reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2009

Leika ja też mam nisko łożysko i myślę podobnie jak Ty. Kiedyś myślałam że cesarka to nie problem, ale jak teraz staje sie to prawdopodobne to jakoś nie chcę, boję się itp.

reklama
w moim przypadku powodem cesarki jest przebyta operacja biodra - mój ortopeda już wtedy mi powtarzał, że mogę mieć problemy w ciąży :-( jeśli byłaby możliwość obejścia się bez cesarki jak najbardziej byłabym za - też jestem raczej przeciwniczką tzw cesarki na życzenie, mimo tego, że poród ogólnie mnie przeraża to jestem zdania, że tak nas natura stworzyła, więc na pewno damy radę rodzić naturalnie :-) planuję odwiedzić mojego ortopedę, chyba w listopadzie się do Niego wybiorę, to się wszystkiego dowiem, najgorsze jest to, że nie ma zwykłych rejestracji do Niego, bo straszne kolejki zawsze były i telefonicznie jak się rejestrowałam to z co najmniej miesięcznym wyprzedzeniem, a teraz się dowiedziałam, że rejestracja jest w pierwszy wtorek każdego miesiąca i ludzie już w środku nocy czatują pod drzwiami -ni w ząb nie uśmiecha mi się taka opcja - po prostu pójdę na żywioł, będę czekać aż wszystkich przyjmie i może i mnie weźmie - w sumie ja na krótką konsultację pójdę, ewentualnie tylko na skierowanie do cesarki. no nic potem będę sie tym martwić :-)

Oliwia na usg w 20 tc była już główką w dół i tak już była do końca na każdym usg już nie zmieniała pozycji. A teraz dowiem się wszystkiego we wtorek.

Co do cesarki to jak jest ciąża bliźniacza to na bank robią cesarkę. No chyba że 2 dzieciaczki są główką w dół ale to jest chyba rzadkością.

Czasami maluchy właśnie potrafią obrócić się nawet w 37 tc

Byłam odebrać swoje wyniki więc tak: mocz ok. morfologia też ok tylko hemoglobina powoli sobie spada ale biorę już witaminki więc powinno być dobrze. Żelazo mam 93
i cukier we krwi na czczo sobie zrobiłam i mam 96 i tu jestem przerażona bo ostatnio jak robiłam to miałam niższy i boję się że będę miała cukrzycę.

Ostatnia edycja:
Ja na cukrzycę badań jeszcze nie robiłam, pewnie to dzisiaj wyjdzie podczas wizyty. Najbardziej martwią mnie wyniki krwi - na 18 wskaźników 6 mam daleko poza normą. Nie wiem co to może znaczyć. Przy badaniu dwa miesiące temu różnica od normy nie była jeszcze tak wielka.
No i końcu tak sobie pomyślałam, że muszę zapytać lekarza czy przy porodzie istnieje jakieś ryzyko dla mojej wady wzroku. Nigdy o tym nie rozmawialiśmy, ale przez to, że noszę soczewki pewnie nawet mu to do głowy nie przyszło.
I muszę pamiętać o zaświadczeniu w celu zwolnienia z dyżurów :baffled:

ja dziś robiłam sobie badania, morfologię i mocz - jutro mam wyniki, ciekawe czy coś się poprawiła morfologia, bo ostatnio wyszły mi niskie niektóre z wskaźników - oznacza to anemię - ale to normalne w ciąży. Lekarz przepisał mi żelazo - ciekawe czy pomogło.

Dwa dni mnie nie było, a tu już tyle czytania :-) Więc nadrabiam:

Leika, gratuluję córy na 100%! :-) Teraz ja czekam, w następny czwartek idę na 3D sprawdzać, czy na pierwszym USG się lekarz nie pomylił :-)

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, jeszcze tydzień mnie nie będzie na forum - bo nie mam dostępu do kompa :(. Mój uległ rozpadowi buuuu
Ale mam nadzieję że za tydzień wszystko nadrobię.
Znikam - trzymajcie się brzuchatki:-)

Dziewczyny ja też najprawdopodobniej będę miała cesarkę - potwierdzi to wizyta w 32 tygodniu w warszawie u Pani doktor. Do tego ma być zabieg laserowy na tzw. degenerację siatkówki. Ale głównym przeciwskazaniem jest: blizna w polu widzenia, wykryta przy badaniu dna oka.

Oczywiście cholernie się boję.

Ale jak przeczytałam opis porodu z wątku: sierpień 2008 - nasze porody relacje - opis SALY
https://www.babyboom.pl/forum/sierpien-2008-f185/nasze-porody-relacje-17820/index3.html
To naprawdę się trochę pośmiałam :tak: Polecam na stres :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Też spada mi hemoglobina, więc lekarz przepisał mi biofer folik (żelazo+folik)
Na twardniejący brzuszek biorę magnez i pomaga, jest na pewno lepiej :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry