całkiem nieźle mi to wychodzi - pierwszy raz udało mi się zrobić coś a'la kapuśniak-bigos i było dobre :-p;-)
no ale są i minusy, nie mam dla kogo gotować - tak dla samej siebie nawet sie nie chce :-( więc już nie mogę doczekać się jak będziemy mieli swoje własne gniazdko :-)

A ja dzisiaj byłam na obciążeniu glukozą...:-) I powiem szczerze że dobre to jest....Taka przesłodzona herbata :-D Albo ja jakas dziwna jestem ale mi smakowało;-)...Jutro wyniki to sie dowiem co i jak...

Oj widze trudny temat zarobków i pracy sie zaczał....ja tez mam przerąbane bo kończe studia.....do pracy nie zdążyłam iść bo byłam miedzy jedną a drugą i wyskoczyła mi ciąża...I mam tylko wypłatę męża...i kochanych rodziców....szczerze....bez nich nie ma szans żebysmy dali radę...Ale przyjdzie taki czas, że bede mogła sie odwdzięczyć...Jak nie ja to wnuczek ;-)

Ja w czwartek idę do lekarza, pewnie mi wtedy da skierowanie na glukozę, bo na razie nie kazał, nawet jak pytałam :shocked2::sorry2::cool2:.
A powiem Wam, że ostatnio jak była z Natasią w ciąży, to piłam chyba 3 razy :baffled::-p:shocked2: i to 75g. Najpierw robiłam i wyszło, że mam cukier za duży (ale jakiś błąd wyskoczył, bo było pogranicze, chyba norma 120 i ja to miałam i było podejrzenie cukrzycy i mi kazali jeszcze raz robić :szok:). Potem robiłam ponownie, ale okazało się, że jeszcze jedna babka ze mną robiła i pomylono wyniki i musiałam znowu pić, no i jakoś przełknęłam :tak::-);-). Ciekawe, jak będzie teraz?

heh, niezłe przejścia miałaś, ja jutro idę na usg to się zapytam czy mam robić to badanie - też jeszcze nic mi nie mówił na ten temat. Większość z Was pisała, że to takie niedobre jest i tak się jakoś nastawiłam anty na to badanie, a tu koleżanka jak sobie robiła to mi powiedziała, że wcale nie jest takie złe no i teraz adiva - więc jakoś tak stwierdzam, że pewnie i dla mnie nie będzie to takie złe ;-)

Ja idę jutro rano na glukozę i tokso - zobaczymy w praniu jak to wygląda :baffled: Ale jak zobaczyłam ile tej glukozy jest to trochę się wystraszyłam :confused:

Oj ciezko z tymi pieniazkami ,mi dadza 2000 euro na dzidzie jak sie urodzi i potem dowidzenia...dobre i to:tak:,ja place za kawalerke 700 euro miesiecznie dziewczyny,szok!!!mam nadzieje,ze moj C. znajdzie teraz dobra prace i zdazymy zmienic do stycznia...no zobaczymy
OOOO:-p widze,ze mamy nasz watek!!!
ja w poniedzialek mam wizyte i tez:happy2: musze zapytac o ta glukoze

Spooky_27, z tego co zdążyłam się dowiedzieć, to jeśli kobieta przed porodem była uprawniona do pobierania zasiłku dla bezrobotnych to czas wypłaty tego zasiłku przedłuża się o czas jaki przysługiwałby przy urlopie macierzyńskim (czyli na dzień dzisiejszy 18 tygodni). Ale szczegółów dowiem się gdzieś w połowie października jak pójdę się zarejestrować...
Po za tym jestem właśnie po wizycie u gina i jak do tej pory cieszyłam się, że wszystko jest ok, tak dzisiaj moja lekarka trochę mnie dobiła:-( Na całe szczęście z Dzidzią wszystko jest w jak najlepszym porządku - rośnie jak na drożdżach (waży już prawie 700g), ruchliwa bardzo, serduszko jak dzwon i potwierdzony "hamburgerek" między nogami:zawstydzona/y: Za to mama do generalnego remontu: infekcja dróg moczowych i pochwy, skurcze macicy, za wysokie ciśnienie:szok: Pani doktor pogroziła mi palcem:no: Wykupiłam całą reklamówkę leków i czekam co będzie dalej...
Jeśli zaś chodzi o badanie obciążenia glukozą to polecam wziąć ze sobą połówkę cytryny - wtedy ten syrop robi się całkiem znośny:tak:

reklama
Do góry