reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

Olka
super że podziałało:-)
a co do mleczka do dla dzieci zdrowych nie alergicznych to polecam:
[SIZE=-1]ENFAMIL PREMIUM lub Bebilon... to są dobre sprawdzone mleczka..zazwyczaj dzieciaczki dobrze je tolerują....:-)

[/SIZE]

reklama
Olu
A może tu nie chodzi o mleko? Czy dzidzia ssie dobrze butelkę? Moja Hania nie chciała chwytać butli, po chwili pluła więc myślałam, że to mleko, ale okazało się po zmianie, że sytuacja jest taka sama. Podałam Hani butelkę (a wcześniej przetestowałam 7 smoczków) z firmy Tomme Tippe, nie tania, ale Hania od razu zaskoczyła i wypiła wszystko mleko z niej. Teraz pija i Bebiko i co jakiś czas zmieniam jej na NAN i nie ma problemu z butelką.

Ja właśnie jem obiadek...mmmm jak dawno nie jadłam w pełni ugotowanego obiadu. Zawsze coś na szybko. O 18:00 mam egzamin i obawiam się, bo jestem dziwnie spokojna. Kurcze normalnie jak się ta moja sesja skończy to chyba się opije z radości :-p

Hej ja jestem nowa ale jeżeli pozwolicie to się do was dołącze: )
733f8b616c0eae2am.jpg

Mama Olisii Serca mam dwa... - Onet.pl Blog

Hej ja jestem nowa ale jeżeli pozwolicie to się do was dołącze: )

Mam problem z córeczką a raczej z jej wstawaniem w nocy. Ma juz prawie 8 miesięcy a nadal budzi się w nocy i to 2,3 razy. Już wszystkiego próbowałam... ograniczać sen w dzień, karmiłam do syta na noc, nawet kupowałam kaszki i mleko przeznaczone na nasycenie dziecka odpowiednio na noc aby nie wstawało. Problem jest o tyle dziwny, ze gdy miała ok miesiąca do 4 miesiecy nie budziła się wogóle w nocy a teraz wsyaje do niej nawet 3 razy. Czy istnieje jakis dobry sposób na te nicne pobódki?
05bb607ba736e0ab.html

a.png

Mama Olisii Serca mam dwa... - Onet.pl Blog

xTosia - nie to nie chodzi o smoczek. Długo dochodziłam do tego że to nie smoczek. Otóż mała herbatkę wypije z butelki bez problemu, jak jej dosypałam trochę glukozy do Bebiko to też wypiła bez problemu. Dziś była ostatni raz położna i powiedziała że na próbe mogłam dosypać glukozy do Bebika, ale na co dzień nie należy tak robić i mamy spróbowac NAN. No więc zobaczymy. Co do smoczka to już mamy chyba wszystkie możliwe: zwykłe (takie brązowe)z małą dziurką, z średnią dziurką i dużą, silikonowy z Lovi, zwykły silikonowy, silikonowy z My baby, silikonowy podobny do sutka z nieznanej mi firmy.... ogólnie już wszystkie możliwe chyba wypróbowaliśmy i nic.

Olka
Wiesz ja też miałam problemy z mlekiem uzywałam najpierw NANha i nie chciała jeść w dodatku po nim ulewała, przestawiliśmy się na NANar i płakała jak go piła w dodatku przy rozrabianiu mleka pojawiały sie grudki, az ktos polecił nam mleko Bebilon i całkiem co innego. Oliwia wypijała nawet 120ml, tylko ze karmiliśmy ją co 3 godziny a nie jak dotyczczas "na żądanie". I juz tak zostało. Mleko pierwsze jest troszke droższe ale 2 już nawet o połowe tańsza. Wiec polecam bo naprawde się sprawdziło.

a.png

http://moje-serca.blog.onet.pl/

hej!
witam nową koleżankę:-)
olka
staraj się staraj dziewczyno, może uda się utrzymać laktację
anekha
super że u was już ze zdrówkiem lepiej
andzia
a ty jak tam dzisiaj? bo ja znowu umieram na zmiane pogody, zimno jak diabli i ciemno ech kiedy to się skończy...
agacjone, arla, ewelka, hannah, karolina, marcy
a wy gdzie?:-)
pozdrawiam wszystkie i wybaczcie jeśli o kimś zapomniałam

hej hej :-)
martilla ciotka ja żyje nie bój żaby
czytam was ale nieraz nie mam o czym pisac wiec siedze cicho hehe.Moja Wikunia już przesypia cala noc...wypije mleko ok 21 lub 22 i zaśnie potem po nim spi tak do 7 dostanie znowu mleczko i męcze sie z nią pół godziny zanim zaśnie ale wole dac jej mleko o 5 na spika bo odrazu zaśnie i spimy potem do 9 :-):-)
a co u was kochane :happy:

Hej dziewczynY!
Ola- bardzo się cieszę, żę ci sie trochę polepszyło z karmieniem! Jak to dobrze, że jest 21 wiek i są różne wspomagacze!

Ines- witaj wśród nas, jeśli chodzi o nocne wstawanie to mój Ignaś ma już prawie 9 miesięcy i też wstaję po 4, 5 razy na cycka czasami wypije czasami tylko cmok cmok, będę chciała niedługo na poważnie go odstawić od piersi ale nie mam pewności, że nie bedzie chciał dalej wstawać na butelkę, zobaczymy a ty karmisz piersią czy butelką?

Ewelka- twoja mała to rewelacja! tyle spać w nocy bez wstawania! tosz to zgroza zazdroszczę ci tego! ja tak miałam przy Przemusiu, karmiłam go butelką i też super mi spał a Ignaś katorga- 9 miesięcy wstawania- jestem już naprawdę zmęczona, Ignaś to istny wampirek :-)
pozdrowienia dla wszystkich dziołek

reklama
Jestem i ja:-):-):-)

martila
spokojnie nic na boku nie kombinuje heheh, pamietam pamietam za rok jestesmy super mamuskiami wedle planu :-D:-D

w weekend mam "rzeź niewiniątek" ostanie 3 ale najgorsze egzaminy , masakra- wzielam urlop do jutra zeby sie poczuc ale ciezko bedzie. I rozgladalismy sie za sala na weselicho i kurde terminy niezemskieeeeeee ale rezerwacja dokonana data ustalona juz:-):-):-):-)

i tyle by bylo u mnie,

czytam was na bieząco i mocno sciskam i caluje wasze malizny kochane

Do góry