reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Tak myślę, bo przed anty miałam owu potwierdzoną, bo akurat tak mi się trafiła wizyta. Z kolei jak przestałam brać to przez rok ani razu nie miałam pęcherzyka dominującego, więc myślę, że to była przyczyna 🤷‍♀️ Teraz wiem, że dopóki planuje mieć jeszcze kolejne dziecię to na pewno nie wezmę ani jednego opakowania.
Myslisz ze to przez anty? Ja tez przestałam brać w sierpniu i cykle bezowulacyjne i teraz porovily się jeszcze takie długie ale myslalam ze to przez pcos, może razem nam się uda ❤ mialam cykle co 33 dni ale się jakoś rezlegulowalo wszystko 😂

reklama
Niestety ale każda antykoncepcja hormonalna ingeruje w nasz organizm. Błędem też jest to, że ginekolodzy przepisują pierwsze lepsze anty zamiast pierw zbadać pacjentkę i pod nią dobrać anty. A potem zdziwienie bo kobiety nie zachodzą w ciążę albo mają od cholery skutków ubocznych. Niestety wiele Moich koleżanek ze szkoły które lata brały anty nie mają dzieci bądź starały się latami. A wystarczy żeby gin dobrał anty pod pacjentki gospodarkę hormonalną i byłoby wszystko w porządku [emoji2368]
Ale Wam życzę żeby clo poskutkowało jak najszybciej [emoji16][emoji16][emoji16][emoji4]

Niestety ale każda antykoncepcja hormonalna ingeruje w nasz organizm. Błędem też jest to, że ginekolodzy przepisują pierwsze lepsze anty zamiast pierw zbadać pacjentkę i pod nią dobrać anty. A potem zdziwienie bo kobiety nie zachodzą w ciążę albo mają od cholery skutków ubocznych. Niestety wiele Moich koleżanek ze szkoły które lata brały anty nie mają dzieci bądź starały się latami. A wystarczy żeby gin dobrał anty pod pacjentki gospodarkę hormonalną i byłoby wszystko w porządku [emoji2368]
Ale Wam życzę żeby clo poskutkowało jak najszybciej [emoji16][emoji16][emoji16][emoji4]
Ja pierniczę a ja od 15 roku życia biorę anty i myslalam wlasnie ze czy to nie przez to się tak popierniczyło na cykle bezowulacyjne i jeszcze bardziej bolesne miesiączki. Ja brałam duphaston, vibin, i wiele innych, vibin byl ostatni ale po nim czułam się najlepiej, po innym wymiotowałam jak kot a po jeszcze innym włosy mi leciały garściami, ciężko jest zeby dobrali dobre tabsy anty, masakra jakaś i pewnie dlatego jest trochę problem 🤷‍♀️

Spokojnie teraz się uda zobaczysz [emoji4][emoji5]
Ja pierniczę a ja od 15 roku życia biorę anty i myslalam wlasnie ze czy to nie przez to się tak popierniczyło na cykle bezowulacyjne i jeszcze bardziej bolesne miesiączki. Ja brałam duphaston, vibin, i wiele innych, vibin byl ostatni ale po nim czułam się najlepiej, po innym wymiotowałam jak kot a po jeszcze innym włosy mi leciały garściami, ciężko jest zeby dobrali dobre tabsy anty, masakra jakaś i pewnie dlatego jest trochę problem [emoji2368]

Ja chce podjechać dzisiaj do szpitala bo już mam dosyć tego bólu brzucha, wzdęcia,ból głowy. Na 100% mam torbiel. Czuję jakby miało Mi macicę rozsadzić[emoji25]gdyby nie ta pogoda to bym jechała do Mojego gina dzisiaj ale niestety śniegu tyle nasypało, że nawet mąż do pracy nie pojechał. A szpital mam 10min od domu.
Zobaczymy, w czwartek monitoring, nie nastawiam się zbytnio zeby się nie rozczarować bo co miesiąc to jakoś gorzej mi się pozbierać [emoji6] trzymam kciuki za nas wszystkie [emoji7]

Z tym anty że kobiety po długim stosowaniu nie mogą zajść to nie bardzo się z wami zgodzę. Sama wiem po sobie . Nigdy nie brałam tych tabletek i nie moge zajść. Doktorek w klinice mi mówił że po długim stosowaniu anty potrzebny jest rok żeby organizm wrócił do normalności

Kurde dziewczyny przeglądam stare badania z grudnia i patrze stosunek lh do fsh i wcześniej nie zauważyłam ale wynosi 2.73, czyli za dużo, zylam w niewiedzy, a jeszcze pytanie jakie są normy dla testosteronu? Bo moje labo nie podało 😉

reklama
Wiadomo, że to się nie tyczy wszystkich kobiet. Każdy organizm jest inny. Ale niestety duży odsetek kobiet po źle dobranych anty ma potem problemy.

Z tym anty że kobiety po długim stosowaniu nie mogą zajść to nie bardzo się z wami zgodzę. Sama wiem po sobie . Nigdy nie brałam tych tabletek i nie moge zajść. Doktorek w klinice mi mówił że po długim stosowaniu anty potrzebny jest rok żeby organizm wrócił do normalności

Do góry