reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Stare i nowe znajome mamuśki :)

hej hej
no a mój Kubus troszke chory....wczoraj zadzwonilam o przychodni o wizyte domowa bo gdzie z kaszlacym i zakatarzonym dzieckiem bede do przychodni szła...a tam pani pediatra mowi ze po poludniu niema zandego lekarza i ze niema kto pryjsc....tylko do przychodni do 13.30....wkurzylam sie i odlozylam sluchawke i w koncu zamowilam prywatna wizyte do domu..przyjechala inna pani obadala osluchala i powiedziala ze na oskrzelach nic niema cale szczescieale cos mu charczy noi neisety przepisala antybiotyk..ale lepiej niech mu zahamuje dalszy rozwoj niz mialoby isc dalej...dzis mu dalam 2 dawke takiego syropku z wit.c i mi zaraz zwymiotowal....zaraz mu antybiotyk podaje...mamy nadzieje ze mu szybko przejdzie......

reklama
agacjone a jaki ci ten antybiotyk przepisano??moja tez dwa razy zwymiotowala po antybiotyku(a dostala go z mlekiem bo byl za slodki i za gesty) az sie wystrzaszylam i moj maz gadal z pediatra i jesli raz takie cos wystapilo w ciagu dnia to nie ma co sie martwic tylko dac za pol godziny mleko i to mniejsza porcje...

ewelka
ale on niezwymiotowal antybioyku tylko taki syropek na kaszel i vit.c a antybiotyk polyka i jest ok...przepisala mi Ceclor taka zawiesine w kolorze różowym....

cześć dziewczyny!
widzę ,że te wstrętne choróbska się dalej trzymają dzieciaczków:-( ech no a zimy konkretnej nie ma to nie wymrozi tych bakteri i na jesień znowu to samo będzie

laski która to tam chciała dziecko od piersi odstawić, bo nie pamiętam? polecam artykuł w gazecie DZIECKO w tym najnowszym wydaniu, w ogóle ciakawie piszą w tej gazecie:-)
pozdrawiam serdecznie wszystkie i zyczę zdrowia!

Ah no i zapomniałam się pochwalić że Kewinkowi przebiły się dwie górne czwórki czyli w sumie już 10 ząbków.
I mam pytanie. Byłam teraz u znajomych i ich synek 8 kwietnia będzie mieć roczek czyli teraz ma 10 miesięcy i jeszcze żadnego zęba. Zna ktoś przypadek że tak późno rosły te ząbki.
No i moim zdaniem ich synek ma napięcie mięśniowe. Już raz im to mówiłam żeby to sprawdzili i mieli iść po nowym roku ale jak narazie nie poszli. Wiem że nie jestem wszechwidząca ale zaniepokoiło mnie to że w wieku 8,5 miesiąca jeszcze sam nie potrafił z leżenia usiąść ma zaciśnięte kciuki do środka, nie przyjmuje pozycji do raczkowania i nawet nie potrafi w łóżku wstać na nogi. Teraz nadal nie potrafi się podciągnąć do stania na nogi.A poza tym ma ręce bardziej do tyłu a jak mu wyciągnę do przodu to je cofa. Będę chyba musiała znowu coś powiedzieć na ten temat bo chce dla dobra dziecka ale z drugiej strony powiedzą mi że mam się nie wtrącać.

Corine
che odsawić

Ostatnia edycja:
karolina
mi szwagierka mowila niedawno ze slyszala przypadek o dziecku ktoremu zabki tez nie wychodzily i jak zaczely nagle wszystkie wylazic to glowka mu pekla i niestety zmarlo....a ostatnio to u mojego meza w wiosce bylo tak ze dziecko polozyli wieczorem do lozka i rano sie obudzilo ze spuchnieta glowka i przewiezli je do Poznania i musieli mu usunac az 3 zeby bo to od nich mu spuchlo i jeszcze ropa byla...masakra...

matko dziewczyny co za historie...
karolina
ingeruj jeśli możesz, trudno najwyzej sie obrazą, co z tej dziewczyny za matka skoro sama nie zauwazyla ? nie zastanawia jej czemu dziecku zęby nie rosna? tu nie ma na co czekać, moim (moze nie doswiadczonym na własnych dzieciach) skromnym zdaniem to DO LEKARZA JAK NAJSZYBCIEJ!!!!!!!!!!

Ah no i zapomniałam się pochwalić że Kewinkowi przebiły się dwie górne czwórki czyli w sumie już 10 ząbków.
I mam pytanie. Byłam teraz u znajomych i ich synek 8 kwietnia będzie mieć roczek czyli teraz ma 10 miesięcy i jeszcze żadnego zęba. Zna ktoś przypadek że tak późno rosły te ząbki.
No i moim zdaniem ich synek ma napięcie mięśniowe. Już raz im to mówiłam żeby to sprawdzili i mieli iść po nowym roku ale jak narazie nie poszli. Wiem że nie jestem wszechwidząca ale zaniepokoiło mnie to że w wieku 8,5 miesiąca jeszcze sam nie potrafił z leżenia usiąść ma zaciśnięte kciuki do środka, nie przyjmuje pozycji do raczkowania i nawet nie potrafi w łóżku wstać na nogi. Teraz nadal nie potrafi się podciągnąć do stania na nogi.A poza tym ma ręce bardziej do tyłu a jak mu wyciągnę do przodu to je cofa. Będę chyba musiała znowu coś powiedzieć na ten temat bo chce dla dobra dziecka ale z drugiej strony powiedzą mi że mam się nie wtrącać.

Corine che odsawić
U nas nie ma jeszcze ząbków, Hania nie wstaje na nóżki, sama nie usiądzie, ale jesteśmy pod dobrą opieki ortopedy który twierdzi że Hania jest dużym dzieckie, należy do cyt: "elastycznych" i gorset mięśniowy u takich dzieci sztywnieje później. Dlatego nie martwię się, bo każde dziecko ma swoje tempo rozwoju.
Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką która ma 4 letnie dziecko i przypadkiem rozmawiałyśmy o zębach. Wyobraźcie sobie że pierwsze zęby wyszły jej córci jak miała 1,5 roku, jednak ma teraz problem bo mała wysuwa dolną szczękę przed górną, wiecie tak jak stare babcie bez zębów. Przez to spiłowała sobie górne i ma dziurawe.:baffled:

reklama
my wlasnie wrocilismy ze szpitala. mały ma zapalenie oskrzeli...i zastrzyki. jednym slowem masakra.
ja jade na 19.45 do lekarza bo cos czuje ze tez mam zapalenie oskrzeli. znow powiem masakra.
Pozdrawiam

Do góry