Dziwnie że nie powiedział ci abyś monitoring przeważnie się go ma. A tak jakby pęcherzyki nie pękały i powstanie torbiel? Wtedy clo się nie bierze.U mnie w pracy nie wiedzą że planujemy dziecko, ale jeśli się uda to i tak chorobowe, za duże ryzyko dla dziecka (już widzę siebie spokojną przy okazji kolizji czy potrącenia).
A jak wygląda monitoring cyklu? Mój gin powiedział że mam brać clo, bromka i dupka w takich a takich ramach czasowych i przyjechać na kontrolę za 3 m-ce w okolicach 12-13 dnia cyklu.
reklama
1
183785
Gość
Ja mam mieć stymulację z monitoringiem. Ona zawsze podgląda, co się dzieje.
Lusia125
Fanka BB :)
Dokładnie to samo powiedział mi ten lekarz do którego teraz chodzę... Ze po co to brać jak nie wiadomo czy w ogóle pomaga. Ja zsluje że od pierwszego cyklu z clo nie zmieniłam lekarzaDziwnie że nie powiedział ci abyś monitoring przeważnie się go ma. A tak jakby pęcherzyki nie pękały i powstanie torbiel? Wtedy clo się nie bierze.
1
183785
Gość
3 cykle się bierze clo, a później?@Lusia125 teraz brałaś clo ? Więc można powiedzieć że będzie po pierwszym braniu z monitoringiem. Więc napewno ten lekarz będzie kazał co brać jeszcze dwa razy.
Przeważnie 3 cykle i w tym trzech powinnaś trafić. Potem może kierować na drożność dróg rodnych. Ale przeważnie clo pomaga w twoim przypadku chyba pisałaś że będziesz brała clostybellgt więc jeśli z nim ci się nie uda to może dac ci clarzole. Bo też miałam clostybellgt i mi nie pomógł a clo pomogła więc głowa do góry3 cykle się bierze clo, a później?
Lusia125
PIerwszy lekarz który mi to zapisał kazał brać 3 miesiące a później przyjść po skierowanie na droznosc... Teraz chodzę do innego na monitoring i w sumie nie wiem...3 cykle się bierze clo, a później?
Lusia125
[
Noo się okaże mam nadzieję że już nie bd musiała tego brac... Jak teraz się nie uda to nie wiem czy nie robimy przerwy tzn cykle bez żadnych wspomagaczy...@Lusia125 teraz brałaś clo ? Więc można powiedzieć że będzie po pierwszym braniu z monitoringiem. Więc napewno ten lekarz będzie kazał co brać jeszcze dwa razy.
Zawsze można spróbować. Też mam mieć kolejny naturalny jeśli nic teraz nie wyjdzie. I Potem zrobię stymulowany
Chodź teraz nie wiem czy nie robi się torbiel na prawym jajniku bo mnie kłuje. Albo nastąpiła owulacja z niego. Więc muszę sprawdzić sobie na tescie owulacyjnym
Chodź teraz nie wiem czy nie robi się torbiel na prawym jajniku bo mnie kłuje. Albo nastąpiła owulacja z niego. Więc muszę sprawdzić sobie na tescie owulacyjnym
Ostatnia edycja:
reklama
Lusia125
Ehh jeszcze dziś dowiedziałam się że kolazanka z pracy zaczyna starania... Znając życie zaraz będzie w ciąży... Dostanę jej obowiązki i nic tylko usiąść i płakać... Dlaczego to życie takie niesprawiedliwe... Dziś mam chyba taki kiepski dzień... Heh myślę pesymistyczne... Bo ja naprawdę nie wiem co jest nie tak lekarz drugi mówi : wyniki pani i męża dobre nawet bardzo nie wiem czemu pani jeszcze nie zaciazyla...