reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Tak myślę, bo przed anty miałam owu potwierdzoną, bo akurat tak mi się trafiła wizyta. Z kolei jak przestałam brać to przez rok ani razu nie miałam pęcherzyka dominującego, więc myślę, że to była przyczyna 🤷‍♀️ Teraz wiem, że dopóki planuje mieć jeszcze kolejne dziecię to na pewno nie wezmę ani jednego opakowania.
Myslisz ze to przez anty? Ja tez przestałam brać w sierpniu i cykle bezowulacyjne i teraz porovily się jeszcze takie długie ale myslalam ze to przez pcos, może razem nam się uda ❤ mialam cykle co 33 dni ale się jakoś rezlegulowalo wszystko 😂

reklama
Niestety ale każda antykoncepcja hormonalna ingeruje w nasz organizm. Błędem też jest to, że ginekolodzy przepisują pierwsze lepsze anty zamiast pierw zbadać pacjentkę i pod nią dobrać anty. A potem zdziwienie bo kobiety nie zachodzą w ciążę albo mają od cholery skutków ubocznych. Niestety wiele Moich koleżanek ze szkoły które lata brały anty nie mają dzieci bądź starały się latami. A wystarczy żeby gin dobrał anty pod pacjentki gospodarkę hormonalną i byłoby wszystko w porządku [emoji2368]
Ale Wam życzę żeby clo poskutkowało jak najszybciej [emoji16][emoji16][emoji16][emoji4]

Niestety ale każda antykoncepcja hormonalna ingeruje w nasz organizm. Błędem też jest to, że ginekolodzy przepisują pierwsze lepsze anty zamiast pierw zbadać pacjentkę i pod nią dobrać anty. A potem zdziwienie bo kobiety nie zachodzą w ciążę albo mają od cholery skutków ubocznych. Niestety wiele Moich koleżanek ze szkoły które lata brały anty nie mają dzieci bądź starały się latami. A wystarczy żeby gin dobrał anty pod pacjentki gospodarkę hormonalną i byłoby wszystko w porządku [emoji2368]
Ale Wam życzę żeby clo poskutkowało jak najszybciej [emoji16][emoji16][emoji16][emoji4]
Ja pierniczę a ja od 15 roku życia biorę anty i myslalam wlasnie ze czy to nie przez to się tak popierniczyło na cykle bezowulacyjne i jeszcze bardziej bolesne miesiączki. Ja brałam duphaston, vibin, i wiele innych, vibin byl ostatni ale po nim czułam się najlepiej, po innym wymiotowałam jak kot a po jeszcze innym włosy mi leciały garściami, ciężko jest zeby dobrali dobre tabsy anty, masakra jakaś i pewnie dlatego jest trochę problem 🤷‍♀️

Spokojnie teraz się uda zobaczysz [emoji4][emoji5]
Ja pierniczę a ja od 15 roku życia biorę anty i myslalam wlasnie ze czy to nie przez to się tak popierniczyło na cykle bezowulacyjne i jeszcze bardziej bolesne miesiączki. Ja brałam duphaston, vibin, i wiele innych, vibin byl ostatni ale po nim czułam się najlepiej, po innym wymiotowałam jak kot a po jeszcze innym włosy mi leciały garściami, ciężko jest zeby dobrali dobre tabsy anty, masakra jakaś i pewnie dlatego jest trochę problem [emoji2368]

Ja chce podjechać dzisiaj do szpitala bo już mam dosyć tego bólu brzucha, wzdęcia,ból głowy. Na 100% mam torbiel. Czuję jakby miało Mi macicę rozsadzić[emoji25]gdyby nie ta pogoda to bym jechała do Mojego gina dzisiaj ale niestety śniegu tyle nasypało, że nawet mąż do pracy nie pojechał. A szpital mam 10min od domu.
Zobaczymy, w czwartek monitoring, nie nastawiam się zbytnio zeby się nie rozczarować bo co miesiąc to jakoś gorzej mi się pozbierać [emoji6] trzymam kciuki za nas wszystkie [emoji7]

Z tym anty że kobiety po długim stosowaniu nie mogą zajść to nie bardzo się z wami zgodzę. Sama wiem po sobie . Nigdy nie brałam tych tabletek i nie moge zajść. Doktorek w klinice mi mówił że po długim stosowaniu anty potrzebny jest rok żeby organizm wrócił do normalności

Kurde dziewczyny przeglądam stare badania z grudnia i patrze stosunek lh do fsh i wcześniej nie zauważyłam ale wynosi 2.73, czyli za dużo, zylam w niewiedzy, a jeszcze pytanie jakie są normy dla testosteronu? Bo moje labo nie podało 😉

reklama
Wiadomo, że to się nie tyczy wszystkich kobiet. Każdy organizm jest inny. Ale niestety duży odsetek kobiet po źle dobranych anty ma potem problemy.

Z tym anty że kobiety po długim stosowaniu nie mogą zajść to nie bardzo się z wami zgodzę. Sama wiem po sobie . Nigdy nie brałam tych tabletek i nie moge zajść. Doktorek w klinice mi mówił że po długim stosowaniu anty potrzebny jest rok żeby organizm wrócił do normalności

Do góry