reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

reklama
Olena - moja mała też nie chce butli, spróbuj tego smoczka Lovi, moja Nicola niestety nie chwyta nawet tego smoczka chętnie. Czasem tylko chce z niego pić, najczęściej jednak jest płacz i mała za nic nie chce ssać. Co do łyżeczki to możesz spróbować, ale ja proponuję polecić się pediatry, bo jak na wizycie o to zapytałam to mi powiedział że jak dziecko ma problem z ssaniem to przy piciu z łyżeczki może całkiem oduczyć się ssać, więc jak narazie nie stosuję tej metody. Ale Twoja córcia już jest starsza więc może będzie ok

agacjone - co do odbijania, to chyba wszystkie dzieci tak mają, ja wtedy kładę małą na jakieś 5 minut i biorę ją znowu na ręce do odbicia. Jak nie odbije to robię jeszcze raz ale na 10 minut.... Praktycznie chyba zawsze odbije. No i nie mam się co martwić że będzie mieć kolki. Polecam tę metodę :-):-):-)

Miłej nocki :-)

heya laseczki.
my nadal chorzy.... ehh trzyma nas zaraza jakas:/
teraz mały lezy na brzuszku i sie siłuje....ja umyłam włosy...i juz musialam malego wzias,c bo sie znudził. jak 0widac pisze ze mna.
aha i ogłaszam!
Sprzedam wózek marki X-Lander XA- pomarańczowy, gondola+ spacerówka. Stan wózka oceniam na bardzo dobry- nosi normalne ślady użytkowania(czyt.kilka odrapań stelaża itp.)(był używany 5miesięcy)!Wersja spacerowa nie była używana! jeszcze w kartonie. Do wózka dołączam dużą torbę, mała torebeczkę doczepianą do gondoli,okrycie z foli, śpiworek, moskitierę.Wózek na GWARANCJI! Cena która mnie interesuję to 1100zł. Oczywiście możliwość obejrzenia wózka/zdjęcia na e-mail

Ostatnia edycja:
No i doczekałam się.!!!!
Rano dosypialiśmy z mężem i Hanią w łóżku, mała wariowała z tatą a ja podsypiałam, nagle słyszę "MA-MA", otworzyłam oczy i pytam męża czy mi się to śniło, ale za chwilę już kilka razy powtórzyła i byłam pewna że jednak nic mi się nie śniło.
Także mamy już komplet w końcu TA-TA i MA-MA. :-):-):-)

Hej dziewczyny, słodkie te wasze małe robaczki, jak czytam o tych problemach to uświadamiam sobie jakie jesteśmy dzielne.....dlatego faceci nie dają rady:-) dziewczynki mam do was prośbę, chcę małego odstawić od piersi.....to znaczy najgorzej mam w nocy muszę mu dawać z 4 czasem nawet 5 6 razy już tyle miesięcy jestem naprawdę zmęczona, może macie jakieś rady jak to zrobić? bo już raz spróbowałam i tragedia wycie noszenie na ręklach butla beee itp.
Piszcie proszę! No tak ja piszę , że chcę odstawić od piersi a niektóre dziewczyny pewnie zrobiły by wszystko żeby karmić:-)ale ja już nie bardzo sie czuję na siłach choć jestem szczęśliwa, że mi sie udało, :-)

cześć laski!

ilonka
czyżby zmiana dyliżansu dla małego?:-)
hannah
oj jak miło, moje gratulacje!:-)
olena
niestety ja nie pomogę:-)

ja poległam na placu boju:-( mam 3 poprawki, mało tego wszystkie 3 wypadają w jednym dniu:-( no ,ale cóż będę dzielna i zrobie wszystko co w mojej mocy żeby zaliczyć:-) jestem załamana, ale się nie poddam, doszłam do wniosku,że ten kierunek jest ewidentnie nie dla mnie, ale zaczęłam to skończę choćby nie wiem co! za daleko zaszłam,żeby sobie to olać. Na szczęście już niedługo koniec mojego cierpienia, a potem niech się dzieje co chce! o!:-)

arla
a Ty co majstrujesz bobasa za moimi plecami? hi hi żartuje:-)

