reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

bella - jasne że Cię pamiętamy!!! Fajnie że zajrzałaś! :-):-):-) Fifi jeszcze przegoni nasze maluszki skoro już z niego taki maratończyk hihihi.... A jak Jego serduszko ? Wszystko ok ??? Pozdrawiam Was serdecznie!!!

reklama
Od kiedy maluszki nie jedza w nocy, ja czasmi sama ja budze i nie wiem czy dobrze robie, to już nie niemowlak jak zalecala pediatra? Ja kończe karmienie we wrzesniu (pod koniec) taki plan.

ja mam ten sam problem co ty - też daje mojej jeść w nocy, mimo że mnie nie budzi i nie wiem, czy dobrze robie, czy nie :-( ale mi sie ciagle wydaje, że ona taka mała jest i powinna jeść

Kochane no to tutaj nadaje się moja historia...Kiedy Hania miała nie całe 3 tyg.poszłam z nią do pediatry, bo wyczytałam, że dziecko powinno spać po karmieniu 2 godziny :sorry:. Mówię do lekarki przy okazji:

"pani doktor, ja to jestem wyrodna matka, bo już 2 noce z rzędu przespałam po jednym karmieniu" - lekarka popatrzyła na mnie i pyta "to pani budzi dziecko w nocy do jedzenia?" ... "pani się dobrze czuje? Chce się pani wykończyć? Dziecko jak będzie potrzebowało to samo panią obudzi, gdy będzie głodne"

I wiecie co...wydaje mi się, że przez to, że Hanię budziłam ona była nie dospana i czasem ciężko było z nią wytrzymać. A tak Hania zaczęła przesypiać praktycznie od razu całe noce. Waży bardzo dobrze, chociaż wygląda jak anorektyczka ;-)

A dziecko moich znajomych jest na skraju nadwagi, a nie ma jeszcze roku :-(

xTosia
hihihi... no, u nas byla podobna historia, tylko Karolka byla mniejsza, bo miała jakieś 1,5 tygodnia. Którejś nocy spała 9 godz bez przerwy, ja spanikowana dzwonię do lekarza, że nie wiem co się dzieje, czy budzic małą, czy nie, a on ze spokojem mówi - proszę panią, widocznie dzisiaj sen był ważniejszy niż jedzenie ;-)
No, ale teraz to jest tak - Karola je najpóźniej o 21 i zasypia, ja się budzę i daję jej cycka o 4 , później się budzę (pisze, że ja się budze, bo poza nielicznymi przypadkami, Karola w tym czasie śpi) i daje cycka o 7, Karola zazwyczaj wstaje okolo 8.30. Czyli na pewno nie jest niedospana :sorry2: w nocy na śpiąco rzuca się na tego cycka, więc chyba jest głodna... sama nie woła, ale ona generalnie nie woła o jedzenie :confused: kiedyś nie nastawilam budzika i z nerwów się co chwila budziłam :szok:
ehhhh... z tymi dziećmi, stara jestem, a nic nie wiem :-p

Ewelka - jak tam Wiki? co lekarz powiedział?

izkab
Wiki ma zapalenie gardla przez te zęby...zapisala mi nurofen,viburcol,tantum verde....jak jej goraczka nie przejdzie to mamy przyjechac w pt...dzis miala juz 37,1 to lepsza niz wczoraj...Wybila jej sie dzis lewa gorna dwojka a te jedynki to nie wiem kiedy jej sie przebija, jak ogladala jej zabki to widzialam lewa jedynke taka biala plamke pare dni temu prawa jedynke a teraz znow jej chyba napuchlo bo juz tam nie widac...ahhh jak nie urok to sraczka.Teraz mala mi padla jak mucha bo przed wizyta zrobila sobie drzemke i to byla tylko jedna na caly dzien...Wiecie co zrobilam zeby mi smoka wziela do ust i zeby go nie wyplula ...umoczylam jej go w pianie od piwa a ze pije je z sokiem to czula slodkie i posmeralam ja po skroni i zaraz zasnela...zaraz ja przeloze do jej lozeczka zeby sie nie wiercila na naszym... A co do zebow to wczoraj nie wytrzymalam i posmarowalam jej sacholem i bylo lepiej

ojjj.... biedulka, zapalenie gardła to nic przyjemnego :-( dobrze, że gorączka spadła - jest nadzieja...nie myślałam, że zęby mogą aż tak dać popalić :no:
zdrówka dla Wiki i spokojnej nocy życzę...

