KiedyPytam
Fanka BB :)
Idź w poniedziałek zobacz jak ci urósł przez weekend. I może akurat urośnie, to wtedy znowu za dwa dni...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W 9dc miałam 12mmJuż Serio lekarz przekreślił ten cykl? Hmmm... To tak jest z clo że w 10 dc powinien być pęcherzyk dużo większy? Ja bez clo w 10-11 dc miałam pęcherzyk ok. 11 mm i potem dalej godziłam na monitoring i po tygodniu był już 21 mm. Może jeszcze urośnie? Będziesz jeszcze sprawdzac?
I kiedy kolejny monitoring?W 9dc miałam 12mm
Idź w poniedziałek zobacz jak ci urósł przez weekend. I może akurat urośnie, to wtedy znowu za dwa dni...
To chociaż nie skreślaj cyklu [emoji4] mierz temperaturę zobaczysz czy był skokU nas (w całej okolicy) jest problem żeby pójść gdzieś nawet na samo usg... Na wizyty prywatne się długo czekaGinekolog do którego chodzę przyjmuje jedynie w soboty
![]()
Poniedzialek 13dcI kiedy kolejny monitoring?
Więc ja dalej mam dylemat okropny. I męczy mnie to i nie wiem co robic. Umówić się na pierwszy monitoring 9dc czy 12 dc. Lekarka mówiła 13dc. A między 9 a 12 dc mam weekend .....Poniedzialek 13dc
Więc ja dalej mam dylemat okropny. I męczy mnie to i nie wiem co robic. Umówić się na pierwszy monitoring 9dc czy 12 dc. Lekarka mówiła 13dc. A między 9 a 12 dc mam weekend .....
Ciężko mi Ci doradzić. Gdybym miała płacić za każdą wizytę to bym się zastanowił, bo 9dc powiedziała mi tylko ze jest ma 12mm i endo 7 i mam w 12dc się kochać i 13dc mam przyjść. Więc do pęknięcia trochę minie od 9dc. Więc pewnie poszłabym tego 13dc ale nie czekała z przytulniem. Ja mam wizytę przez PZU z pracy więc nic nie płacę. Chodzę w poniedziałki i czwartkiWięc ja dalej mam dylemat okropny. I męczy mnie to i nie wiem co robic. Umówić się na pierwszy monitoring 9dc czy 12 dc. Lekarka mówiła 13dc. A między 9 a 12 dc mam weekend .....
U mnie było tak, że lekarka kazała mi przyjść między 10 dc a 14 dc. Tak wyszło, że wolne godziny wizyt miała tylko 15 dc, więc się zapisalam. W międzyczasie jednak ktoś zrezygnował i poszłam 10 dc na monitoring. Na wizycie jednak okazało się, że dobrze że przyszłam wcześniej, bo dostałam zalecenia i kazała mi przyjść drugi raz we wtorek, czyli 15 dc. Także lepiej chyba żebyś poszła wcześniej.
No właśnie u mnie jest to, że napewno musze wziac zastrzyk i boje się że nie wyliczymy dobrze tego dnia. A dwa, boje się że się przestymulują janiki więc nim się nie dowiem co tam się dzieje będę się bała przytulać. A jest to tak do dupy że ten 13-15 dc wypada w tym tygodniu co jest wszystkich świętych i potem dlugi weekend więc już będę zdana sama.na siebie. Na ulotce jest napisane że trzeba monitoring zrobić 9-11 dc więc ten 13-15 to naprawdę mi się wydaje dość pozno. Tym bardziej że na ulotce jest napisane że owulacja powinna nastąpić 12-15 dc.Ciężko mi Ci doradzić. Gdybym miała płacić za każdą wizytę to bym się zastanowił, bo 9dc powiedziała mi tylko ze jest ma 12mm i endo 7 i mam w 12dc się kochać i 13dc mam przyjść. Więc do pęknięcia trochę minie od 9dc. Więc pewnie poszłabym tego 13dc ale nie czekała z przytulniem. Ja mam wizytę przez PZU z pracy więc nic nie płacę. Chodzę w poniedziałki i czwartki