reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

reklama
bo objawów to ja w sumie nie mam , a przynajmniej nie takie jakich bym nie miała wcześniej nie będąc w ciaży :D

To się czuje, zresztą co ja będę gadać. W końcu my baby mamy kobiecą intuicję :tak:
W końcu mój gloniak śpi. Cały dzień płakała, nie spała. No ile może dziecko w tym wieku nie spać. Żeby chociaż w nocy ładnie sie zachowywała:zawstydzona/y:.
Przyszedł przed chwilką wspólnik męża i przyniósł chuśtawkę elektryczną to może w końcu mała będzie spała w dzień. Wsadzę ją i nie się buja hehehe...
Jutro idziemy do pediatry bo mała znowu ma wysypkę na twarzy. Może tez od tego jest niespokojna.

Hannah-współczuję kłopotów malutkiej z alergiami :( niech szybko minął :)

Martilla-naprawdę baaaardzo ale to baaardzo się cieszę Twoim szczęściem :) i mam nadzieję,że mojej kuzynce także się w końcu uda :)

normalnie wstaje z łóżka po 2 dniach leżenia odłogiem w gorączce, wbijam na 4um i takie wieści :D podjarana jestem jakbym sama była w ciąży ;p
a tak na poważnie to młody od niedzieli śpi u dziadków bo ja miałam 39st gorączki i tak ból gardła,że jak mówiłam to płakałam z bólu :/ dziś poszłam do lekarza i dostałam oczywiście antybiotyk. gorączka odpuściła od razu a gardło...no jest lepiej ;) młody jak rozmawiam z dziadkami to mnie totalnie zlewa ;p nie chce ze mną pogadać-no nie jestem mu już potrzebna chyba ;) a ja strasznie tęsknie-pierwsze takie rozstanie,że i dzień i noc...i tak parę dni bez niego :( smutno mi ale minium do czwartku musi tam być.

Agacjone, Martilla moje serdeczne gratulacje!!! Niech Wam ciąża służy, a dzidzie zdrowo się rozwijają :tak:

Mój mąż wypowiedział dziś niestety słowa, które odebrały mi resztę nadziei "Hanka jest moim pierwszym i ostatnim dzieckiem" :-( Więc już się nie łudzę :-(

Kaczucha
kochana zdrowiej szybciutko. Co do Damiego to ja Ci trochę zazdroszczę ... wiem, że brzmi to jak słowa wyrodnej matki, ale ja czasem chciałabym mieć trochę spokoju ... zwłaszcza jak jestem chora :tak:

Hannah
a podejrzewasz od czego może mieć to uczulenie?

Hannah
a podejrzewasz od czego może mieć to uczulenie?

[/COLOR][/COLOR]
Antybiotyk Augmentin który brałam jak ją karmiłam piersią. Na ulotce pisze że jest alergizujący niemowlęta. W życiu bym nie podejrzewała że alergia może wyjśc po 2-3 tygodniach od brania leku. Dopiero siostra poddała mi tą myśl i przeczytałam że po Augmentinie wlasnie objawy wychodzą zawsze po 2-3 tygodniach i właśnie taka wysypka jaką miała Basia.
Nie wiem czy pokazywałam
Tak było tydzień temu, a było jeszcze gorzej. W tym antybiotyku jest penicylina i prawdopodobnie na nią malutka jest uczulona.
dsc01108s.jpg

Laseczki ogromniaste gratulacje!!!!!
Szczególnie martilla tobie, botak długo czekałaś na tą chwilę!!! Normalnie aż sie poryczałam jak przeczytalam wieści!!!!!
Agacjone ty tez jednak sie zdecydowalas!!! Brawa dla ciebie!!!!!
Kochane i ja zycze wam spokojnych 9msc!zdrowych i ślicznych bobasków!!!

heja
a jeszcze raz dziekujemy...:-)
Kuba usnal wreszcie a mi wszystko do gardła podchodzi....chyba sie zacznie powoli...:zawstydzona/y: w czwartek jeszcze raz testuje dla swietego spokoju bo trzeba bedzoe powiedziec paru osobom;-)i tak sie sklada ze w domu sa dwie ciezarne...siora męża noi chyba ja/....ona na 07.09 a ja koncowka pazdziernika...heheh

Kaczucha dużo zdrówka! :-) zdrowiej szybciutko to Damianek wróci :-)

jej Laseczki strasznie się cieszę że jesteście obie w ciąży :-) takie wiadomości zawsze jakoś dają pogodę ducha drugiemu człowiekowi:-)

Hannah masz cudowne córeczki :-) tylko Basi mi szkoda, że ta wysypka jej wyszła :-( mam nadzieje że szybko minie, bo szkoda Kruszynki żeby się męczyła :-(

xTosia
może mąż zmieni zdanie za pare lat, jak HAnia będzie większa, to zatęskni za maleństwem? :-) trzymam kciuki żeby się tak stało, bo widze że Ty jednak chciałabyś mieć więcej niż jednego Szkrabika :-)

Agacjone uuu to nie fajnie lepiej żeby paskudne mdłości poszły precz:sorry: a tak na serio jedz dużo migdałów :tak:

reklama
Patrycja-dzięki ;) dziadkowie nie chcą mi oddać dziecka ;) bo mam teraz taki mega katar,że bez chusteczki ani rusz :/

Agacjone-to ten Twój apetyt ma teraz wytłumaczenie ;p

ja już po kawusi. trzeba w końcu ruszyć się z tego wyra, wyprać pościel i ogarnąć chatę póki młodego nie ma ;) ale mi się za nim tęskni normalnie mnie skręca...tak bym go przytuliła...ale nic...jeszcze aby dziś i jutro po niego pojadę bo nie wytrzymam ;p

Do góry