reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

hej kobietki

oj oj co was tak z dołowało:shocked2::shocked2:
Niestety zycie nie jest łatwe, zawsze cos wyskoczy- ale powiem wam tak, cieszmy sie z tego co mamy, ze jestesmy zdrowe, ze wasze dzieciatka sa zdrowe- bo jak sie patrzy z jakimi ludzie sie borykaja tragediami to nasze probelmy sa niczym w porownaniu z nimi.
X-tosia- kochana głowa do góry , bedzie dobrze. Z kasa tak to juz jest , ale to chyba kazdy cierpi na jej brak.Ale pieniadze to nie wszytko, choc nie ukrywam ze bez niej tez jest ciezko, czasem ludzie maja jej pod dostatkiem a nie maja zdrowia- i tego niestey nie kupia.
Mnie tez czasem łapie handra, ze inni maja to to, takie furami jezdza, na wczasy tu i tam- a czlowieka na to nie stac, ale inni maja gorzej
Olka- skarbie jestes mloda, sliczna, masz cudowne dzieci- masz dla kogo zyc !!!

dziewczynki glowa do gory;)

reklama
Cześć laseczki.
Teraz nie mam za bardzo czasu ale chciałam tylko powiedzieć że odebrałam wyniki Kewinka no i niestety nie są one zadowalające :-(

Cześć laseczki.
Teraz nie mam za bardzo czasu ale chciałam tylko powiedzieć że odebrałam wyniki Kewinka no i niestety nie są one zadowalające :-(

:-:)-( Karolina mam nadzieje ze z Kewinkiem wszytsko sie ulozy
Dziewczyny tak juz jest z ta kasa nigdy dosc a jak brakuje to dopiero bol wiem ze moze unieszczesliwic a nawet niezle namieszac w zwiazku jak brak kasy czlowiek jakis naerwowy i latwo o klotnie wiem wiem ,
ale najwazniejsze to ze dzieci sie ladnie chowaja ze zdrowe bo czy by byly pieniadze gdyby zdrowka brakowalo ja zawsze tak sobie mysle i zaraz mi lepiej ;-) .

Karolina co Kewinkowi jest? Wyniki z krwi odebrałaś teraz? Przy odrobinie czasu napisz co i jak.Buziaki dla Twojego kochanego Szkraba.
Ja nie byłam jeszcze z małą,bo miałam gości i ciężko było:baffled: Ale obgadam to na pewno z naszą lekarką.
Martilla oj kobieto,jak się gwałtownie pogoda zmienia (tak jak dzisiaj) to śpię na stojąco.
Dziś nam trochę trójmiasto podmyło.Małe oberwanie chmury było.

Morfologia krwi była robiona z rozmazem.
I złe wyniki to:
WBC, HCT, MCV, MCH, %LYM, %GRA, EOZYNOFILE, GRONKOWCE PAŁECZKOWATE. Najbardziej mnie martwi ten EOZYNOFIL bo norma to 2.00 - 4.00% a Kewin ma aż 16 %. Nie mam siły by pisać co one oznaczają dokładnie. Jutro pójdę do przychodni żeby lekarka odczytała mi to jaśniej i mi powiedziała co dalej robić. Bo do tej z kościana to dopiero w przyszłym tygodniu pojade jak będę miała wszystkie badania zrobione czyli jeszcze został fosfor i badanie wzroku. Więc nie wytrzymam tak długiej niepewności i pójdę do prowdzącej jutro.

