reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

reklama
Czyli wszystko prawidłowo bo faza lutealna powinna trwać od 10 do 16 dni
11 dzień licząc dzień owu. O ile była w czwartek bo może była później. Więc byłby 9-10. Ale plamie tak naprawdę od piątku. W piątek pierwsze jednorazowe plamienie się pojawiło. W czwartek zeszły miałam zastrzyk. Owu mogła być w czwartek a mogła w piątek.

Dziewczyny wy jak chodzicie na monitoringi to wiecie ile czasu po owu dostajecie @?

Więc po ilu dniach dostajecie @ albo już jakieś taki plamienia zwiastujące @

Kwestia raczej indywidualna i tego ile się ma cykle ;) W ciągu 2 tyg. powinna się pojawić no chyba, że ktos ma mega długie cykle...

Ja mam @ 10 dni po owu, regularnie w ten sam dzionek póki co...

Kwestia raczej indywidualna i tego ile się ma cykle ;) W ciągu 2 tyg. powinna się pojawić no chyba, że ktos ma mega długie cykle...

Kwestia raczej indywidualna ale powinno być od 12-14 dni faza lutealna. I jest niezmienna. Przesuwa się owu, a faza ma mieć teoretycznie dwa tygodnie tak mi jeden lekarz tłumaczył. Zarodek się zagnieżdża czasem od 6-12 dni. Jak się dostanie okres 7 dni po owu to lipa z zagnieżdżeniem. To mi z kolei wyjaśniła lekarka ostatanio. Że jak ja dostaję okres np 8-9 dnia po owu, to jeśli nawet dojdzie do zapłodnienia albo zagnieżdżenia to okres mi wymiecie wszystko. Dlatego tak dopytuje ile mniej więcej wy macie.

Ah no I u mnie jest tak, że mam zalecenie wziąć 10 dni dupka, a ja zjadłam już bardzo dużą ilość tych opakowań o nigdy nie dotrwałam do 10 dnia. Zawsze że względu na okres muszę odstawić. Albo 7 albo 8,9 dnia brania. Nie mam tak, że biorę 10 dni odstawiam i jest okres. Tylko normalnie w trakcie brania go zaczyna mnie nagle zalewać. Tak jak dzisiaj :(

Kwestia raczej indywidualna ale powinno być od 12-14 dni faza lutealna. I jest niezmienna. Przesuwa się owu, a faza ma mieć teoretycznie dwa tygodnie tak mi jeden lekarz tłumaczył. Zarodek się zagnieżdża czasem od 6-12 dni. Jak się dostanie okres 7 dni po owu to lipa z zagnieżdżeniem. To mi z kolei wyjaśniła lekarka ostatanio. Że jak ja dostaję okres np 8-9 dnia po owu, to jeśli nawet dojdzie do zapłodnienia albo zagnieżdżenia to okres mi wymiecie wszystko. Dlatego tak dopytuje ile mniej więcej wy macie.

Owszem wymiecie, bo pęcherzyk zwyczajnie nie będzie miał czasu na rośnięcie a endo będzie już się szykować do okresu...

Mówiłaś lekarzowi, że po 8 dniach i tak dostajesz okres?

Jaka dawka?

Ja normalnie przyjmuje 10 dni i po 2 dniach mam @...

Pominięcie chociażby 1 dawki może skutkować szybszym @

Owszem wymiecie, bo pęcherzyk zwyczajnie nie będzie miał czasu na rośnięcie a endo będzie już się szykować do okresu...

Mówiłaś lekarzowi, że po 8 dniach i tak dostajesz okres?

Jaka dawka?

Ja normalnie przyjmuje 10 dni i po 2 dniach mam @...

Pominięcie chociażby 1 dawki może skutkować szybszym @
Najpierw brałam 2x1 teraz 3x1 i jest ciut lepiej. Bo w ogóle dotrwałam do 8 dnia po pregnylu bez plamien. Ale i tak jest coś nie tak .... :(

reklama
Do góry