reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

reklama
Dziewczyny czy na podstawie wyniku progesteronu można określić ile minęło od owulacji?
Wydaje mi się ze nie bardzo , bo po owulacji jedne dziewczyny mają 12 inne juz od razu 20 jeśli to kontroluje u siebie często to sama na swoim przykładzie będziesz wiedziała który mniej więcej masz dzień . Ja mam os razy 15 i idzie w górę

Biorę Fiodor 3xdziennie po 1 tabletce. Co do diety różnie z nią jest. W 4dc miałam pęcherzyk 15mm i zalecenie spr progesteronu w 20-22dc i zgodnie z zaleceniami dzisiaj w 22dc zrobiłam, wyniki popołudniu. Chociaż myślę, że to za wcześnie bo do 18dc testy owulacyjne ujemne.
I jaki progesteron Ci wyszedł?

Hej dziewczyny. Piszę pierwszy post, standardowo nie wiem czy w dobrym miejscu ale spróbuję tutaj. Dokładnie od roku staramy się z mężem o dziecko. Na początku roku skończę 27 lat. Po wakacjach w sierpniu zmieniłam lekarza i po wywiadzie, badaniu i USG pani doktor stwierdziła policystyczność jajników. Zleciła badania (prolaktyna, tsh, glukoza i jeszcze dwa, których nazw nie pamiętam), badania książkowe, wszystko w normach. Przepisała mi clostilbegyt (po jednej tabletce od 3 dnia cyklu przez 5 kolejnych dni) i duphaston ( 2 tabletki dzienne od momentu owulacji sprawdzanej przez paski). Minął 3 cykl przyjmowania leków i efektów nie ma. Nie wiem już co mam robić, tracę nadzieję, chociaż wiem, że może to potrwać jeszcze lata. Cykli bezowulacyjnych nie mam (od roku sprawdzam to paskami), innych objawów policystycznych jajników też nie odczuwam. Zmieniłam trochę podejście do tematu, bo już zaczynałam wariować. Chyba odpuściłam trochę, przeszłam na zdrowszą dietę, wróciłam na zajęcia fitness. Mąż też tak bardzo się stara, uspokaja mnie, miedzy innymi dla niego stwierdziłam, że muszę trochę odpuścić, bo ucierpi na tym nasze małżeństwo. Za parę dni rozpoczynam 4 cykl brania clo. Na ostatniej wizycie pani doktor powiedziała mi, że jak się nie uda, zaczniemy ostatnie 2 miesiące stymulacji. Nie miałam odwagi pytać co dalej. Nie chciałam jeszcze wtedy wybiegać w przyszłość, przecież miało się udać w 3 cyklu. Jak Wy myślicie co będzie dalej? Czy szukać jakiejś kliniki leczenia niepłodności? Czy maż też nie powinien się zbadać? Co mam zrobić jak minie 6 miesięcy brania Clo i nie będzie efektów?
Hej Gosia. Wspominałaś ze masz wyniki książkowe bo ja też takie miałam a ciąży brak . A gdy miałam mieć gości na dwa tyg a wtedy wypadały mi dni płodne tzn myślę nie będziemy się starać bo nie mam na to czasu musze zająć się obiadami i rozrywkami wiec wtedy nie liczyłam śni płodnych nie sprawdzałam testami nic i tylko jeden raz w tym czasie było przytulanko bo nie mieliśmy głowy do tego . Całkowicie opuściłam pierwszy raz od hoho kilkunastu miesięcy i co bam ciąża byłam w wielkim szoku . Niestety się nie utrzymała ale moja głowa się odblokowala naprawdę nie myślałam bo nie miałam na to czasu . Ja ci radze znaleźć dobrego lekarza ale zanim się wybierzesz do dobrej kliniki to spróbuj wszystkiego zwiększ witaminy pij wodę z cytryna na oczyszczanie organizmu . Ja tak zrobiłam bo zanim wybiorę się do kliniki gdzie kasują masakra za wszystko to próbuje wszystkiego a jestem 5lat starsza od ciebie . Życzę Ci powodzenia 😉

