reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Dzień dobry,
Jestem tu nowa i mam nadzieję, że mogę do was dołączyć :)
Po krotce moja historia wygląda tak. Staramy się z mężem kilka miesięcy o dziecko. Jednak z uwagi na moje długie cykle 60-65 dniowe jest to ciężkie. Na początku starań byłam u ginekologa na podstawie USG zostało stwierdzone PCOS jednak po wykonaniu wszystkich badań lekarka to wykluczyła. Pęcherzyki rosną bardzo powoli. Objawy owulacji (śluz, ból, dodatnie testy owulacyjne itp.)to około 40-44 dzień cyklu. Po czym pęcherzyk nie pęka....i tak co cykl. Pije Inofem, brałam przez trzy miesiące Castagnus. Jednak nie pomogło. Jestem w trakcie pierwszego cyklu z CLO 1x1. W 12 dc monitoring i pęcherzyk tylko 9 cm. Lekarka powiedziała, że cykl stracony. Mam brać od 16 dnia luteinę. Powiedziała, że często się tak dzieje w pierwszym cyklu i organizm dopiero zaskakuje w drugiem cyklu. Stąd moje pytanie. Czy któraś w Was dziewczyny miała taka sytuację?
Mnie na wyregulowanie cyklu pomógł duphaston bo też zawsze miałam z tym problem. Potem tak się wyregulowal, że był dosłownie co do dnia

reklama
Ja wlasnie nie wiem czy nie przegielam. Lekarka kazała mi przyjść na USG w 13-15 dc. A clo biorę już od 3dc. A ja z tego co czytam tu i na innych stronach dotyczących tego leku widzę ze monittoring trzeba zacząć od 10-11. A że to weekend mi wypada, to się umówiłam na 9dc. ..... Mogę jeszcze 12 dc. I teraz nie wiem.
Mnie lekarz mówił, że pęcherzyki rosną 2 mm na dzień :) ja z tego co pamiętam byłam w 9 dc

Byłam dziś na monitoringu (10 dzień cyklu) i pęcherzyk nie urósł [emoji22]
Brałam Clo 4-9 dzień cyklu po 2 tabletki. Miałam cichą nadzieję, że będzie jakiś efekt po Clo, a tu nic, nadal ma wielkość w granicach 10 mm :( [emoji17]Teraz mam brać po 3 tabletki 3-7 dzień cyklu. Mam tez kupić zastrzyk Pregnyl, żeby mieć go w gotowości na przyszły cykl.
U mnie w pierwszym cyklu coś zaskoczyło , w drugim nie było reakcji a w trzecim po zwiększeniu dawki do 2 tab dziennie było dobrze i się udało :) jeszcze ze wspomaganiem zaskrzyku ovitrelle. Mam zdjagnozowane pocs a wcześnie jeszcze była operacja torbieli endometrialnej, także dziewczyny głowa do góry :)

Mam pytanie, doradzcie. W 14dc byłm na monitoringu i pęcherzyk jeszcze był, natomiast w 16dc już nie było czyli pękł. Od 18dc lekarz zlecił luteinę przez 10 dni tj do 27dc włącznie i kolejnego dnia żeby zrobić test i jeśli negatywny to odstawić luteine. I teraz czy ten test w 28dc będzie na pewno wiarygodny?
Jaki duży był w 14dc i endo jakie??

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry