KiedyPytam
Fanka BB :)
No to ja dostałam okres 11 dni po owu a plamilam od 9 dnia. Ale to taki max moich mozliwosci
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czyli wszystko prawidłowo bo faza lutealna powinna trwać od 10 do 16 dniNo to ja dostałam okres 11 dni po owu a plamilam od 9 dnia. Ale to taki max moich mozliwosci
11 dzień licząc dzień owu. O ile była w czwartek bo może była później. Więc byłby 9-10. Ale plamie tak naprawdę od piątku. W piątek pierwsze jednorazowe plamienie się pojawiło.Czyli wszystko prawidłowo bo faza lutealna powinna trwać od 10 do 16 dni
11 dzień licząc dzień owu. O ile była w czwartek bo może była później. Więc byłby 9-10. Ale plamie tak naprawdę od piątku. W piątek pierwsze jednorazowe plamienie się pojawiło. W czwartek zeszły miałam zastrzyk. Owu mogła być w czwartek a mogła w piątek.Czyli wszystko prawidłowo bo faza lutealna powinna trwać od 10 do 16 dni
Dziewczyny wy jak chodzicie na monitoringi to wiecie ile czasu po owu dostajecie @?
Więc po ilu dniach dostajecie @ albo już jakieś taki plamienia zwiastujące @
Kwestia raczej indywidualna ale powinno być od 12-14 dni faza lutealna. I jest niezmienna. Przesuwa się owu, a faza ma mieć teoretycznie dwa tygodnie tak mi jeden lekarz tłumaczył. Zarodek się zagnieżdża czasem od 6-12 dni. Jak się dostanie okres 7 dni po owu to lipa z zagnieżdżeniem. To mi z kolei wyjaśniła lekarka ostatanio. Że jak ja dostaję okres np 8-9 dnia po owu, to jeśli nawet dojdzie do zapłodnienia albo zagnieżdżenia to okres mi wymiecie wszystko. Dlatego tak dopytuje ile mniej więcej wy macie.Kwestia raczej indywidualna i tego ile się ma cykle W ciągu 2 tyg. powinna się pojawić no chyba, że ktos ma mega długie cykle...
Ja mam @ 10 dni po owu, regularnie w ten sam dzionek póki co...
Ah no I u mnie jest tak, że mam zalecenie wziąć 10 dni dupka, a ja zjadłam już bardzo dużą ilość tych opakowań o nigdy nie dotrwałam do 10 dnia. Zawsze że względu na okres muszę odstawić. Albo 7 albo 8,9 dnia brania. Nie mam tak, że biorę 10 dni odstawiam i jest okres. Tylko normalnie w trakcie brania go zaczyna mnie nagle zalewać. Tak jak dzisiajKwestia raczej indywidualna i tego ile się ma cykle W ciągu 2 tyg. powinna się pojawić no chyba, że ktos ma mega długie cykle...
Ja mam @ 10 dni po owu, regularnie w ten sam dzionek póki co...
Kwestia raczej indywidualna ale powinno być od 12-14 dni faza lutealna. I jest niezmienna. Przesuwa się owu, a faza ma mieć teoretycznie dwa tygodnie tak mi jeden lekarz tłumaczył. Zarodek się zagnieżdża czasem od 6-12 dni. Jak się dostanie okres 7 dni po owu to lipa z zagnieżdżeniem. To mi z kolei wyjaśniła lekarka ostatanio. Że jak ja dostaję okres np 8-9 dnia po owu, to jeśli nawet dojdzie do zapłodnienia albo zagnieżdżenia to okres mi wymiecie wszystko. Dlatego tak dopytuje ile mniej więcej wy macie.
Najpierw brałam 2x1 teraz 3x1 i jest ciut lepiej. Bo w ogóle dotrwałam do 8 dnia po pregnylu bez plamien. Ale i tak jest coś nie tak ....Owszem wymiecie, bo pęcherzyk zwyczajnie nie będzie miał czasu na rośnięcie a endo będzie już się szykować do okresu...
Mówiłaś lekarzowi, że po 8 dniach i tak dostajesz okres?
Jaka dawka?
Ja normalnie przyjmuje 10 dni i po 2 dniach mam @...
Pominięcie chociażby 1 dawki może skutkować szybszym @