reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

Oł no to kicha, to umów się szybko gdzieś indziej może? Robisz testy owu? Ja idę w czwartek na monitoring, też po aromku ale pod inną nazwą;)
Wstyd przyznać, ale nie wiem :/ miałam taką przygodę, że poszłam do lekarki w 10dc i dupa - urlop miała do dziś. No to ok myślę trudno pójdę dziś czyli w 14dc zobaczy czy coś jest lub było. Dziś poszłam, a tam kartka że od dziś do 15 nieczynne z powodu choroby.... :/

reklama
Oł no to kicha, to umów się szybko gdzieś indziej może? Robisz testy owu? Ja idę w czwartek na monitoring, też po aromku ale pod inną nazwą;)
Nie mam gdzie bo mieszkam w zakichanym małym miasteczku i musiałabym iść do mojego ex gina, a tego nie chcę :/
Mierzę temp i dziś miałam duży skok. Po prostu chyba zbadam za 7dni progesteron i zobaczę czy owu była.

Nie mam gdzie bo mieszkam w zakichanym małym miasteczku i musiałabym iść do mojego ex gina, a tego nie chcę :/
Mierzę temp i dziś miałam duży skok. Po prostu chyba zbadam za 7dni progesteron i zobaczę czy owu była.
Ale pech :( no ale może nieświadomość co się tam dzieje sprawi że się uda.
Choć w moim przypadku to nie dziala. Bo u mnie wrzucenie na luz w styczniu, brak monitoringu, wizyt i tego całego stresu, skończył się 5,5 cm torbielą.
Dlatego też jeśli ktoś mi mówi że mam odpuścić to wiecie co mam ochotę mu zrobić....
Ja idę na usg w środę. 11 dc.

Ale pech :( no ale może nieświadomość co się tam dzieje sprawi że się uda.
Choć w moim przypadku to nie dziala. Bo u mnie wrzucenie na luz w styczniu, brak monitoringu, wizyt i tego całego stresu, skończył się 5,5 cm torbielą.
Dlatego też jeśli ktoś mi mówi że mam odpuścić to wiecie co mam ochotę mu zrobić....
Ja idę na usg w środę. 11 dc.
Jutro czy w następną środę? Masz 1 tabletkę dziennie? Nie da się odpuścić jak ciągle chodzi się po lekarzach itp

Jutro czy w następną środę? Masz 1 tabletkę dziennie? Nie da się odpuścić jak ciągle chodzi się po lekarzach itp
W następną. Ja dzisiaj dopiero zaczęłam. Wczoraj byłam na usg sprawdzić czy nie mam torbieli po poprzednim cyklu i czysto (coś beznadziejnego, USG w trakcie okresu) :/

Dziewczyny, jestem po letrozolu, wczoraj test owu pozytywny dzisiaj na usg nie ma pęcherzyka ale gin nie może jednoznacznie stwierdzić czy była owulacja, jak to?? A co z ciałkiem żółtym i płynem w zatoce douglasa???
Endometrium mam 5 mm więc jakaś lipa totalna, w związku z pcos mam brać metmorfine, zrobić badanie progesteronu i zadzwonić, lekarz zdecyduje czy wdrożyć dupaston w zależności od wyniku badania. Wspominał też o braniu acardu ale teraz nie pamiętam kiedy mam go brać [emoji848]

Dziewczyny, jestem po letrozolu, wczoraj test owu pozytywny dzisiaj na usg nie ma pęcherzyka ale gin nie może jednoznacznie stwierdzić czy była owulacja, jak to?? A co z ciałkiem żółtym i płynem w zatoce douglasa???
Endometrium mam 5 mm więc jakaś lipa totalna, w związku z pcos mam brać metmorfine, zrobić badanie progesteronu i zadzwonić, lekarz zdecyduje czy wdrożyć dupaston w zależności od wyniku badania. Wspominał też o braniu acardu ale teraz nie pamiętam kiedy mam go brać [emoji848]
Acard pewnie cały cykl oprócz podczas @.
Endo słabiutkie dlatego każe brać acard. Który dc?
Nie widziała ciałka żółtego bo mógł pęcherzyk pęknąć np dziś i jeszcze nie widać. Ciałko żółte widać 1-2 dni po owu.
Dlatego każe badać progesteron bo on określi czy była owu.

Ale lipa.... Który to dzień cyklu. Kurde.... Ale przecież jak owu była wczoraj lub dziś to pęcherzyk pęknięty lekarz widzi!. Moja lekarka zawsze mówiła, że widać pęknięty, bo one są takie inne wtedy.....

reklama
O widzisz, czasem warto zapytać kogoś innego, mógł mi gin powiedzieć że jest za wcześnie bo wczoraj miałam pozytywny test owu więc pęcherzyk mógł pęknąć w nocy albo kurczę godzine przed wizytą no nie?
A skoro już pękł to jest szansa jeszcze na zapłodnienie jakby seks był tylko dzisiaj?
Pewnie nie ma, zresztą przy endo 5 mm to cud by był.
Acard pewnie cały cykl oprócz podczas @.
Endo słabiutkie dlatego każe brać acard. Który dc?
Nie widziała ciałka żółtego bo mógł pęcherzyk pęknąć np dziś i jeszcze nie widać. Ciałko żółte widać 1-2 dni po owu.
Dlatego każe badać progesteron bo on określi czy była owu.

Do góry