Karolina - nie martw się tym EOZYNOFILEM - bo zwiększenie ilości eozynofili we krwi obwodowej nazywa się eozynofilią. A do eozynofili może dochodzić w chorobach takich jak np. atopowe zapalenie skóry, pokrzywka, katar sienny, choroby pasożytnicze, lub niedobór IgA., ale może też być objawem zdrowienia w przebiegu infekcji. Także główka do góry. Nie szukaj po necie informacji, bo tylko możesz sobie humor popsuć. Przeważnie jest tak że my mamusie wszystko wyolbrzymiamy. Można znaleźć tysiące chorób które wywołują objawy u naszego dziecka, ale my od razu widzimy tylko te najgroźniejsze. Nie zwracamy uwagi wtedy na to że przy tych najgroźniejszych chorobach pisze: szacuje sie że na świecie choruje na to 1: 1 000 000 osób głównie w strefie tropikalnej szczególnie na obszarach Azji Południowo-Wschodniej i Afryki subsaharyjskiej. My od razu doszukujemy się że pewnie nas spotkało to nieszczęście. Bo przecież kolega, kuzyna, brata, męża naszej sąsiadki ostatnio był w Azji a ona ostatnio dotknęła rączkę mojego dziecka, ono pewnie później dało rączkę do buzi i ma teraz jakąś tropikalną chorobę. Ja tak miałam z naczyniakiem mojej Nicoli. Zaraz widziałam naszą czarną przyszłość, płakałam non stop i nie pocieszało mnie nic! Także główka do góry Karolcia będzie dobrze!:-):tak::-)

Karolinko uszka do góry, będzie dobrze, może poprostu eozynofil podwyższony przez tego gronkowca, a wzrost to znaczy, że ogranizm się broni i dlatego tyle tego produkuje....Fajnie nam pocieszać, rozumiem pamiętam jak mnie kazali myślec pozytywnie, ale w człowieku coś takiego siedzi, że woli się martwić i najwyżej miło rozczarować ;-)

Ja nie funkcjonuje już od wtorku wieczorem, dostałam taki nerwoból z lewej strony głowy , że hej, cały czas ucisk i mrozi okropnośc, najgorzej wieczorem..to ta cholerna pogoda. Wtorek to był sadny dzień od 9 rano (dobrze, że ślubny był w domku) ani na moment nie zajełam się Zuza od 9 do 18 wydzwaniali do mnie angole na prywatna komórę a potem na domowy bo im sie pod dupą paliło. A jak pisałam opinie od miesiaca to cisza, dopiero termin by na wtorek to się zaczało hot-line. Nie wiem skąd mieli moje prywatne numery w pracy przysięgają się, że nie dawali, nie ważne ale co nerwów przeszłam to swoje, z Zuzka pojechałam tylko do Tesco specjalnei rano, mniej ludzi (my tak już o 7-8 potrafimy) i tam się zaczało przy kasie telefony wrrrrr, normlanie nawet do auta zakupów włozyć nie mogłam cały czas gadałam(przeciez po sklepie z słuchawka na uchu nie bede chodzic jak jaksaś,,,, to jest do auta), mówie zeby za chwilke przedzwonili tylko przełącze sie na zestaw nie mineło 3 minuty dzwonią, a fotelik montuje, zakupy bagażnik i zestaw, boże oni sa straszni:wściekła/y: dobrze że chociaz dobrze płacą(a z innymi bywa różnie) to tylko pociesza;-)
Uważam jedna, że kasa nie warta tego wszystkiego, a z drugiej strony to chyba bardziej chodzi, o to żeby klient był zadowolony i nie poszło w świat, że nasza kancelaria zlewa itd....

Wyżaliłam się bo mnie nerwy cisną juz 2 dzień :) teraz Zuzka lezy sobie w wóżeczku w cieniu w ogródku, bawi sie wiszącymi zabawkami, pokrzykujac od czasu do czasu i prowokujac patrząc się na mnie, a wredna matka pracuje, zaraz będziemy się zbierać sie do domku, ponieważ co raz parniej sie robi i duszno.

Pozdrawiam serdecznie:-)

reklama
hej kochane..
u mnie srednio Wojtuś ma takie kolki i zaparcia ze nie daje się zyc normalnie, byłam z nim u lekarza, dała jakis specyfik który w zadnej aptece nie chcą zrobic, ale dowiedziałam sie o jednej ze ponoc tam własnie sie uda, tylko czekam na meza.

hmmmm a tak w ogóle to sie zamierzam przeprowadzic i własnie dzis jedziemy oglądac kolejne mieszkanie....no zobaczymy co dzis z tego bedzie....od razu pojade po te krople do apteki....

buziaki.....odezwe sie potem...

Do góry