reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

U mnie w pracy nie wiedzą że planujemy dziecko, ale jeśli się uda to i tak chorobowe, za duże ryzyko dla dziecka (już widzę siebie spokojną przy okazji kolizji czy potrącenia).
A jak wygląda monitoring cyklu? Mój gin powiedział że mam brać clo, bromka i dupka w takich a takich ramach czasowych i przyjechać na kontrolę za 3 m-ce w okolicach 12-13 dnia cyklu.
Dziwnie że nie powiedział ci abyś monitoring przeważnie się go ma. A tak jakby pęcherzyki nie pękały i powstanie torbiel? Wtedy clo się nie bierze.

reklama
Dziwnie że nie powiedział ci abyś monitoring przeważnie się go ma. A tak jakby pęcherzyki nie pękały i powstanie torbiel? Wtedy clo się nie bierze.
Dokładnie to samo powiedział mi ten lekarz do którego teraz chodzę... Ze po co to brać jak nie wiadomo czy w ogóle pomaga. Ja zsluje że od pierwszego cyklu z clo nie zmieniłam lekarza:)

@Lusia125 teraz brałaś clo ? Więc można powiedzieć że będzie po pierwszym braniu z monitoringiem. Więc napewno ten lekarz będzie kazał co brać jeszcze dwa razy. :)

3 cykle się bierze clo, a później?
Przeważnie 3 cykle i w tym trzech powinnaś trafić. Potem może kierować na drożność dróg rodnych. Ale przeważnie clo pomaga w twoim przypadku chyba pisałaś że będziesz brała clostybellgt więc jeśli z nim ci się nie uda to może dac ci clarzole. Bo też miałam clostybellgt i mi nie pomógł a clo pomogła więc głowa do góry

[
@Lusia125 teraz brałaś clo ? Więc można powiedzieć że będzie po pierwszym braniu z monitoringiem. Więc napewno ten lekarz będzie kazał co brać jeszcze dwa razy. :)
Noo się okaże mam nadzieję że już nie bd musiała tego brac... Jak teraz się nie uda to nie wiem czy nie robimy przerwy tzn cykle bez żadnych wspomagaczy... :)

Zawsze można spróbować. Też mam mieć kolejny naturalny jeśli nic teraz nie wyjdzie. I Potem zrobię stymulowany
Chodź teraz nie wiem czy nie robi się torbiel na prawym jajniku bo mnie kłuje. Albo nastąpiła owulacja z niego. Więc muszę sprawdzić sobie na tescie owulacyjnym

Ostatnia edycja:
reklama
Ehh jeszcze dziś dowiedziałam się że kolazanka z pracy zaczyna starania... Znając życie zaraz będzie w ciąży... Dostanę jej obowiązki i nic tylko usiąść i płakać... Dlaczego to życie takie niesprawiedliwe... Dziś mam chyba taki kiepski dzień... Heh myślę pesymistyczne... Bo ja naprawdę nie wiem co jest nie tak lekarz drugi mówi : wyniki pani i męża dobre nawet bardzo nie wiem czemu pani jeszcze nie zaciazyla...

Do góry