Wydaje mi się ze nie bardzo , bo po owulacji jedne dziewczyny mają 12 inne juz od razu 20 jeśli to kontroluje u siebie często to sama na swoim przykładzie będziesz wiedziała który mniej więcej masz dzień
No właśnie brałam clostilbegyt od 5 do 9dc, i teraz od 16 do 25dc duphaston. Teoretycznie owulacja powinna wystąpić 11-15dc. a z testów owulacyjnych do 18dc negatywne testy. Dopiero 18dc cyklu druga kreska mocna, ale delikatnie bledsza. Lekarz kazał mi zrobić progesteron 20-22dc i zrobiłam w 22dc, ale przez błąd przy pobieraniu nie udało się odczytać wyniku, Dopiero dzisiaj w 24dc zrobiłam progesteron i wyszło 10,8 (norma 1,2-15,9)

Lekarz kazał mi zrobić progesteron 20-22dc i zrobiłam w 22dc, ale przez błąd przy pobieraniu nie udało się odczytać wyniku, Dopiero dzisiaj w 24dc zrobiłam progesteron i wyszło 10,8 (norma 1,2-15,9)

Ja dostałam również od mojego lekarza clostilbegyt plus zastrzyk tak profilaktycznie na pęknięcie choć zawsze mam ciałko żółte czyli pecharzyki pękają same. U mnie niby wyniki ok a ciąży brak lekarz ma dla mnie plan ale ja też mam swój plan działania sama na siebie wiec zanim zastosuje sztuczne leki
No właśnie brałam clostilbegyt od 5 do 9dc, i teraz od 16 do 25dc duphaston. Teoretycznie owulacja powinna wystąpić 11-15dc. a z testów owulacyjnych do 18dc negatywne testy. Dopiero 18dc cyklu druga kreska mocna, ale delikatnie bledsza. Lekarz kazał mi zrobić progesteron 20-22dc i zrobiłam w 22dc, ale przez błąd przy pobieraniu nie udało się odczytać wyniku, Dopiero dzisiaj w 24dc zrobiłam progesteron i wyszło 10,8 (norma 1,2-15,9)
Pamiętaj też ze choć mały stres powoduje opóźniona owulacje. Uwierz mi ją jestem nerwowa bardzo ale pomału idę do celu . I ja mieszkam w UK i tutaj właśnie tylko poprzez badanie progesteronu patrzą czy owulacji była jeśli masz około 10 jesteś po owulacji ja to dobrze przerabialam jeśli chodzi o progesteron teraz będzie się szedł w górę a jeśli bierzesz wspomagacze to już na pewno ją miałam dwa cykle sprawdzane właśnie poprzez progesteron co 3ci dzień i wiem jak to wygląda u mnie

Ja dostałam również od mojego lekarza clostilbegyt plus zastrzyk tak profilaktycznie na pęknięcie choć zawsze mam ciałko żółte czyli pecharzyki pękają same. U mnie niby wyniki ok a ciąży brak lekarz ma dla mnie plan ale ja też mam swój plan działania sama na siebie wiec zanim zastosuje sztuczne leki

Pamiętaj też ze choć mały stres powoduje opóźniona owulacje. Uwierz mi ją jestem nerwowa bardzo ale pomału idę do celu . I ja mieszkam w UK i tutaj właśnie tylko poprzez badanie progesteronu patrzą czy owulacji była jeśli masz około 10 jesteś po owulacji ja to dobrze przerabialam jeśli chodzi o progesteron teraz będzie się szedł w górę a jeśli bierzesz wspomagacze to już na pewno ją miałam dwa cykle sprawdzane właśnie poprzez progesteron co 3ci dzień i wiem jak to wygląda u mnie
Ja mam cykle 33dniowe, więc bardziej mi pasowało ok.18dc a nie tak wcześnie. Cieszę się, że wyszło że była. Bo ostatnie kilka miesięcy cykle były bezowulacyjne.

Ja mam cykle 33dniowe, więc bardziej mi pasowało ok.18dc a nie tak wcześnie. Cieszę się, że wyszło że była. Bo ostatnie kilka miesięcy cykle były bezowulacyjne.
Taki progesterone wskazuje na to ze jesteś po owulacji . Robiłaś progesteron w cyklach bezowulacyjnych ile miałaś powinien być nisko wtedy .

reklama
Ja was tak czytam i czytam i się zastanawiam dlaczego mój lekarz z polski kazał ni wziąść clo 1 ,2,3, dnia cyklu i koniec . A wy wszystkie bierzecie od 3 go . Ja mam cykle 27,28 dni

Do góry