hej dziewczynki:)
dziewczynki nie macie do sprzedania za nie duzą kase troszkę ubranek na 62-68?? kurde mój mały rośnie jak głupi a to co mam mi nie wystarcza bo on ciągle ulewa i choc ma sliniaczki i pieluszki to i tak zaraz brudne musze cos dokupic bo juz nie dam rady.... wyrósł mi ze wszystkiego a ja kurde zaglądam do szafki a tu lipa wszystko co mam jest za wielkie....:( pozdrawiam buziaki.... kurcze nawet nie ma rzadnego lumpa zebym kupiiła coś oj musze coś kombinowac...

a pozatym wszystko ok:) tzn bez zmian
jutro idziemy do lekarza, moze cos w koncu sie wyjasni z tymi jego kupkami....oby
buziołki...

Asia ..twoja ślicznotka jest urocza:) A te oczka normalnie cud miód:)

a mój malutki jest na naszej klasie ...ktora chce obejrzec to piszcie na gg 15840066:) Podam w tedy moje dane:) buziaki

marcy
zobacz w ciucholandzie tam dostaniesz za grosze...wiadomo ze takie male dzieci ciuszkow nie niszcza...ja razkupilam mojej sweterek za 2 zl i spodniczke za 3 i warto bylo

Ewelka.. to jednak ta wysoka temp. nie była bez przyczny... super mama z Ciebie... ja bym chyab spanikowała :zawstydzona/y:przyajmniej wiesz co i jak.... Ok ja za Waszymi opiniami dziś na siłe nie daje cyca a powinnam około 24 :-( jak się nie przebudzi kluseczka dam jej spokój :-) ale i tak spać nie mogę...ślubny woła i woła.....przytulanko i poszedł spac ;-) a ja nadsłu****e....no nic będę twarda:-D
A dziękuje za miłe słówka,,, kolor po dziadku oczków bo ma ciemne,,,,a kształat hmm taka mieszanka,,,wiem jedno rzęsy po ślubnym :tak:dobrze że dziewczynka,,po co facetowi takie rzęsy,,,:-)
Co do lumpeksów hmmm Zuzie nie kupowałam bo mamy tego troszke, ale kiedyś sama się tam ubierałam zeby miec cos innego... u nas w Kraku jest w niedziele tzw "Pchli Targ",,,inni mówią "Żydowski" ( dzielnica Kazimierz i dlatego) i naprawde bardzo fajne ciuchy i jedyne w swoim rodzaju:-D

Nic idę walczyć z moimi słabościami...czyli nie budze dziś Zuzula:-(
Dobranoc Kochane

Dzień Dobry :)

wpadłam się pochwalić,,,wytrwałam i nie karmiłam i o dziwo Zuzka spała w nocy...ciut się wierciła...za to przebudziła się o 5 (chyba wyspana) dałam cyca,,,polulałam i poszła spać....i od 6:30 na posterunku. :-) Za to tatule pożegnała idącego do pracy;-). Zapytam pediatre, może ja wyrodna matka jak zje tak 20-22 to może jednak za mało nie budząc jej echhhh:sorry2:Nic pogoda u nas koszmar ciemno i non stop coś kropi,,,a zaraz jedziemy dopiąć menu na chrzciny. Aż żal brać Zuzu.

reklama
Asia-mysląca
Żadna tam z Ciebie wyrodna matka. Ja swojego malucha tak ustawiłam jak był mały że dawałam mu jeść tak koło 19:00/20:00 potem na śpiocha dawałam koło 23:30 a później się budził o 4:00 na jedzenie i potem wstawaliśmy o 7:00/8:00.
No i gratuluje wytrwałości.

Andzia

A no kawaler się z niego robi. Dziewuchy już też zaczepia, mały łobuziak :-p

Marcy1985
Popatrz na allegro. Tam pełno jest fajnych zestawów. To może sobie coś upatrzysz. Ja niedługo też będę sprzedawała wszystkie ciuszki po Kewinku z których już wyrósł. I do tego będę dokładać zabawki typu pingwin bańka wstańka, jeździk- pchacz. I takie tam małe duperele że się tak wyrażę.
Jak narazie udało mi się sprzedać gondole i fotelik samochodowy a spacerówkę sobie zatrzymałam.

Ostatnia edycja:
Do góry