AMH ocenia rezerwe jajnikową, a ja mam dobrą, bo długo bylam na tabsach z powodu braku miesiączek. Juz zapisalam sie do endokrynologa- ginekologa i biorę się za swoje jajniki, a dopiero później za starania. Muszę się dowiedzieć czy to pcos jest czy nie.Jest taki ,,fajne,, badanie z krwi, które pomaga przy zdiagnozowaniu policystycznych jajników nazywa się rezerwa jajnikowa AMH, mnie lekarz powiedzial żebym zrobiła. Nie należy może do najtańszych bo płaciłam jakieś 140 zł ale daje szeroki obraz o jajnikach tak mi się wydaje.
reklama
AnnaŻet
Fanka BB :)
Hej, dzisiaj byłam u ginekologa(11dc) po clo 2 x 1 i nie było pęcherzyka dominującego na usg, jednak kilka godzin później pojawił się jakby płodny śluz... Czy jest możliwe że po prostu na usg nie było widać pęcherzyka? Już sama nie wiem co myśleć
Na pewno lekarz nie przeoczył pęcherzyka, nie da się. Ja tez mialam czasami niby płodny śluz, a pęcherzyka nie było. Testy owu tez wychodziły dodatnie w cyklach bezowulacyjnych. Dla pocieszenia powiem, że u mnie w dwoch cyklach na clo owu była dopiero w 19 d.c, pęcherzyk był widoczny dopiero w 15 d.cHej, dzisiaj byłam u ginekologa(11dc) po clo 2 x 1 i nie było pęcherzyka dominującego na usg, jednak kilka godzin później pojawił się jakby płodny śluz... Czy jest możliwe że po prostu na usg nie było widać pęcherzyka? Już sama nie wiem co myśleć
AnnaŻet
Trochę mnie pocieszylas, idę w 17 dc jeszcze raz... Ale jeśli nie to już będzie 5 miesiąc starań bez owulacji...Na pewno lekarz nie przeoczył pęcherzyka, nie da się. Ja tez mialam czasami niby płodny śluz, a pęcherzyka nie było. Testy owu tez wychodziły dodatnie w cyklach bezowulacyjnych. Dla pocieszenia powiem, że u mnie w dwoch cyklach na clo owu była dopiero w 19 d.c, pęcherzyk był widoczny dopiero w 15 d.c
U mnie też był śluz i testy pozytywne, a pęcherzyków nie było.Na pewno lekarz nie przeoczył pęcherzyka, nie da się. Ja tez mialam czasami niby płodny śluz, a pęcherzyka nie było. Testy owu tez wychodziły dodatnie w cyklach bezowulacyjnych. Dla pocieszenia powiem, że u mnie w dwoch cyklach na clo owu była dopiero w 19 d.c, pęcherzyk był widoczny dopiero w 15 d.c
młoda1994
Ja też mam taki a mam 25 lat. Więc wynik jest ok.Odebrałam wynik AMH. Wyszło 1,98. Chyba dobrze ?
Ale ja mam 37 lat .... a to chyba dużo zmieniaJa też mam taki a mam 25 lat. Więc wynik jest ok.
młoda1994
Wynik jest super mimo wieku. Nie masz się co martwić.Ale ja mam 37 lat .... a to chyba dużo zmienia
reklama
Pocieszające, w każdym bądź razie za tydzień idę na wizytę do innego lekarza, zrobię monitoring z czystej ciekawości a jeśli w tym cyklu się nie uda to odstawiam wszystko i odpuszczamWynik jest super mimo wieku. Nie masz się co martwić.