Myślę, ze HSG to dobry pomysł w Twoim przypadków, nawet przed stymulacją. Ja osobiście polecam Ci żebyś włączyła dietę IO, bo ona i metformina najlepiej pomaga na bezowulacyjne cykle przy hiperinsulinizmie. Mi samo clo nic nie pomogło, tylko pogorszyło stan jajników, rozregulowało cykle, a uzyskane pęcherzyki i te owulacje (3) i tak były nieprawidłowe.Cześć dziewczyny.
Na początku przedstawię moją historię.
W 2014 roku po jakiś 4miesiacach starań okazuje się, że jestem w ciąży. Ciąża i poród choć z trudnościami kończy się dobrze. W styczniu 2015roku w 37 i 6 zostajemy rodzicami wspaniałej córki. Miesiące mijają, z upływającym czasem perspektywa drugiego dziecka oddala się, gdyż nie chcemy drugiego dziecka. I wtedy niespodzianka, okazuje się, że jestem w ciąży. Nie ukrywam, że nie była to radosna nowina. Ale musieliśmy się przyzwyczaić do tej myśli. I wtedy bęc, dochodzi do poronienia- wskazywało na to usg. Ale coś jest nie tak. Codzienne plemienia, złe samopoczucie i tak w 10 tygodniu okazuje się, że to ciąża pozamaciczna. Operacja i na szczęście wszystko jest ok. I tak minęło 1.5 roku od tamtego zdarzenia i w głowie rodzi się myśl o drugim dziecku. Na usg małe endometrium. Zlecone badania i wtedy okazuje się, że mam hiperinsulinizm, dodatkowo bezowulacyjne cykle. Obecnie 1miesiac na clostilbegyt 5-9 dc i duphaston 16-25dc. Zastanawiam się czy jest nadzieja, że coś leczenie wspomoże??? Bo jeżeli po 2 cyklach nie będzie ciąży to czeka mnie spr drożności jajowodów.
reklama
Zaczekaj jeszcze chwilę do implantacji mogło jeszcze nie dojśćHej dziewczyny [emoji4] Słuchajcie dziś 20 dc bolą mnie piersi są znacznie powiększone , bardziej sutki są tkliwe i zaczerwienione, ale nie bolą, aż tak żebym nie mogła się dotknąć. Poza tym przez kilka dni miałam bardzo obfity śluz kilka razy Dziennie musiałam zmieniać wkładki. Zobaczymy o czym mowia te objawy, za 7/8 dni powinnam dostac miesiączki zastanawiam się czy zrobić betę z krwi czy poczekac [emoji4]
Ostatnia edycja:
Byłam na usg [emoji846] owulacja potwierdzona, endometrium 11mm[emoji3] teraz tylko czekać [emoji3] niestety mam nieżyt żołądkowo-jelitowy i obawiam się, że przez to może się nie udać. Chociaż jak nie teraz to później [emoji846] najważniejsze, że miałam owulację bez clo [emoji846][emoji846][emoji846]
Ale super ! Gratuluje, to super wiadomość trzymam kciuki.
KiedyPytam
Fanka BB :)
Hej dziewczyny. Święta święta i po świętach co? Jak tam u was, które testują a które mają owulację? Ja w poniedziałek idę na USG to będzie 17 dc, więc może już będą pęcherzyki na wzięcie pregnylu. Narazie pije myofolic i obzeram się wszystkimi witaminami które przedłużają fazę lutealna. Zamówiłam też maść z progesteronu i mam już gotowe zioła na fazę lutealna. Niestety ale mimo wszystko obawiam się że czeka mnie długa diagnostyka tej fazy lutealnej. No ale zobaczymy czy w ogóle będzie owu w tym cyklu. Ja świętuje dalej, jeszcze nie wróciliśmy do domu a do pracy wracam po nowym roku. Buziaki.
Agnness
Fanka BB :)
Mi najwcześniej beta wyszła 10 dni po owulacji a i tak była bardzo malutka, bo ok 10. Z drugiej strony może być wtedy jeszcze trochę za wcześnie, więc dla swojego spokoju poczekaj jeszcze parę dniZaczekaj jeszcze chwilę do implantacji mogło jeszcze nie dojść
Cześć dziewczyny czytam was od jakiegoś czasu ale pisze 1szy raz.
