Andzia84
listopadowa Mama
Ola zapraszam do mnie z tą białą rękawiczką.Z całą pewnością zostaną na niej szare smugi kiedy przejedziesz nią po moich półkach.I wiesz co Ci wtedy odpowiem? Że sprzątanie nie jest priorytetem w moim życiu,a odrobina kurzu na półce czy gdzie indziej ani nie spędza mi snu z powiek,ani też nie jest powodem do wstydu.
Życie to nie program "perfekcyjna pani domu" i nikt nie przyjdzie dać nam nagrody za naszą pedanterię.Rozumiem że należysz do osób szczególnie dbających o dom,ale (przepraszam że to powiem) to co robisz zakrawa niemal na obsesje.Wyciągasz z szafki naczynia żeby wytrzeć tam w środku wszystko,wiedząc że nawet brudu tam nie ma
Tak samo odczuwasz lęk przed tym,że przyjdzie Twoja mama i znajdzie gdzieś jakieś niedociągnięcie,które Ci wytknie.Ale to przecież Twój dom a nie Twojej mamy!Mimo że z nią nie mieszkasz cały czas się z nią porównujesz...obawiasz się wciąż,że coś jej się nie spodoba.To jest chore.Sama zatem widzisz,że taki obsesyjny przykład pedanterii,płynący odgórnie (w Twoim przypadku od mamy) odciska swoje piętno na dziecku.Ale Twoje życie - Twoja sprawa.Przepraszam,ale musiałam to napisać.
Życie to nie program "perfekcyjna pani domu" i nikt nie przyjdzie dać nam nagrody za naszą pedanterię.Rozumiem że należysz do osób szczególnie dbających o dom,ale (przepraszam że to powiem) to co robisz zakrawa niemal na obsesje.Wyciągasz z szafki naczynia żeby wytrzeć tam w środku wszystko,wiedząc że nawet brudu tam nie ma
![Zaskoczona(y) :baffled: :baffled:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/baffled5wh.gif)