Ja mialam w 11d.c pęcherzyk 12mm i urósł. Owu byla 19 d.c. Taki byl moj 3 i 4 cykl z clo.Dzień dobry,
Jestem tu nowa i mam nadzieję, że mogę do was dołączyć
Po krotce moja historia wygląda tak. Staramy się z mężem kilka miesięcy o dziecko. Jednak z uwagi na moje długie cykle 60-65 dniowe jest to ciężkie. Na początku starań byłam u ginekologa na podstawie USG zostało stwierdzone PCOS jednak po wykonaniu wszystkich badań lekarka to wykluczyła. Pęcherzyki rosną bardzo powoli. Objawy owulacji (śluz, ból, dodatnie testy owulacyjne itp.)to około 40-44 dzień cyklu. Po czym pęcherzyk nie pęka....i tak co cykl. Pije Inofem, brałam przez trzy miesiące Castagnus. Jednak nie pomogło. Jestem w trakcie pierwszego cyklu z CLO 1x1. W 12 dc monitoring i pęcherzyk tylko 9 cm. Lekarka powiedziała, że cykl stracony. Mam brać od 16 dnia luteinę. Powiedziała, że często się tak dzieje w pierwszym cyklu i organizm dopiero zaskakuje w drugiem cyklu. Stąd moje pytanie. Czy któraś w Was dziewczyny miała taka sytuację?
reklama
Powiem tak ja clo brałam od 2dc po 2 tabletki dziennie przez 5 dni doliczane miałam kolejne 5 dni czyli od brania tabletek równe 10 dni. Ale przeważnie kazał mi przyjechać 13 dc lub 15 dc to zależy od organizmu.Dziewczyny w jakim dniu cyklu bralyscie zastrzyki na pęknięcie... Chodzi mi o to, jak szybko rosną po clo pęcherzyki?
Pojedziesz 9 dc to potem lekarz powie ci kiedy kolejny raz przyjechać. Napewno na jednym monitoringu po clo się nie obejdzie. Ja miałam zawsze 2 razy monitoring po braniu clo.
Lekarz po drugiej wizycie stwierdzał kiedy bierze się zastrzyk. Pęcherzyki muszą być spore ok 20mm. Słuchaj lekarza on wszystko ci powie.
KiedyPytam
Fanka BB :)
No a ja mam brać od 3 do 7dc po jednej i wizyta dopiero 13 dc. To nie za późno????? Może się umówić na 12 dc. To akurat będę miała poniedziałek więc ewentualnie mogę 9 dc w piątek.Powiem tak ja clo brałam od 2dc po 2 tabletki dziennie przez 5 dni doliczane miałam kolejne 5 dni czyli od brania tabletek równe 10 dni. Ale przeważnie kazał mi przyjechać 13 dc lub 15 dc to zależy od organizmu.
Pojedziesz 9 dc to potem lekarz powie ci kiedy kolejny raz przyjechać. Napewno na jednym monitoringu po clo się nie obejdzie. Ja miałam zawsze 2 razy monitoring po braniu clo.
Lekarz po drugiej wizycie stwierdzał kiedy bierze się zastrzyk. Pęcherzyki muszą być spore ok 20mm. Słuchaj lekarza on wszystko ci powie.
Mimi94
Fanka BB :)
A leczy Cię zwykły ginekolog czy specjalizuje się w niepłodności?Dzisiaj mam 11 dc. Robiłam dzisiaj zastrzyk Bemfola. Pojawił się biały śluz. Czy to znak, że owulacja będzie? Jutro mam wziąć jedna tabletkę Clo.
A leczy Cię zwykły ginekolog czy specjalizuje się w niepłodności?
Specjalizuje się w niepłodności.
TydzieńOwulacje potwierdził mi lekarz na monitoringu. Kalendarzyki nigdy dobrze nie wyznaczą owulacji. Ile masz dni do @?
Byłam dziś na monitoringu (10 dzień cyklu) i pęcherzyk nie urósł [emoji22]
Brałam Clo 4-9 dzień cyklu po 2 tabletki. Miałam cichą nadzieję, że będzie jakiś efekt po Clo, a tu nic, nadal ma wielkość w granicach 10 mm [emoji17]Teraz mam brać po 3 tabletki 3-7 dzień cyklu. Mam tez kupić zastrzyk Pregnyl, żeby mieć go w gotowości na przyszły cykl.
Brałam Clo 4-9 dzień cyklu po 2 tabletki. Miałam cichą nadzieję, że będzie jakiś efekt po Clo, a tu nic, nadal ma wielkość w granicach 10 mm [emoji17]Teraz mam brać po 3 tabletki 3-7 dzień cyklu. Mam tez kupić zastrzyk Pregnyl, żeby mieć go w gotowości na przyszły cykl.
reklama
Jakaś nadzieję w takim razie jest. Chociaż boje sie, że jak zacznę brać luteinę to ona zahamuje mi ta owulację...Ja mialam w 11d.c pęcherzyk 12mm i urósł. Owu byla 19 d.c. Taki byl moj 3 i 4 cykl z clo.