Ja również mam problemy z ciążą hmm staramy się od półtora roku za mną 3 poronienia 1sza ciaza zakończona w 10 tyg kolejna w 5tyg i kolejna 4tydz i parę dni. Po 1szej ciazy miałam problemy hormonalne zwaryjowaly w 2giej cienkie endometrium 3ciej za cienkie endometrium.
Mieszkam u UK wiec nie ma szans na monitoring ani wizyty regularne tylko prywatne koszty są ogromne takich wizyt.
Ja próbowałam dużo wszystkiego .
Zioła o.sroki klimuszko one mi wyregulowaly hormony ale najbardziej pomogły mi zioła bonifratow taka mieszanka miałam rozmowę z dobrym genetykiem i fitoterapeuta mam też dobrego lekarza w PL. Trafiłam na dobrego lekarza w szpitalu bonifratow i powiedział mi ze cienkie endometrium około 6 7mm juz pod koniec cyklu to trzeba ukrwic macice gdy będzie dobrze ukrwiona to dojdzie do dobrego zagniezdzenia i tu na mnie wino nie działa co piłam nawet 3 butelki dobrego wina z oocow do owulacji.
Jest dużo sposobów aby ukrwic organizm pić sok z cytryny z miodem i trochę soli . I jeść dobre witaminy acard jadłam 4mies i mi nie pomógł . Po ziołach moje cykle się skróciły. Dostałam od lekarza z polski clo te tabletki powiedział ze zwiększa szanse i do tego zastrzyk tak dla pewności ovittrelle czy jak to się tam pisze. Jeszcze tego nie użyłam zanim użyje jeszcze chce skończyć te magiczne witaminy z USA dla niego i dla niej nazywają się Fertility Smart conceive mają bardzo dobre opinie w sieci ale tylko po angielsku można przeczytać one nie są znane w Polsce . Próbowałam wszystkiego Dong quai i mace castagnus. Narazie mam te witaminy i zobaczę 3mies jeśli nic to wtedy będę stosować Clo oczywiście sama na własną rękę .pozdrawiam was i się dołączam do was
Ja również mam problemy z ciążą hmm staramy się od półtora roku za mną 3 poronienia 1sza ciaza zakończona w 10 tyg kolejna w 5tyg i kolejna 4tydz i parę dni. Po 1szej ciazy miałam problemy hormonalne zwaryjowaly w 2giej cienkie endometrium 3ciej za cienkie endometrium.
Mieszkam u UK wiec nie ma szans na monitoring ani wizyty regularne tylko prywatne koszty są ogromne takich wizyt.
Ja próbowałam dużo wszystkiego .
Zioła o.sroki klimuszko one mi wyregulowaly hormony ale najbardziej pomogły mi zioła bonifratow taka mieszanka miałam rozmowę z dobrym genetykiem i fitoterapeuta mam też dobrego lekarza w PL. Trafiłam na dobrego lekarza w szpitalu bonifratow i powiedział mi ze cienkie endometrium około 6 7mm juz pod koniec cyklu to trzeba ukrwic macice gdy będzie dobrze ukrwiona to dojdzie do dobrego zagniezdzenia i tu na mnie wino nie działa co piłam nawet 3 butelki dobrego wina z oocow do owulacji.
Jest dużo sposobów aby ukrwic organizm pić sok z cytryny z miodem i trochę soli . I jeść dobre witaminy acard jadłam 4mies i mi nie pomógł . Po ziołach moje cykle się skróciły. Dostałam od lekarza z polski clo te tabletki powiedział ze zwiększa szanse i do tego zastrzyk tak dla pewności ovittrelle czy jak to się tam pisze. Jeszcze tego nie użyłam zanim użyje jeszcze chce skończyć te magiczne witaminy z USA dla niego i dla niej nazywają się Fertility Smart conceive mają bardzo dobre opinie w sieci ale tylko po angielsku można przeczytać one nie są znane w Polsce . Próbowałam wszystkiego Dong quai i mace castagnus. Narazie mam te witaminy i zobaczę 3mies jeśli nic to wtedy będę stosować Clo oczywiście sama na własną rękę .pozdrawiam was i się dołączam do was
reklama