reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

reklama
Kwestia raczej indywidualna ale powinno być od 12-14 dni faza lutealna. I jest niezmienna. Przesuwa się owu, a faza ma mieć teoretycznie dwa tygodnie tak mi jeden lekarz tłumaczył. Zarodek się zagnieżdża czasem od 6-12 dni. Jak się dostanie okres 7 dni po owu to lipa z zagnieżdżeniem. To mi z kolei wyjaśniła lekarka ostatanio. Że jak ja dostaję okres np 8-9 dnia po owu, to jeśli nawet dojdzie do zapłodnienia albo zagnieżdżenia to okres mi wymiecie wszystko. Dlatego tak dopytuje ile mniej więcej wy macie.
Od 10 do 16 jest prawidłowa

No a jeśli zarodek potrzebuje 12 dni by się zagniezdzic? To 10 też jest prawidłowe? W trakcie okresu się nie zagniezdzi
Mi się wydaje że jeśli potrzebuje więcej niż 10 dni do zagniezdzenia to w okresie się nie zagnieździ ale ja lekarzem nie jestem. To są moje przypuszczenia tylko. Ja np zagniezdzenie miałam 11dpo w lipcu 2019roku.

No jakoś mnie odrzuca że to lek na raka i n menopauzę. I na mojej ulotce sa napisane przeciwskazania.. że kobiety które mają miesiączki nie powinny brać.
Też brałam letrozol od 3 do 5 dc i po prostu nie czytałam tej ulotki, co prawda myślałam o tym czemu jest on tylko dla kobiet po menopauzie ale zaufałam lekarzowi.
Jak wpiszesz w google ten składnik to wyczytasz że odkryto że ten lek działa pobudzająco na jajniki i choć w Polsce to mało stosowana metoda to nie długo ten lek wyprze wcześniej stosowany clo. Może dlatego ten lek nie jest zalecany dla kobiet które miały raka piersi żeby nie zaszły w ciążę?

reklama
Ja trochę tracę nadzieję, że w tym cyklu się udało... 10dpo brzuch przestał boleć, już nie jest taki "napuchniety", temp mierze z doskoku wieczorem i teraz przez 3dni miałam 37.2 a tak to to miałam 37.6, dzisiaj też 37.6. Cycki "patrz na mnie, nie tykaj mnie" A test biały...

Do góry