reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania z clostilbegyt i prolaktyna czynnościow staraczki 2018

U mnie w pracy nie wiedzą że planujemy dziecko, ale jeśli się uda to i tak chorobowe, za duże ryzyko dla dziecka (już widzę siebie spokojną przy okazji kolizji czy potrącenia).
A jak wygląda monitoring cyklu? Mój gin powiedział że mam brać clo, bromka i dupka w takich a takich ramach czasowych i przyjechać na kontrolę za 3 m-ce w okolicach 12-13 dnia cyklu.
Dziwnie że nie powiedział ci abyś monitoring przeważnie się go ma. A tak jakby pęcherzyki nie pękały i powstanie torbiel? Wtedy clo się nie bierze.

reklama
Dziwnie że nie powiedział ci abyś monitoring przeważnie się go ma. A tak jakby pęcherzyki nie pękały i powstanie torbiel? Wtedy clo się nie bierze.
Dokładnie to samo powiedział mi ten lekarz do którego teraz chodzę... Ze po co to brać jak nie wiadomo czy w ogóle pomaga. Ja zsluje że od pierwszego cyklu z clo nie zmieniłam lekarza:)

@Lusia125 teraz brałaś clo ? Więc można powiedzieć że będzie po pierwszym braniu z monitoringiem. Więc napewno ten lekarz będzie kazał co brać jeszcze dwa razy. :)

3 cykle się bierze clo, a później?
Przeważnie 3 cykle i w tym trzech powinnaś trafić. Potem może kierować na drożność dróg rodnych. Ale przeważnie clo pomaga w twoim przypadku chyba pisałaś że będziesz brała clostybellgt więc jeśli z nim ci się nie uda to może dac ci clarzole. Bo też miałam clostybellgt i mi nie pomógł a clo pomogła więc głowa do góry

[
@Lusia125 teraz brałaś clo ? Więc można powiedzieć że będzie po pierwszym braniu z monitoringiem. Więc napewno ten lekarz będzie kazał co brać jeszcze dwa razy. :)
Noo się okaże mam nadzieję że już nie bd musiała tego brac... Jak teraz się nie uda to nie wiem czy nie robimy przerwy tzn cykle bez żadnych wspomagaczy... :)

Zawsze można spróbować. Też mam mieć kolejny naturalny jeśli nic teraz nie wyjdzie. I Potem zrobię stymulowany
Chodź teraz nie wiem czy nie robi się torbiel na prawym jajniku bo mnie kłuje. Albo nastąpiła owulacja z niego. Więc muszę sprawdzić sobie na tescie owulacyjnym

Ostatnia edycja:
reklama
Ehh jeszcze dziś dowiedziałam się że kolazanka z pracy zaczyna starania... Znając życie zaraz będzie w ciąży... Dostanę jej obowiązki i nic tylko usiąść i płakać... Dlaczego to życie takie niesprawiedliwe... Dziś mam chyba taki kiepski dzień... Heh myślę pesymistyczne... Bo ja naprawdę nie wiem co jest nie tak lekarz drugi mówi : wyniki pani i męża dobre nawet bardzo nie wiem czemu pani jeszcze nie zaciazyla...

Do góry