Ostatnia edycja:
U mnie za oknem śnieg ale szczerze mówiąc już mi się znudziła zima i śnieg i chcę wiosnę. Z Kewinkiem coraz częściej wchodzę do sklepu bez wózka i to dreptanie mu się bardzo podoba. Chociaż do sklepu i z powrotem czyli jakieś 500 metrów zajmuje około 45 min :-D no ale mały poznaje świat. Już przy niektórych sofach potrafi na nie wejść ale ze zejściem czasami różnie bo bywa że chce zejść głowa najpierw. Więc trzeba go mieć coraz bardziej na oku. No i dzisiaj pięknie sobie spaliśmy bez wstawania od 00:00 do 8:30 :-) tak może być codziennie hehe

Corine
Ja Tobie za bardzo nie pomogę bo nie musiałam odstawiać małego od piersi ale jeśli chcesz zakończyć zupełne karmienie twoim mlekiem to wydaje mi się żeby na początku nie dawać w dzień bo nocki są właśnie trudniejsze. W moim przypadku jak chciałam już mu nie dawać w noc mleka to sprawdziło się podawanie wody i tylko wody do pewnej godziny. Jak była już między 4 a 5 to dawałam mleko
Zakładam że odstawieni od piersi to nie jest pstryknięcie palcem i gotowe. potrzeba dużo wytrwałości, cierpliwości i jeszcze cięższych nocy ale chyba warto by potem móc spać kilka godzin nieprzerywalnego snu.

Martilla
Kobieto dasz rade nie masz innego wyjścia. 3 Egzaminy to nie tak dużo i pewnie musisz się tylko douczyć bo coś tam wiesz. Trzymam kciuki.

Agacjone
Moja znajoma robiła tak jak Olka jak nie chciał odbić to go położyła i potem znów brała. Ja też zawsze masowałam mu plecki kulistymi ruchami i poklepywałam i tak na zmianę. Zazwyczaj zajmowało to 5 min

Anekha
Twojemu synkowi to na prawdę trzyma się wirus jak mało komu. Niech wraca szybko do zdrowia i niech już nam tu nie choruje no i Nitka oczywiście też ma być zdrowa.

HannaH
Kewinek też miał 8 miesięcy jak pierwszy raz powiedział mama. Teraz to częściej mówi tata z tym że u niego bardziej słychać dada. A jego ulubione słowo od pewnego czasu to dełu jak marka samochodu ale to na pewno o niego nie chodzi.

Marcy
Gratuluję synka (jeszcze Ci nie gratulowałam) a imię jakie wybierzesz to na pewno będzie pasowało małemu. Mi to nie raz mówią że innego imienia jak Kewinek nie mógłby mieć po prostu do niego to pasuje. Taki spokojny kochany śmieszny urwis
.

Pozdrawiam wszystkie papa

reklama
Martilla
aaa sprzedaje bo mam dosc:p kupujemy chyba sama spaerówke jesli uda nam sie sprzedać to"cudo".

a ja nadal chora...mały tez. dziś wracamy do naszego domu wiec znowu nas na necie nie bedzie....facet od netu znnowu sie nie oddzywa wiec pewnie net dopiero na wiosne. ale postaram sie do was wpasc w najblizszym czasie.
wczoraj kupilismy małemu krzesełko do karmienia. zaraz umieszcze fotke jaki jest zadowolony.
teraz spi z moim w wyrze bo padnieci sa...heheh ja to padnieta w cale nie jestem..no bo po czym?:p ja mam zawsze siłe...nic mi nigdy nie jest...i nie potrzebuje chwili zeby oddychnąć. juz mnie to wqrwia. ale jak narazie to przemilcze.
jutro moj do pracy idzie...nie wiem jak dam rade z małym bez niczyjej pomocy...tym bardziej ze jestem jeszcze słaba. mam nadzieje ze bedzie dobrze i mały nie bedzie mi az tak dawac w kość.ostatnio sie nauczył ciąglego noszenia na rekach. krzyczy i juz go trzeba brac bo uwierzcie nie przestanie. ogolnie masakra zabawic go czyms jest ciezko. dobrze ze w domu mamy troche możliwosci ....
Karolcia
uściskaj Kewinka od cioci:) jak się macie? widze ze mały już śmiga ze ho hoo niedlugo to sam bedzie do sklepu chodzic:) hehhe
co do ciuszkow od ciebie to jeszcze raz dzieki:) starałam sie nie zniszczyć:) a co do bluzeczki dla Kewinka to specjalnie wieksza:) nie na teraz....lecz na poźniej:)

Martilla- dasz rade...ty przeciez zuch dziewczyna. co to dla ciebie 3egzaminy?:) trzymam kciuki.

a co u reszty??? gdzie sie podziewacie???

hannah- gratulacje ...w koncu sie doczekałas tego pięknego słowA:)

Do góry