reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Też tak myślałam, a on mówi że nie zawsze widać i nic się nie dowiedziałam :( dopiero chyba badanie progesteronu coś podpowie może.
Ale lipa.... Który to dzień cyklu. Kurde.... Ale przecież jak owu była wczoraj lub dziś to pęcherzyk pęknięty lekarz widzi!. Moja lekarka zawsze mówiła, że widać pęknięty, bo one są takie inne wtedy.....

reklama
Nie znam się na tym, on chyba chce wiedzieć jaki jest poziom do ewentualnego utrzymania ciąży bardziej niż czy była owulacja. Jeszcze zapomniałam mierzyć temperaturę, sprawdzę jutro.
Yhm..... No jak mówi to mówi. Ja idę po owu mam 17 a po tygodniu mam 5 ......
Więc wiem że owu była ale progesteron drastycznie spadał. I owu też potwierdzona miałam na monitoringu bo był płyn i torbiel krwotoczna z pęcherzyka.

Ale lipa.... Który to dzień cyklu. Kurde.... Ale przecież jak owu była wczoraj lub dziś to pęcherzyk pęknięty lekarz widzi!. Moja lekarka zawsze mówiła, że widać pęknięty, bo one są takie inne wtedy.....
O widzisz, czasem warto zapytać kogoś innego, mógł mi gin powiedzieć że jest za wcześnie bo wczoraj miałam pozytywny test owu więc pęcherzyk mógł pęknąć w nocy albo kurczę godzine przed wizytą no nie?
A skoro już pękł to jest szansa jeszcze na zapłodnienie jakby seks był tylko dzisiaj?
Pewnie nie ma, zresztą przy endo 5 mm to cud by był.
Jest szansa pewnie i to duża :)
Endo jeszcze urośnie więc szansa jest zawsze :)
Ja też zawsze byłam szybko i nigdy nie było widać ciałka żółtego.

Dziwne. Ale idź teraz zbadaj. Bo za tydzień może spaść j nie będziesz wiedziała jak była owu to jutro pojutrze powinien być duży progesteron
Nie znam się na tym, on chyba chce wiedzieć jaki jest poziom do ewentualnego utrzymania ciąży bardziej niż czy była owulacja. Jeszcze zapomniałam mierzyć temperaturę, sprawdzę jutro.
Najwyższe stężenie progesteronu jest 7 dni po owu! Dlatego zawsze zalecają badać prog 7dni po owu. Ja też idę w poniedziałek bo to właśnie będzie tydzień po.

Yhm..... No jak mówi to mówi. Ja idę po owu mam 17 a po tygodniu mam 5 ......
Więc wiem że owu była ale progesteron drastycznie spadał. I owu też potwierdzona miałam na monitoringu bo był płyn i torbiel krwotoczna z pęcherzyka.
Dziwna sprawa. Ile po owu badałaś? Progesteron rośnie aż do 7 dniu po owulacji później jak nie dojdzie do zapłodnienia zaczyna spadać i przychodzi @

No właśnie tak też myślałam cały czas! Więc czekam ok 7 dni :)
Najwyższe stężenie progesteronu jest 7 dni po owu! Dlatego zawsze zalecają badać prog 7dni po owu. Ja też idę w poniedziałek bo to właśnie będzie tydzień po.

Dziwna sprawa. Ile po owu badałaś? Progesteron rośnie aż do 7 dniu po owulacji później jak nie dojdzie do zapłodnienia zaczyna spadać i przychodzi @

W styczniowy cyklu dwa dni po zastrzyku byłam na usg i było po owu. Tego samego dnia zrobiłam progesteron był 17. A równo tydzień po zastrzyku był 5.

reklama
Do góry