reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

My mamy Whirlpool (1200 obrotów max), tylko dlatego, że sasiadka ma 7 dzieci i mąż jej z synem mają zakład mechaniczny i ona mówiła, że codziennie pralka idzie z 3-4 razy i nic się po 5 latach nie stało....a piorą rzeczy po smarach codziennie. Oczywiście zakupilismy dodatkowy pakiet na gwarancje, pan nas wystraszył,że teraz kazdy sprzet po okresie gwarancji psuje się.... my ją mamy dopiero rok i raz był tylko pan, bo montażystą sie nie chciało i dali stary wąż od starej pralki i on zaczął przeciekac, zmienili i od 7 miesięcy ok ;-). Najlepiej zaciągnąc opini innych posiadaczy pralek i to tych dłużej to nie te czasy co rodzice mieli pralke 20 lat :-)

reklama
Asia - no dokładnie, moja mama miała baaaardzo długo automat i chodził bez problemu. No tylko obroty już nie te co teraz. Kiedyś jak było 800obrotów to ludzie chodzili i się chwalili jaki to sprzęt w domu mają. Ja miałam w tej mojej która sie rozwaliła, mało obrotów, pranie wyjmowałam jak na mój gust aż za mokre. Teraz mam nadzieję że kupię jakąś z 1200obrotów i klasa A koniecznie (nie wiem która lepsza klasa AA czy klasa A+ hihi...)

no więc zdecydowałam się już na firmę Whirlpool lub Indesit, klasa energetyczna A+ lub A++ , pralka musi mieć też dużo programów (koniecznie programy: pranie ręczne, pranie BIO, pranie ECO, program krótki, program antyalergiczny, pranie mieszane, ....), musi mieć 1200 lub 1400obrotów, co do pojemności to jeszcze nie wiem. Moja mama twierdzi że im więcej tym lepiej, bo można wyprać wszystko, ja mam jednak trochę inne poglądy na ten temat. Często mam mało ubrań do wyprania, więc po co mi pralka z załadunkiem 7kg. Chyba po południu odwiedzimy wieeeele sklepów zanim wybiorę jakiś automat spełniający moje wymagania.

aha, i laski jak myślicie im droższy automat tym lepszy czy niekoniecznie ??? Bo zastanawiam się ile powinnam wydać. Są automaty takie za 700zł ale są też takie za 3000zł. Jak myślicie ile najlepiej zainwestować w automacik?

Ola ... Każdy ma inne zdanie ale najlepiej popytać się sprzedawców w sklepie ;) Oni chyba najlepiej doradzą w końcu siedzą w tym od tylu lat a co do ceny to moim zdaniem niekoniecznie im droższe tym lepsze. Moja mam kupiła pralkę 7 lat temu za 1000 zł na raty i hasa do dziś :)

olka
jeśli mam coś doradzić od siebie (chociaż Ty pewnie juz w sklepie hehe )
to jak najbardziej polecam Bosch'a, szefowa moja posiada taką-bardzo fajna jest , ma chyba wszystkie potrzebne programy itd i kosztowała chyba nie wiecej niż 1300zł, jako drugą polecam whirlpool, mama moja miała jakieś 9 lat(jak nie wiecej) taką i nic się nie psuło wiec mysle,że jest godna polecenia. Za to stanowczo odradzam BEKO , sama niestety posiadam i nie jestem zadowolona, pralka ma niecałe 2 lata a już jakiś czas temu psuł się programator, z tego co udało mi się dowiedzieć one własnie mają jakąś taką wadę,szkoda,że nie wiedziałam tego zanim ją kupiłam;-) ogólnie rzecz biorąc jeśli chodzi o tą pralkę to szału nie ma:-)
życzę udanych zakupów hehe i dzięki za komentarze na NK
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Moja mama ma indesit już 6 -7lat i wszystko jest ok. My mamy 1,5roku electrolux. Mój kuzyn pracuje w Avansie i polecał właśnie te firmy. Moja ma krótkie pranie, opóźniony czas. Na razie chwale sobie bardzo, a co do programatorów to moja jest bez-jest jakiś najnowszy system elektroniczny.;-)

reklama
Do góry