reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

kochane pewnie ze wazne ze już nasze ale miał być czerwiec a wcześniej nie można nic robić ,przecież tam nawet kafelek nie będzie ani paneli więc wszystko trzeba kłaść na raz....meble w kuchni w łazience, pokoje -wszystko...i przeprowadzka...już mam dość jak sobie pomyślę ...a miał być 30 czerwiec a teraz 31 lipca miałam już załatwionego mojego tatę miał robić a teraz muszę znów kombinować....ale pewnie damy rade...w końcu to nasze:-) hehe a powiem szczerze ze chciałabym żeby to już było bo nie mogę sie doczekać kiedy pójdę do swojego mieszkanka i usiądę wieczorową porą na balkonie z kawusia i z mężusiem:-)

reklama
hejka
a ja jestem w totalnym szoku!!!! Był u nas jakiś facet z wodociągów czy z czegoś tego typu! I badał naszą wodę i wiecie co się okazało, że jakaś tam norma jest do 30mg czegoś tam a my mamy aż 170mg!!!!!! Jak nam zrobił jakieś doświadczenie to nam dosłownie syf się w szklance z wody zrobił! Masakra! Myślałam że zwymiotuję. Okazało się że mamy wodę która nie nadaje się nawet do kąpieli! Najgorsze jest to że puki co nie ma ustalonych w sanepidzie norm i nic z tym nikt nie robi :wściekła/y: No więc zapytałam go co mam robić z tą wodą. A on mi na to że kupować butelkową, ale nie zwykłą tylko najlepiej taką w aptekach (1,5litra kosztuje 7zł). No przecież zbankrutowałabym na takiej wodzie. Podobno dzieci przez taką wode mają problemy ze skórą, do tego mają problemy z żołądkiem... a nawet można dostać raka :szok: Podobno nawet chlor powoduje raka! Nic o tym wcześniej nie wiedziałam. Ten gościu powiedział nam że mamy zadzwonić do takiej firmy sprzedającej Aparaty Medyczne do wody czy coś takiego i sobie to kupić. Bo to oczyszcza wodę i sprawia że woda jest mineralna lub woda strukturalna. Pytał nas czy mamy problemy zdrowotne itp. No to mówię mu że ja mam problemy z nerkami, Damianek i Nicola często mają problemy z brzuszkami, no i że Nicolka ma naczyniaki. I wiecie co, ten gościu się wściekł. Powiedział że mamy dwójkę małych dzieci a wodę okropną. Że ktoś powinien zacząć coś z tym robić. Będą badać wodę w naszych okolicach i jak nadal ta woda będzie taka jaka jest to może ustanowią jakieś normy. Ponoć najczęściej woda nie mieści się w normach, ale badania często wykazują 70-80 a my mamy 170! Powiedział że jest wręcz pewny że Nicolka jak wyskoczyły jej te naczyniaki piła już wodę kranową albo Żywiec Zdrój lub Krople Beskidu. No i racja piła!!! Wiecie że te dwie wody butelkowe są okropnej jakości!!!!!!! IMiD poleca Żywiec Zdrój, a jak ich pytali media o tą sprawe, to powiedzieli że nie będą się wypowiadać na ten temat! No przecież jak to usłyszałam to dostałam szoku!!!!! Jestem tak wściekła!!! No i powiedziałam temu gościowi że ma mi dać numer do tej firmy z tymi aparatami medycznymi (takie aparaty mają w szpitalach leczących poważne oparzenia i na onkologiach). No i mi dał numer! Zadzwoniłam tam i wiecie ile chcieli za taki aparat? Ponad 8000zł + 600zł montaż! KOSZMAR! Ten facet poprosił żebym dała mu telefon (jak jeszcze dzwoniłam) i zaczął z nimi gadać. Powiedział im że mam dwójkę małych dzieci, że mają przecież te aparaty dla ludzi np. z nowotworami po specjalnej cenie itd. Gadał z nimi chyba 15minut. I przyznali nam tańszy ten aparat!!!! :-) Mamy go na raty. Będziemy płacić 150zł na miesiąc, razem nas ten aparat wyszedł 4000zł i montaż Gratis. Już go mamy założony. Zrobili nam od razu test tej "nowej" wody i mamy 7mg tego czegoś! Od dziś będziemy pić tylko taką wodę. Za kilka dni powiem Wam jak moje samopoczucie. Ważne że dzieci już się nie trują tym świństwem z kranu. Aha, statystyki wykazały że na Śląsku jest najgorsza woda w Polsce, na drugim miejscu jest Trójmiasto a na trzecim Warszawa (w tym jedna część Warszawy ma dobrą wodę a druga połowa gorszą)...

