reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

My od sierpnia..jak tylko lekarz dał zielone światełko, ale też jakoś nic.. u mnie pojawiło się podejrzenie, że pęcherzyki nie pękają, bo miesiąc temu pojawiła się torbiel 2.5 cm :/
Ooo ale to tez wazna wiadomosc. Wiesz ze musisz sie kontrolowac na usg. I lykac to co lelarz poleci. Ja stosuje euthyrox na tarczyce (niedoczynnosc) poza tym cyclodynon, jodid 100, ovulomed max, glucopage xr500 (niby na poc pco? Jak sie to nazywa?!)

reklama
+ jeszcze lykam wiesiolka ale czy on dziala hm? Na usg byl sluz a teraz jakos nie potrafie okreslic czy jest ale stosujemy zel ktory ma dzialac jak sluz plodny to zobaczymy

Kurcze.. też sporo tego łykasz, ja biorę Euthyrox 100 na niedoczynność i mam cukrzyce Typu 1. Do tego biorę też zwykłe witaminy dla ciężarnych i starających się. Monitoring cyklu mam.. w piątek wizyta w 11dc i zapytam lekarza o zastrzyk, ale ogólnie zawsze słucham się lekarza i robię co mówi.. boję się strasznie co będzie, chciałabym ten zastrzyk dostać, ale mam kiepskie przeczucie tzn że powie, że to niekonieczne.. :(

Dziękuję za tak miłe przyjęcie! Czytałam was i zauważyłam, że jest tu świetna atmoafera. Cieszę się, że tu jestem!
Pracy męża nie zazdroszczę, bo wiadomo, że to utrudnienie.. Mój pracuje do wieczora, ale nie chce go też zmuszać.. Nie chce aby czuł się jak maszynka do robienia dzieci.. a jak jest z tym u was?

Jest podobnie, albo mąż zmęczony albo go nie ma i nie dajemy rady co 2 dzień w okresie okoloowulacyjnym. Staramy się od końca 2017 roku. Tabletki anty odstawiam pod koniec 2015 bo mi nie służyły a wcześniej miałam wkładkę domaciczna.
Mam już 2 córki i marze o synu albo 2 :)
Przygodę z clo zaczynam dopiero teraz, wierze ze mi pomoze bo nie dajemy rady sami [emoji28]

Jest podobnie, albo mąż zmęczony albo go nie ma i nie dajemy rady co 2 dzień w okresie okoloowulacyjnym. Staramy się od końca 2017 roku. Tabletki anty odstawiam pod koniec 2015 bo mi nie służyły a wcześniej miałam wkładkę domaciczna.
Przygodę z clo zaczynam dopiero teraz, wierze ze mi pomoze bo nie dajemy rady sami [emoji28]
Ja mam synka 5 latek, a w jakim wieku są wasze dzieci? Powiem szczerze, że sama nie wiem dlaczego u nas nie wychodzi, ale fakt też jest taki, że nie kochamy się codziennie czy nawet co 2 dni.. często bywało z 2x w tygodniu.. Mam nadzieje, że ten cykl będzie nasz..

Trzymam kciuki!
A @xPola mysle ze nie jest konieczny ten zastrzyk. Ja nacisk na luteine bd kladla większy bo podobno ma utrzymac zarodek po zagniezdzeniu moze u nas z tym jest problem? Nie wiem dopytam a recepte juz mam tylko pytanie czy kupowac? Nie wiem jutro spytam

Ja mam synka 5 latek, a w jakim wieku są wasze dzieci? Powiem szczerze, że sama nie wiem dlaczego u nas nie wychodzi, ale fakt też jest taki, że nie kochamy się codziennie czy nawet co 2 dni.. często bywało z 2x w tygodniu.. Mam nadzieje, że ten cykl będzie nasz..
Wissz co, normalny czlowiek to chyba taksie kocha. Raz w tyg. To normalka. Mysle ze jak maz wroci z pracy (a dzis zostal dluzej jak na zlosc bo owulka na 99% jest dzis....) to sie pokochamy. Ja pozniej leze z 10-15min z ugietymi nogami i dopiero potem ide sie myc... a Wy? Dziewczyny ? Lezycie "nasiąkacie" jak to moj maz mowi

Trzymam kciuki!
A @xPola mysle ze nie jest konieczny ten zastrzyk. Ja nacisk na luteine bd kladla większy bo podobno ma utrzymac zarodek po zagniezdzeniu moze u nas z tym jest problem? Nie wiem dopytam a recepte juz mam tylko pytanie czy kupowac? Nie wiem jutro spytam
Jeśli gdzieś o tym czytałaś i to nie zaszkodzi, a może pomóc to warto. Ja zawsze sama pytam lekarza i podpowiadam mu.. tak samo było z Clo, to mój pomysł i lekarz się zgodził, więc zawsze jak coś zaproponuje dochodzimy do jakiś kompromisów :)

Jeśli gdzieś o tym czytałaś i to nie zaszkodzi, a może pomóc to warto. Ja zawsze sama pytam lekarza i podpowiadam mu.. tak samo było z Clo, to mój pomysł i lekarz się zgodził, więc zawsze jak coś zaproponuje dochodzimy do jakiś kompromisów :)
Poprzedniego lekarza pytalam o luteine bo moze w tym potrzymaniu jest problem ? Ona mi gada ze luteina dziala antykomcepcyjnie! Ze co?! Masakra zmienilam lekarza i ten puki co odnotowal jej pomysl zeby brac od 25dc 7dni i jutro bd wiedziala czy brac czy czekac. Jak sie nie uda i przyjdzie @ to maz idzie na badanie nasienia. Skoro masz juz dziecko to u Was pewnie nie ma potrzeby

reklama
Jak mam być szczera to my kochamy się zawsze późnym wieczorem...mąż długo pracuje do 24 mniej więcej.. w sumie to jak Ty czekam na mężulka i coś podziałamy, bo wczoraj nie było nic
Wracając do Twojego pytania.. po stosunku idziemy spać :) Prysznicuje się rano :p

Do góry