Marcy - gratuluję mieszkanka

Wiolka - córci zdrówka życzę

ilonka - daj znać po wizycie u alergologa. Puki co się nie denerwuj, prędzej czy później odkryjesz co powoduje problemy skórne Twojego synka

Olka sory ze tak wale z grubej rury ale jestescie pewni ze ten facet naprawde byl z wodociagow ? pokazal wam jakas legitymacje albo cos takiego?jestescie pewni ze to nie byl tylko taki pokaz zebyscie kupili ten aparat?bo niechce mi sie wierzyc zeby jakas firma po rozmowie z jakims tam facetem z wodociagow zpuscila polowe ceny na swoj produkt... ale to tylko mije zdanie... OBYSCIE NAPRAWDE LEPIEJ SIE CZULI PO TEJ OCZYSZCZONEJ WODZIE.

facet miał legitymacje, dzwonili do nas wcześniej z sieci wodociągów i gadali z nami. Gościu nie miał u nas tego sprzętu tylko nam go przywieźli. A połowę ceny spuścili dlatego że dałam mu wypisy ze szpitali, pesel od dzieci... i sprawdzą czy to co gadałam to prawda. Mam nadzieję że to nie jakiś oszust. Teraz mnie nastraszyłyście tylko :-(
Aha, facet miał zezwolenie z sądu na wykonywanie tych badań i ankiet

Marcy - fajnie, że udało się wam kupić większe mieszkanko :tak: ja uważam, że to ważne aby dziecko miało swój pokoik ;-) a miesiąc to nie jest tak długi okres, nawet się nie obejrzycie jak będzie sierpien i będziecie mieszkać we własnym mieszkanku :tak:

Olka - ja mam takie zdanie jak dziewczyny.... u nas też był kiedys taki facet, ale my wiedzieliśmy, że on jest z firmy sprzedającej takie urządznoka i też nam pokazywal takie doświdczenie...oni wiedzą gdzie są dzieci i kogo można próbować naciągnąć :wściekła/y: sorry, ale facet z wodociągów raczej by nie zniechęcał do używania wody z kranu :eek: a co do Żywca, to nasz znajomy (bhp-owiec z dużej firmy spożywczej) mówił, że to dobra woda...

Ilonka - współczuje kłopotów z alergią, u małych dzieci te testy też nie są chyba do końca wiarygodne :-( pamiętam jak Paula miala jako małe dziecko robione testy i malo co pokazały, a później (jak miała 4-5 lat) wykazaly juz zupełnie co innego :zawstydzona/y: a ile alergenów miałaś badane?

u nas nic nowego się nie dzieje, Karolka śmiga na całego :-D porzuciła juz prawie raczkowanie ;-)

Olka - pisałam w tym samym czasie co ty i nie widziałam ostatniego wpisu... dziwne to troche, ale skoro miał legitymację to może nie oszust :eek:

laski nie stresujcie Olki moze to akurat prawda...wszystko wyjdzie w czasie...Olka pozyjecie zobaczycie ....nie denerwuj sie odrazu ale co do oszustow to dziewczyny maja racje...duzo takich....

A połowę ceny spuścili dlatego że dałam mu wypisy ze szpitali, pesel od dzieci... i sprawdzą czy to co gadałam to prawda.
Co Ty Olcia piszesz??? Jakim prawem wodociągi mogą zadzwonić do szpitala i pytać o Twoje dzieci??? Do tego podałaś im nr PESEL dzieci??? Przecież nie dostaną takiej inf. Mojej przyjaciółki tata potrącił dziewczynkę i w szpitalu mu nie udzielili inf. o jej stanie.

Dobra rada zadzwoń jutro do wodociągów ... tylko na jakiś nr który masz w domu, a nie od tego typa i się upewnij czy robili taką akcję ... a jak nie to dzwoń na policję.
Z całym szacunkiem Ola, ale jesteś strasznie naiwna niestety:no: Nic by się nie stało gdybyś powiedziała facetowi, że chcesz się z rodziną naradzić i zadzwonisz.

A ja właśnie biorę się za pisanie pracy mgr i mam mocne postanowienie siedzieć co wieczór, żeby chociaż rozdział oddać do końca m-ca...

Kurcze Olka ja mnie j więcej w połowie czytania,pomyślałam o tym samym co dziewczyny...Tosia ma rację,zadzwoń do wodociągów.Numer masz z pewnością na rachunku za wodę,taki będzie najpewniejszy.
Poza tym ten manewr z opuszczeniem ceny....I testy wykonane w domu :szok: Trochę to dziwne.Tym bardziej,że w zeszłym roku trafiłam na wadliwą partię wody mineralnej którą gotowałam Izie i badania próbek były przeprowadzone w Sanepidzie...ale to ogólnie byłą bardzo długa historia...Ogólnie z tego co się orientuję,to każde badania próbek przeprowadzane są w laboratoriach.Stopień twardości wody można sobie samemu sprawdzić za pomocą paska...
Reasumując wygląda mi to na jakiś przekręt.Obym się myliła.
Ilonka ten panel pediatryczny to nazwa tego badania gdzie masz 10 z pokarmu i 10 z traw i grzybów itd Chodzi mi oczywiście o badanie z krwi bo trochę namotałam :-p

reklama
hej
nie interesuje mnie czy to oszust czy nie ...ale naczyniaki nie robia sie od wody!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! naczyniaki juz sie pojawiaja od samego urodzenia w postaci malutenkiej kropeczki..takze niech "ten pan" nie pieprzy głupot ze od picia wody....inaczej wszystkie dzieci by mialy naczyniaki bo pija wode...co za palant!!!!

nic, ja uciekam do pracy ppapa:-)

Do góry